Salutare tuturor!
Acesta este primul meu topic aici, pe Suzuki Club, asa ca va rog putina ingaduinta pana ma acomodez
Faza este urmatoarea..
De cand am luat masina, Suzuki Alto, 2003. claxonul nu a functionat.
Zilele trecute mi-am facut curaj si am intrat intr-un service autorizat, satul sa tot astept dupa diversi "meseriasi".
In cateva minute, problema a fost identificata.
Se pare ca, claxonul nu functioneaza, datorita faptului ca spirala de la airbag este dusa. Am vazut ca este o piese care asigura alimentarea cu, curent, la airbag si implicit claxon, ca pe fir nu se putea face legatura ca se rupea la viraje, ma rog, cei care cunosc, stiu despre ce vorbesc.
Am fost la diverse magazine de piese auto-import, si piesa respectiva se livreaza "cu tot cu blocul de lumini", asta fiind raspunsul primit de la cele 2 magazine unde am fost.
Problema este ca, aceasta spirala cu tot cu bloc de lumini, costa 1800-2000 Lei, cost total nejustificat doar pentru a utiliza claxonul.
Insa, si fara claxon, in traficul din Bucuresti, nu te descurci, ca zilnic dai de "boi si vaci", opriti de parca numai ei ar fi pe sosea.
Vreau sa imi rezolv problema, insa costul ma tine in sah.
Mai era varianta sa mut claoxonul pe un buton, montat undeva in bord, insa nu prea imi place, nefiind estetic si totodata nici la indemana precum claxonul din volan.
Intrebarea este urmatoarea, pentru cei care s-au lovit de chestia asta: acea spirala, se poate repara pe la un electrician/electronist ??
Adica este ceva reparabil sau este de unica folosinta?
sau
Cunoasteti pe unde am sanse sa gasesc un Suzuki Alto, an 2003, pe la dezmembrari ?
Vreau sa incerc si varianta asta, costul piesei fiind mult mai mic, insa, problema este ca nu prea gasesc in parcurile de dezmembrari acest tip de masina.
Ma poate ajuta cineva cu o solutie?
Daca aveam posibilitatea unui desen explodat, atasam si o poza, dar asa nu am cum sa va indic exact piesa defecta, doar prin denumire, asa cum mi-a zis la service.
Astept raspunsurile voastre.
Va multumesc,
Dan