Autor Subiect: [HELP] 2-IDE low-power motherboard  (Citit de 2166 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

[HELP] 2-IDE low-power motherboard
« : 27.Apr.2013, 03:20:35 p.m. »
Recomandati-mi, va rog, o placa de baza + procesor cu consum redus care sa aiba doua (2) porturi IDE on-board (indiferent cate porturi SATA). Oracolul Google a fost infrant de puzzle-ul asta :(. Multumesc anticipat.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cata quarkk

Re: [HELP] 2-IDE low-power motherboard
« Răspuns #1 : 27.Apr.2013, 04:41:28 p.m. »
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/images/products/large/755a2_10.jpg
nu stiu daca se potriveste cu ce cauti tu, dar macar am incercat. pe asta stiu ca e un procesor AMD sempron 3000+, la 1,8 Ghz.
« Ultima Modificare: 27.Apr.2013, 04:43:31 p.m. de cata quarkk »

Offline hugbear

« Răspuns #2 : 27.Apr.2013, 05:08:31 p.m. »
Multumesc pentru raspuns.

Mi-am dat seama ca n-am definit toate datele problemei. In momentul de fata dispun de o placa ASRock P4i65G dar e mult prea "hranace" pentru nevoile mele. Cand am scris "low power" ma gandeam la ceva in zona de consum similara lui Intel Atom.

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cata quarkk

« Răspuns #3 : 27.Apr.2013, 06:04:37 p.m. »
sincer, nu stiu daca mai gasesti placa de baza ceva mai noua cu doua sloturi IDE. astea sunt destul de invechite, si nu au optimizarile astea noi pentru consum redus de energie... s-ar putea, daca ai posibilitatea, sa folosesti ceva de genul pe o placa mai noua cu consum redus, chiar ceva cu intel atom, cum spuneai tu: http://adaptoare-pci.flax.ro/plac-digitus-pci-ata133-raid-2-porturi-ata0680-33029 . alta idee chiar nu am

Offline hugbear

« Răspuns #4 : 27.Apr.2013, 08:12:00 p.m. »
Mersi inca o data. Doar ca fug de RAID hardware ca de necuratu', prefer software (din motive de drivere, fiabilitate, disponibilitate a datelor in caz de buba etc). Stiu ca "problema" e foarte pretentioasa, dar incerc sa fac un home-server low-power cu cheltuieli minime si din intamplare am 2 HDD IDE identice aproape noi. Daca nu reusesc sa gasesc placa de baza cu 2 IDE-uri, probabil voi sacrifica throughput-ul sistemului de stocare (parametru care oricum nu e critic, sistemul nu va fi nici multiuser nici multimedia, va functiona ca backup) si voi folosi un MB cu Atom si 2 HDD Master/Slave pe o singura pamblica IDE :(

Dar inca mai trag sperante ca undeva, candva, cineva a "scapat" in productie si MB-ul viselor mele...  :dream:
« Ultima Modificare: 27.Apr.2013, 08:18:10 p.m. de hugbear »

Offline hugbear

« Răspuns #6 : 28.Apr.2013, 07:31:17 p.m. »
Tocmai ma pregateam sa-ti raspund ca "abia zisesem ca nu-mi place RAID HW", cand am avut un moment de revelatie! Mi-am dat seama ca, desi adaptorul poate contine functiile pentru RAID, nu ma obliga nimeni sa le folosesc! Si cand ma gandesc ca de juma' de an tot dau de adaptoare dintr-astea si le-am rejectat "din principiu"! *facepalm*