Autor Subiect: Placute frana  (Citit de 37809 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Placute frana
« Răspuns #90 : 26.Ian.2016, 03:08:48 p.m. »
La viteza mica se aude scartaitul.
Se aprinde si martorul de frana de mana din bord.

Offline enicky

« Răspuns #91 : 26.Ian.2016, 03:29:21 p.m. »
     La diesel poate sa tina mai mult ca fara sa vrei mai faci si frana de motor. La ford de ex. m-a tinut fata pana la 44000 si spate 47. M-am mirat si eu !
  Iar daca scartie mai dam cu ceva vasilina... :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #92 : 26.Ian.2016, 03:37:05 p.m. »
Te-au tinut bine cele de pe fata, dar te-au tinut putin cele de pe spate.

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline NicNic

« Răspuns #93 : 26.Ian.2016, 04:41:09 p.m. »
La SUVI am schimbat cam la 30.000+ km cate un set de placute frana fata. Pe spate sunt cele din fabrica inca.
Simptom sau zgomot specific nu am auzit pana acum. Pur si simplu, la cat de des am mers prin service, am avut ocazia sa verific placutele si sa le schimb cand a fost chiar nevoie. (Era sub 1mm grosime de garnitura de frictiune, pe cea mai uzata dintre placute)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline boga81

« Răspuns #94 : 26.Ian.2016, 05:37:58 p.m. »
Hmm... interesant cu martorul de frana de mana. Asta nu se aprinde. Mai ascult :) dar cred ca mai bine cumpar unele. Astept cu interes salariul :(
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline Laurentiu

« Răspuns #95 : 26.Ian.2016, 07:29:52 p.m. »
...  mi-au spus ca mai duc un an lejer.
De unde stiu mecanicii stilul de condus al fiecarui sofer sau zonele (ses, deal, munte) pe unde anume va circula masina !? Nu cred ca e indicat sa va puneti siguranta in spusele unuia sau a altuia. Nu este mai normal ca la schimbul de cauciucuri (vara-iarna) sa va "aruncati un ochi" si la uzura placutelor de frina ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #96 : 26.Ian.2016, 08:39:47 p.m. »
.... Nu este mai normal ca la schimbul de cauciucuri (vara-iarna) sa va "aruncati un ochi" si la uzura placutelor de frina ?
              Ideea e f. buna sa verificam placutele periodic. Dar ca te tin "un an lejer".....pe mine m-au tinut vreo 6. Si mecanicii sunt ca doctorii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline cristidav

« Răspuns #97 : 26.Ian.2016, 10:24:52 p.m. »
De unde stiu mecanicii stilul de condus al fiecarui sofer sau zonele (ses, deal, munte) pe unde anume va circula masina !? Nu cred ca e indicat sa va puneti siguranta in spusele unuia sau a altuia. Nu este mai normal ca la schimbul de cauciucuri (vara-iarna) sa va "aruncati un ochi" si la uzura placutelor de frina ?

Daca au spus "lejer", s-ar putea pe mine sa ma tina chiar 2 ani. As verifica la fiecare schimb de roti placutele cu tot dragul, dar nu stiu la ce sa ma uit. Grosimea cui, cat trebuie sa fie, unde sa ma uit, etc... La primavara am rugat pe cineva mai cunoscator sa ma indrume ce sa verific, ca sa stiu si eu, nu sa merg pe mana mecanicilor care, evident, mai vor sa traga un ban cinstit :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Laurentiu

« Răspuns #98 : 27.Ian.2016, 01:19:10 p.m. »
...nu stiu la ce sa ma uit. Grosimea cui, cat trebuie sa fie...
Te uiti la grosimea placutelor de frina si in special la grosimea dintre materialul de frictiune si suportul metalic pe care sint lipite (faci o comparatie intre placutele tale de pe masina si cele noi pe care le ai pt schimb).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

« Răspuns #99 : 27.Ian.2016, 01:53:00 p.m. »
E logic ca ale mele sa fie cu strat mai subtire. Intrebarea e cat vor mai merge, pana unde consider ca e limita ? :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )