Autor Subiect: Spirala airbag  (Citit de 11158 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Danitos

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
  • Gen: Bărbat
  • Just Do It!
Spirala airbag
« : 22.Mai.2013, 08:32:31 p.m. »
Salutare tuturor!

Acesta este primul meu topic aici, pe Suzuki Club, asa ca va rog putina ingaduinta pana ma acomodez :cheers:

Faza este urmatoarea..
De cand am luat masina, Suzuki Alto, 2003. claxonul nu a functionat.
Zilele trecute mi-am facut curaj si am intrat intr-un service autorizat, satul sa tot astept dupa diversi "meseriasi".
In cateva minute, problema a fost identificata.
Se pare ca, claxonul nu functioneaza, datorita faptului ca spirala de la airbag este dusa. Am vazut ca este o piese care asigura alimentarea cu, curent, la airbag si implicit claxon, ca pe fir nu se putea face legatura ca se rupea la viraje, ma rog, cei care cunosc, stiu despre ce vorbesc.

Am fost la diverse magazine de piese auto-import, si piesa respectiva se livreaza "cu tot cu blocul de lumini", asta fiind raspunsul primit de la cele 2 magazine unde am fost.
Problema este ca, aceasta spirala cu tot cu bloc de lumini, costa 1800-2000 Lei, cost total nejustificat doar pentru a utiliza claxonul.
Insa, si fara claxon, in traficul din Bucuresti, nu te descurci, ca zilnic dai de "boi si vaci", opriti de parca numai ei ar fi pe sosea.

Vreau sa imi rezolv problema, insa costul ma tine in sah.
Mai era varianta sa mut claoxonul pe un buton, montat undeva in bord, insa nu prea imi place, nefiind estetic si totodata nici la indemana precum claxonul din volan.

Intrebarea este urmatoarea, pentru cei care s-au lovit de chestia asta: acea spirala, se poate repara pe la un electrician/electronist ??
Adica este ceva reparabil sau este de unica folosinta?

sau

Cunoasteti pe unde am sanse sa gasesc un Suzuki Alto, an 2003, pe la dezmembrari ?
Vreau sa incerc si varianta asta, costul piesei fiind mult mai mic, insa, problema este ca nu prea gasesc in parcurile de dezmembrari acest tip de masina.

Ma poate ajuta cineva cu o solutie?

Daca aveam posibilitatea unui desen explodat, atasam si o poza, dar asa nu am cum sa va indic exact piesa defecta, doar prin denumire, asa cum mi-a zis la service.

Astept raspunsurile voastre.

Va multumesc,
Dan
Suzuki Alto 1.1 / 2003

Offline BXXENL

Re: Spirala airbag
« Răspuns #1 : 22.Mai.2013, 11:51:41 p.m. »
La unele masini se pot repara, la altele nu (la smart da, la unele modele de volvo nu). Eu stiu pe cineva in Focsani care a reparat cateva spire de smart, ceva mai complexe ce-i drept, magistrale in plus pt senzorul de pozitie volan ce deserveste ESP ul.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Danitos

• Newbie
  • *
  • Just Do It!
« Răspuns #2 : 23.Mai.2013, 07:56:31 a.m. »
Focasni-ul imi este peste mana..sper sa gasesc pe cineva din Bucuresti .. :(
Suzuki Alto 1.1 / 2003

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 23.Mai.2013, 09:11:38 a.m. »
iti dau PM cu numarul unuia din Mioveni care repara spirale de Megane.. poate te ajuta. la asta ii trimiti prin posta si tii trimite inapoi. in caz ca stai departe de mioveni.

Offline Danitos

• Newbie
  • *
  • Just Do It!
« Răspuns #4 : 23.Mai.2013, 04:21:56 p.m. »
Am primit PM-ul tau..eu sunt din Bucuresti.

Cunoaste careva un centru de dezmembrari auto prin/pe langa Bucuresti ?
Suzuki Alto 1.1 / 2003

Offline Danitos

• Newbie
  • *
  • Just Do It!
« Răspuns #5 : 27.Mai.2013, 04:01:11 p.m. »
Raman uimit cat de activ este acest forum, ori mai degraba cat interes acorda vechii utilizatori, celor noi-veniti  !! Evident, se observa cat de ironic am fost, nu ?????? !!!!!!

Voi, posesori de Suzuki, chiar nu aveti surse de unde pot procura piese SH ( centru de dezmembrari ), pt. Suzuki Alto/2003 ?!?
Suzuki Alto 1.1 / 2003

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 27.Mai.2013, 04:21:50 p.m. »
Tu chiar iti inchipui ca vreun membru care stie un centru de dezmebrari in zona Bucuresti care si are o spirala pentru Suzuki Alto 2003 nu vrea sa ti-l spuna doar pentru ca esti newbie ?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 27.Mai.2013, 04:22:56 p.m. »
Vechii utilizatori sunt FIX ca si noii utilizatori - doar ca s-au inregistrat ceva mai devreme!
Daca ai citit ce s-a postat pe forum in ultima vreme, cred ca ai observat ca tocmai ironiile ne omoara...

Si acum, sa trecem la lucruri mai serioase: Bine ai venit pe forum si multi kiometri cu suza!  :prty:

Alto (din pacate) nu-i o masina atat de populara incat sa zaca prin dezmembrari. De fapt problema asta o are intreaga marca, dupa cum probabil ai remarcat citind cele cateva topicuri pe subiectul asta:
http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-9/dezmembrari-auto/
http://www.suzuki-club.ro/forum/piese-auto-sx4/dezmembrari-suzuki-sx4-(parcuri-locatii-etc-)/
http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-9/linkuri-utile/msg127448/#msg127448
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Danitos

• Newbie
  • *
  • Just Do It!
« Răspuns #8 : 27.Mai.2013, 09:56:20 p.m. »
Am observat ca nu este populara pe la dezmembrari...de fapt, nu am gasit nici una..asa ca, am doar dureri de cap din punctul asta de vedere!

Se pare ca spirala nu este singura problema..am avut curaj si am desfacut tot ansamblul de la volan, am dat si volanul jos, am desfacut cutia spiralei, iar la unul dintre capete, numai era lipita, a cedat de la lipitura, insa, faza este ca una dintre probleme, se afla la volan, mai exact pe zona unde apesi cu mana ca sa claxonezi.
O sa vad cum fac sa scot tot din carcasa volanului, tinand cont ca am airbag pe volan.
Probabil ca sunt ceva lamele pe acolo care numai fac contact la apsare..habar n-am !!!

Scuzati aroganta, dar atunci cand vezi ca nu te baga nimeni in seama, faci ceva doar ca sa te faci auzit.

Suzuki Alto 1.1 / 2003

Offline hugbear

« Ultima Modificare: 27.Mai.2013, 10:35:43 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon