Autor Subiect: Este bine de stiut, daca vrei sa schimbi bratele-punte spate  (Citit de 46160 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline costinm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Bratele-punte spate se potrivesc de la Matiz/Tico si costa numai 95 lei bucata, pe cand original numai o bucsa costa 100 lei, iar un brat cu totul undeva la 900 lei.

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
Re: Este bine de stiut, daca vrei sa schimbi bratele-punte spate
« Răspuns #1 : 25.Apr.2013, 03:44:10 p.m. »
Salut, ar fi minunat daca constatarea ta este veridica, multi ne-am lovit de uzura bucselor dar costul destul de maricel al componentei ne-a cam dat inapoi. Am cauta pe unix si ingaraj, sa gasesc piesa respectiva ca apoi s- o compar cu cea de pe Ignis, din pacate nu am gasit nimic, singurul link cu piesa respectiva a fost aici http://www.autopiese.com/Acasa/297-brat-spate-tico-matiz.html#.UXkjzkqX_Fw din poza pare sa semene  cu ce avem pe masini.

Offline Livius

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 278
  • Drive safe, safe drive!
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 25.Apr.2013, 05:13:46 p.m. »
Sincer, nu cred ca se potrivesc exact bratele de Matiz/Tico, cred ca difera sensibil la dimensiuni...Poate ma insel insa am patit-o cu bratele-fata (pivot), primind de la Unix Auto asigurarea ca sunt identice (asta le dadea lor dupa serie) si am sfarsit prin a ajunge la service iar mecanicul sa constate ca nu se potrivesc (difera lungimea, cel putin), lucru constatat dupa ce le demontase pe amandoua in prealabil :(  ). Poate e valabil doar pentru pivoti, insa verificati bine, masurati exact inainte sa incercati echivalenta asta.
In ceea ce priveste bratele spate si eu le am pe lista demult (cel putin partea dreapta) insa cel mai bun pret gasit e destul de ridicat - in jur de 500 si ceva de lei (brat cu bucse/am inteles ca nu se pot schimba doar bucsele separat).
Totusi e de verificat informatia, ar fi exccelent sa se potriveasca cele de Matiz :prty:

P.S. Exista un soi de echivalenta raportata la unele componente aftermarket cu Matiz insa trebuie verificat/masurat cu grija, pentru a evita surprizele neplacute :-?
« Ultima Modificare: 25.Apr.2013, 05:17:48 p.m. de Livius »
  • Vitara Passion AllGrip
"Cel ce luptă, chiar şi singur pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învins niciodată"

Offline costinm

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 26.Apr.2013, 08:35:21 a.m. »
Informatia este verificata, le am deja montate pe masina.

Offline Livius

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 26.Apr.2013, 09:12:08 a.m. »
Wow! E de-a dreptul demential!De unde le-ai achizitionat?Atunci, in curand ma apuc si eu de treaba, sa-l schimb macar pe cel de pe partea dreapta...
  • Vitara Passion AllGrip
"Cel ce luptă, chiar şi singur pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învins niciodată"

Offline costinm

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 26.Apr.2013, 09:37:37 a.m. »
Am avut noroc si am gasit la un magazin pe stoc si asa am putut sa le verific.
Fiind piese greu vandabile nu prea se tin pe stoc, dar se aduc la comanda.
Cele originale au si gaurile pentru prins cablul de la frana, de aceea sunt pentru stanga/dreapta.
Acestea nu au gaurile, dar se dau dupa ce se monteaza. Succes!
Am nevoie de o schema electrica, pentru Ignis 2004; 1,5 benzina, 4x4, iar manualele care sunt aici postate nu pot sa le deschid.
Ma puteti ajuta prin mail? Multumesc!

Offline Livius

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 26.Apr.2013, 10:19:14 a.m. »
Te pot ajuta cu un manual, dar nu cred ca ar contine vreo schema electrica din cate am vazut frunzarindu-l eu...
  • Vitara Passion AllGrip

Offline adisuzuki

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #7 : 24.Mai.2013, 10:42:01 p.m. »
mi-am luat si eu azi un brat de matiz si s-a potrivit exact la dimensiuni, am dat gaura pentru cablul de frana , e pefect. mii de multumiri

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #8 : 25.Mai.2013, 01:40:22 a.m. »
Mie mi-au cerut 3000 lei la Suzuki in Constanta pentru bratele spate si bara antiruliu + manopera, fapt pentru care am refuzat vehement.

Intrebarea este: Se potriveste si bara antiruliu de la matiz pe Ignis?  :D
« Ultima Modificare: 25.Mai.2013, 01:51:19 a.m. de hodoroncktronck »
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 25.Mai.2013, 08:24:43 a.m. »
Vezi cat costa una SH si fa o proba. Daca iese - te-ai scos. Daca nu - ai facut un test ieftin.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon