Autor Subiect: Protectie impotriva gainatului de pasari  (Citit de 13930 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Protectie impotriva gainatului de pasari
« Răspuns #50 : 06.Iul.2017, 10:04:38 p.m. »
Se tot discuta de aplicarea de folie dar nimeni nu spune ca indiferent de calitatea foliei, dupa o vreme si aceasta se matuieste de la praf... mizerie si tot ce intalnim in trafic si intreb .... e mai bine sa ai o masina cu vopsea neatinsa si cu aspect matuit?!! - in plus de asta... eu am asistat la decolantarea unui logan de taxi - dupa 3 ani de taximetrie au decolantat masina si va pot spune ca am vazut cel mai mat alb posibil  :(
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Meltdown

« Răspuns #51 : 06.Iul.2017, 10:38:01 p.m. »
Da, dar folia se schimba :)

Vedem in cativa ani :D
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline aleksanders

« Răspuns #52 : 06.Iul.2017, 10:43:55 p.m. »
tu schimbi folia - dar la desfacere, adezivul in timp afecteaza stratul de lac - si din punct de vedere financiar tot nu vad oportuna solutia - daca in 5-6 ani schimb de 2 ori folia.... deja sar peste pretul de revopsire  :)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Meltdown

« Răspuns #53 : 06.Iul.2017, 10:47:07 p.m. »
Daca asa este, atunci ai dreptate.

Treaba deja este facuta totusi.

Live and see.  :-))
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline AT

« Răspuns #54 : 17.Iul.2017, 05:05:11 p.m. »
Exista si o folie de protectie speciala,  care are capacitatea de a se regenera singura (dispar zgarieturile de pe folie dupa aplicarea apei calde).
Garantie 5-7 ani. Deci cam cat durata medie de viata a masinii.  Ca se ne gandim daca ar merita folierea sau nu, sugerez ne ne uitam inainte
cum arata masinile noastre (daca au capatat usor zgarieturi in aceasta perioada) si sa ne gandim cum va arata peste inca 2 ani. Cred ca mai mult
costul relativ mare al infolierii totale ne tine pe loc  :-?   Altfel, daca am avea folie de protectie, nu am mai fi stresati de aparitia foarte usoara a zgarieturilor.     Ar contribui si la cresterea usoara a grosimii tablei, cred si al elasticitatii, posibil si un usor efect benefic la insonorizare.  O sansa de protectie la fenomenele de tip grindina sau gainat de pasari care altfel lasa urmari iremediabile pe caroserie...

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline kellogs

« Răspuns #55 : 17.Iul.2017, 08:20:42 p.m. »
Se tot discuta de aplicarea de folie dar nimeni nu spune ca indiferent de calitatea foliei, dupa o vreme si aceasta se matuieste de la praf...

Interesant. Desigur, ai aceasta problema doar la folie lucioasa. In schimb pe pe unii nu ii intereseaza cum arata folia ci doar cum arata tabla pe dedesubt.

Citat

e mai bine sa ai o masina cu vopsea neatinsa si cu aspect matuit?!!

clar! atata timp cat nu e rugina pe ea folia si'a facut treaba.

Citat
- in plus de asta... eu am asistat la decolantarea unui logan de taxi - dupa 3 ani de taximetrie au decolantat masina si va pot spune ca am vazut cel mai mat alb posibil  :(

O mai tinea un an, doi, si o scotea cu tot cu vopsea. Prietenii din China stiu de ce.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #56 : 17.Apr.2022, 10:01:25 a.m. »
PS: sunt curios totusi, ce naiba au mâncat porumbeii aia de se kk acid?  :-?

Din câte mi-aduc aminte, pe langa materiile fecale, păsările eliberează prin cloacă și urina.  Care este acidă...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #57 : 18.Apr.2022, 02:07:01 a.m. »
   Cea mai simpla si ieftina protectie, ca tot vin temperaturile ridicate, eu am observat ca este aplicarea dupa spalare(cum spunea un coleg mai sus), a stratului de ceara lichida, optiune pe care o au majoritatea spalatoriilor.
Evident ca asta implica o suma/fisa suplimentara, dar face toti banii, gainatul se curata foarte usor, daca e curatat in primele 1-2zile .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #58 : 11.Nov.2023, 02:29:26 p.m. »
Găinațul i-a atacat vopseaua mașinii lui Istodor.
Despre porumbei, ciori, albatroși și vulturi în aglomerările urbane.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice