Autor Subiect: Este bine de stiut, daca vrei sa schimbi bratele-punte spate  (Citit de 46208 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cata quarkk

Re: Este bine de stiut, daca vrei sa schimbi bratele-punte spate
« Răspuns #10 : 30.Iun.2013, 01:56:55 p.m. »
cum se comporta masina cand se uzeaza bucsele de la brate? in curbe ai impresia ca fuge spatele, desi masina ramane ferm pe sosea?

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 01.Iul.2013, 10:30:13 a.m. »
cum se comporta masina cand se uzeaza bucsele de la brate?
Orice bucsa uzata, in primul rind provoaca jocuri care se transforma in batai si zgomote necontrolate, trepidatii in directie (volan) si roti.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #12 : 02.Iul.2013, 12:12:25 a.m. »
Intrebare pentru cei ce ai schimbat respectiva bratul respectiv - cele 3 suruburi se desfac greu sau au fost taiate si inlocuite? de ce intreb, cei de la service mi-au spus ca nu se mai desfac, se vor taia si ca trebuiesc cumparate altele noi, o fi fost din lene...

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 02.Iul.2013, 09:14:18 a.m. »
cele 3 suruburi se desfac greu sau au fost taiate si inlocuite?
Unde intervine sarea si apa se produce rugina. Cu apa sau WD40 se pot diminua mult efectele ruginii iar daca suruburile ramin intepenite, se face taierea lor.

P.S. E mai usor sa desfaci o piulita deit sa tai un surub.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline cata quarkk

« Răspuns #14 : 02.Iul.2013, 11:01:55 a.m. »
Orice bucsa uzata, in primul rind provoaca jocuri care se transforma in batai si zgomote necontrolate, trepidatii in directie (volan) si roti.
multumesc, stiu si eu cum se comporta orice bucsa uzata, si nu se pune problema aici de trepidatii in directie (volan). intrebam specific acele bucse cum influenteaza comportamentul masinii, si daca de la ele apare simptomul pe care l-am descris, de la cei care le-au schimbat.

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 02.Iul.2013, 12:23:08 p.m. »
nu se pune problema aici de trepidatii in directie (volan).
Ce uzura trebuie sa ai intr-o bucsa pe fata ca sa ajungi sa-ti "fuga spatele" ? :D Si daca nu ai trepidatii in directie sau roti ["nu se pune problema aici de trepidatii in directie (volan)"] => ca bucsaraia e buna si nu vad rostul intrebarii decit asa, ca o mica inactivitate pe forum.  ;)

in curbe ai impresia ca fuge spatele, desi masina ramane ferm pe sosea?
Cind ai doar impresia, asta inseamna efectul placebo.
  • Suzuki SX4

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 02.Iul.2013, 09:04:38 p.m. »
^

cum se comporta masina cand se uzeaza bucsele de la brate? in curbe ai impresia ca fuge spatele, desi masina ramane ferm pe sosea?
pentru bratele spate

Offline cata quarkk

« Răspuns #17 : 03.Iul.2013, 03:20:36 a.m. »
Ce uzura trebuie sa ai intr-o bucsa pe fata ca sa ajungi sa-ti "fuga spatele" ? :D Si daca nu ai trepidatii in directie sau roti ["nu se pune problema aici de trepidatii in directie (volan)"] => ca bucsaraia e buna si nu vad rostul intrebarii decit asa, ca o mica inactivitate pe forum.  ;)
poate nu ai observat, dar topicul se refera exclusiv la "bratele-punte spate", si in acest caz chiar nu se pune problema de trepidatii in directie (volan). si nu e doar o "mica inactivitate pe forum", este o problema reala pe care am sesizat-o de la un timp, si am pus aceasta intrebare pe forum, nu pentru asta este forumul, pentru discutii?

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 03.Iul.2013, 09:46:47 a.m. »
poate nu ai observat, dar topicul se refera exclusiv la "bratele-punte spate"
Aici iti dau dreptate. Nu am observat ca e vorba de bratele spate. Poate daca ai fi scris in mesajul initial asta, nu m-as fi legat de trepidatii in volan ci doar de zgomote in caroserie si de incercari de mentinere a directiei. In rest, ramine valabil ce am scris mai sus adica: ce uzura (uzuri) trebuie sa ai in bucsele puntii spate ca o masina sa danseze stinga-dreapta pe sosea ?

P.S. Si totusi, daca se ajunge in situatia asta, ca sa verifici un joc destul de mare la puntea spate, poti pune mina pe jante dupa un rulaj de citiva km. Daca jantele se incalzesc iar instalatia de frinare e in perfecta stare de functionare, ai joc in puntea spate. Din ce cauza se incalzesc jantele ? Din cauza intinderii cablului frinei de mina.
  • Suzuki SX4

Offline cata quarkk

« Răspuns #19 : 03.Iul.2013, 04:09:29 p.m. »
nu stiu cat de uzate ar putea fi bucsele alea, dar aud o bataie din dreapta spate, la denivelari mai accentuate. acum nu iti imagina ca danseaza de spate in mod constant la viraje... doar la cele pe care le abordez mai agresiv, dar acest simptom a aparut destul de recent, inainte nu era. pur si simplu in masina se simte ca si cum ar derapa spatele in viraj, dar cauciucurile raman ferme pe sosea. nu am verificat daca se incalzesc jantele, si nici nu am rugat pe cineva sa se uite daca se modifica substantial pozitia rotilor fata de caroserie. o sa incerc si asta..