Autor Subiect: Ambreiajul...  (Citit de 37568 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline M_TM

Re: Ambreiajul...
« Răspuns #20 : 30.Mar.2009, 08:08:31 p.m. »
Si eu am primit preturile pe set complect>Cand am intrebat de ce e asa mult baietii au spus ca doar volanta e in jur de 2.000.Asa am aflat ca volanta e singura componenta elastica si ca in 90% din cazuri ,trebuie si ea schimbata.
« Ultima Modificare: 30.Mar.2009, 08:10:23 p.m. de M_TM »

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • Gen: Bărbat
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #21 : 09.Apr.2009, 11:30:34 p.m. »
Si acum sa va povestesc intamplarea de azi:

Dimineata cand am vrut sa urc o bordura am reusit doar cu 2 roti, :( si totusi e 4x4, dar asta se datoreaza faptului ca a cedat Cablul de Amreiaj. Nu stiu de ce s-a intamplat cert este ca s-a rupt piedica din capul cablului de la pedala. Pana la urma m-a tractat un prieten, am ajuns cu masinuta la mecanicul reccomandat de danker(multumesc - super om). Mi-a confirmat ca este rupt cablu si am inceput sa caut pe net cablu ambreiaj pentru Ignis. Am sunat la Radacini, Auto Net, Auto Mec, Japan Parts si nu avea nimeni pe stoc. Toti aduceau in cateva zile, iar acum cum e Pastele ... dupa 20 aprilie. In cele din urma am reusit sa prind operatoarea de la Piese auto BS Motors (pe mobil, ca pe fix nu vroia sa raspunda) si am gasit la ei pe stoc piesa.

Am facut 1 ora jumate prin trafic dus apoi inca o ora la intors si am dus piesa la dl. mecanic. L-am rugat sa imi faca si o verificare la masina si sa imi zica daca mai are nevoie de alte piese, dar se pare ca nu. Erau uzate bucsele de la bara stabilizatoare si flansele de la amortizor dar nu incat sa trebuiasca schimbate. I-am explicat ca am nevoie de masinuta in seara aceasta, si m-a rezolvat astazi. Mai mult de atat a venit si la ora 21.30 sa deschida service-ul fiindca eu ies la munca la ora 21.00. Una peste alta totul a iesit bine si am fost foarte multumit. Preturile o sa le postez la Service Suzuki.

..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #22 : 10.Apr.2009, 01:08:55 p.m. »
Ce am constatat dupa inlocuirea cablului de ambreiaj:

- in treapta 1,2  nu mai imi bruscheaza masina, cateodata daca nu eram atent si spre sfarsit dadeam drumu la ambreiaj mai repede dadea in nas - cred ca s-a rezolvat din reglaj

- nu mai am acel zgomot la schimbarea vitezelor care aparea uneori - din categoria Toate face la fel. De fapt nu mai este asa strident, un pic se mai aude dar f putin. Sa vedem cat tine.

- cupleaza mult mai bine si pe o distanta mai lunga din cursa ambreiajului.

Offline danker

« Răspuns #23 : 10.Apr.2009, 03:12:50 p.m. »
- Toate aceste manifestari se constata doar din faptul ca odata cu schimbarea cablului reglajul acestuia s-a modificat, normal,  ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline bocancel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #24 : 13.Apr.2009, 11:22:37 a.m. »
La mine de cand a inceput sa patineze si pana  a patinat de tot,de nu se mai putea merge mai deolc cu ea,a durat 2000km,a inceput pe la 42.000km sa patineze,mai avem altele la munca si la una  a inceput pe la 50.000km la alta pe la 61.000 km,deci e cam firav.
Dupa ce l-am schimbat cam la 500-1000 km scotea niste sunete suspecte de la rulment si  am fost inapoi cu ea la service ,testat ,verificat-nimic,asa e el.Asta e,multe sunete suspecte aud  si cand ma duc la service  imi raspunde ca nu are nimic,asa e modelul asta.
La un Golf 4 care l-am avut de curand, a inceput sa patineze pe la 98.000 km si cand am vandut-o la 112.000km se putea merge inca cu ea.

Cost ambreaiaj Ignis 1.3 la B&S Motors 12.000 lei cu manopera si TVA-kit complet(disc,placa,rulment).
manopera este foarte scumpa peste tot,am gasit acu la un amic la un service,350lei manopera de schimbat.
« Ultima Modificare: 13.Apr.2009, 11:25:48 a.m. de bocancel »
Ignis 1.3 VVT 93CP 2006-company car
Albea 1.4  77CP 2007-personal car
Nu cred ca in realitate un Ignis poate sari de 180,poate doar remorcat de un Ferrari sau la vale cu vantul in spate.

Offline Stefan

• Hero Member
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #25 : 13.Apr.2009, 03:24:56 p.m. »
cred ca vroiai sa spui 1200 ron!

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
    • Bucuresti
« Răspuns #26 : 14.Apr.2009, 09:37:18 a.m. »
Postul lui bocancel (dar si alte posturi din aceasta sectiune a forumului) legitimeaza o intrebare: atunci unde mai este renumita fiabilitate a masinilor japoneze? sau cumva, la Ignis "nu se pune"?
« Ultima Modificare: 14.Apr.2009, 09:39:00 a.m. de discovery »
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #27 : 14.Apr.2009, 09:53:59 a.m. »
Totusi este vorba de niste piese care se "uzeaza" in conditii normale .Fiabilitate nu inseamna neaparat ca poti sa mergi la nesfarsit cu masina si nu trebuie sa schimbi nimic. Inca nu s-a inventat masina perfecta. Si nici nu o sa se poata inventa vreodata (poate doar cand vom folosi pentru transport teleportarea-Beam me up, Scotty).
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline M_TM

« Răspuns #28 : 14.Apr.2009, 10:31:24 a.m. »
Postul lui bocancel (dar si alte posturi din aceasta sectiune a forumului) legitimeaza o intrebare: atunci unde mai este renumita fiabilitate a masinilor japoneze? sau cumva, la Ignis "nu se pune"?
Cum de unde,la suzi a mea ambreiajul a dat primele semne de slabiciune la 136k.Crezi ca e putin?La fel cum nu exista doi oameni cu aceiasi rezistenta la x factori si materialele au rezistente diferite ,PRACTIC,caci teoretic sunt la fel.Totul depinde de sansa(norocul) fiecaruia in momentul cand cumpara un obiect(masina,tv,avion,etc).Consultati zodiacul inainte de a face o achizitie majora  :D

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
    • Bucuresti
« Răspuns #29 : 14.Apr.2009, 11:15:18 a.m. »
Mda... am inteles... multumesc pentru ca mi-ati revelat niste aspecte la care nu ma gandisem... io, in ignoranta mea, credeam ca sintagma "hi tech", chiar inseamna ceva pentru o scula japoneza...

WayOfLife: unde am zis ca as vrea "sa merg la nesfarsit"? dar macar cat cu o supernova, se poate?   ... ah, dar scuze, uitasem ca inca nu s-a inventat masina perfecta... :D

M_TM: daca si la suzuki iti trebuie "sansa", inseamna ca la dacie mergi la sigur  :D in cadrul conceptului de care aminteam mai sus, sansa are si ea limitele ei... 136k km este o distanta ok, dar nu se poate numi "performanta"... eu ma refeream insa la exemplele date de bocancel, care spunea ceva de 40k... 50k... tie cum ti se par valorile astea? sa inteleg ca intra la capitolul "(ne)sansa"? daca ar fi fost dacie, as fi inteles... dar la un brend care tine la blazon, nu.
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.