Autor Subiect: Ambreiajul...  (Citit de 37558 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gdany20

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Zgomot cutie de viteze
« Răspuns #160 : 28.Iul.2010, 07:20:20 p.m. »
Salut
Sunt nou pe forum si vreau daca se poate sa ma ajutati cu un sfat la un suzuki ignis 1.3 GLX din 2004
Este vorba de pedala de la ambreaj in timpul mersului daca o apas foarte putin apare un zgomot ca un bazait de albina.
A mai patit cineva asa ceva ?
stie cineva ce ulei de motor se foloseste pentru motorul M13A

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: Ambreiajul...
« Răspuns #161 : 10.Aug.2010, 12:11:44 a.m. »
Salut. Cand apesi usor pedala, masina "trage" la fel de bine? Daca nu, posibil ca bazaitul sa fie de la faptul ca deja a inceput debreierea si desi inca mai exista frecare intre placa de presiune si discul de ambreiaj, cele doua componente au, totusi, turatii diferite (cuplajul nu mai este "total"). In legatura cu uleiul, s-a discutat mult pe forum... vezi aici.

pentru mihaitza2007: Ne spui si noua ce marca este ambreiajul pe care l-ai pus?
« Ultima Modificare: 10.Aug.2010, 12:19:37 a.m. de discovery »
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #162 : 10.Aug.2010, 11:08:11 a.m. »
Dar de ce ai apasa ambreiajul foarte putin si nu pana la capat?
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline mihaitza2007

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • Suzuki Ignis 1.3 GL AC 2003
« Răspuns #163 : 14.Aug.2010, 05:51:34 p.m. »
Kitul de ambreaiaj pe care l-am montat este valeo.
Respectati-va in trafic si conduceti preventiv!

интересное

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
    • Bucuresti
« Răspuns #164 : 20.Aug.2010, 09:19:21 p.m. »
buna treaba! ma plimb si eu cu unul in portbagaj de vreo juma' de an... pe al meu scrie "made in Korea". si al tau, tot coreean e? daca da, ma intereseaza cum se comporta, daca e "moale" sau... dimpotriva etc... (merci!)
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline mihaitza2007

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • Suzuki Ignis 1.3 GL AC 2003
« Răspuns #165 : 22.Aug.2010, 04:47:03 p.m. »
Clar este mai moale decat cel vechi, dar nu neaparat datorita faptului ca este nou ci, mai degraba, datorita faptului ca a fost curatata toata mizeria din caseta ambreiajului (era o mizerie acolo si din aceasta cauza manerul ambreiajului se misca al naibii de greu). Cat despre tara de fabricatie, am auzit ca ar fi produs in Turcia. Sincer nu ma interesaaza asta, atata timp cat isi face treaba bine. Am constatat ca dupa ce l-am schimbat am vibratii in toate pedalele. Asta ar fi cam singurul inconvenient.
In rest, sa ne functioneze masinile si sa auzim de bine!
Respectati-va in trafic si conduceti preventiv!

интересное

Offline danker

« Răspuns #166 : 02.Mar.2011, 09:41:52 a.m. »
- Mai copii, se pare ca incepe sa ma lase ambreiajul si pe mine , am constatat ca atunc cand sunt in viteza a 3 sau a4a si accelerez turometrul urca dar masina accelereaza  incet ...  :(  (are 148k km nu ma supar pe ea) ,  de aia ma gandeam ca daca tot se umbla pe acolo si daca va fi cazul sa am si simeringul de priza pregatit daca eventual se prelinge ulei si pe acolo, dar din discutiile cu cu diversi dealeri de piese nu am reusit sa identificam simeringul respectiv. de aceea solicit si ajutorul vostru. Postez aici cateva scheme dar daca mai aveti si voi altele ce ar putea fi de ajutor....

Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #167 : 02.Mar.2011, 10:12:45 a.m. »
La unul dintre dealeri nu ai incercat? Cine stie poate gasesti pe vreunul care sa fie saritor ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

« Răspuns #168 : 02.Mar.2011, 10:13:24 a.m. »
1. am constatat ca atunci cand sunt in viteza a 3 sau a4a si accelerez turometrul urca dar masina accelereaza  incet ...  :(  (are 148k km
2. nu am reusit sa identificam simeringul respectiv.

a) b)

1. La 148.000 km si daca nu s-a umblat la ambreaj pina acum, se pare ca s-au dus discurile de frictiune. I se mai poate prelungi viata dar, fara a se pune prea mare baza pe asa ceva, cu un "reglaj" (slabire) cablu ambreaj.

2. Dupa parerea mea, simeringul de priza este situat in zona "S" din foto "a" iar identificarea lui este in foto "b" piesa nr. 2 "SEAL, OIL"
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline danker

« Răspuns #169 : 02.Mar.2011, 10:20:19 a.m. »
- Pai dealerii ma intreba pe mine cristyyy....ce sa zic  :-?
- Asa zic si eu Laurentiu ...   cat despre prelungit viata... in oras inca merge foarte bine, dar nu vreau sa ma lase undeva prin tara sau mai rau afara din tara. Asa ca ma pregatesc sufleteste sa rezolv a doua dilema : caut eu piese si o fac in regie proprie cu costuri mai mici, dar ai dezavantajul ca nu stii ce cumperi si daca se potriveste si nu ai nici un fel de garantie, sau merg la Autonet si cu bani mai multi dar o rezolv si din punctul de vedere al garantiei si al compatibilitatii pieselor...
« Ultima Modificare: 02.Mar.2011, 10:28:48 a.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !