Autor Subiect: Ambreiajul...  (Citit de 37574 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hodoroncktronck

Re: Ambreiajul...
« Răspuns #120 : 16.Nov.2009, 09:09:34 p.m. »
Inainte de a se rupe cablul , pedala de ambreiaj se actiona mai greu si dadea impresia ca balamaua pedalei nu era unsa, asta din cauza capului metalic al cablului care se freca de pedalier.
La mine cablul de ambreiaj a cedat dupa 82.000 km pe autostrada A2, aproape de Lehliu. Am vrut sa intru intr-o parcare sa-mi fac de treaba, iar cand am apsat pedala s-a dus moale la podea. Am oprit si dupa ce am actionat cateva ori in gol pedala mi-a cazut piesa metalica care se atasaza de pedala. Am sunat un prieten, care a mai sunat un prieten si acesta la randul lui inca unul care statea in Lehliu si am ajuns la un atelier mecanic, unde mi-au sudat baietzii piesa aia metalica asa de bine ca am impresia ca e mai rezistenta decat atunci cand era noua. Am schibar totusi cablul de ambreiaj dupa cateva mii de km si se prezenta in aceeasi stare, desi cei de acolo ma averizasera ca lucrarea este posibil sa nu tina prea mult.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #121 : 17.Ian.2010, 10:18:31 p.m. »
M-am hotarat sa investesc intr-un kit de ambreiaj, mergand oarecum "pe mana" unor colegi de forum, carora incep sa le dau dreptate. Pentru mai multe detalii despre ce se intampla, se poate vedea in acest topic. "Deranjul" nu este deocamdata foarte mare, dar, daca se va intampla sa raman fara ambreiaj, sau daca simptomele se vor inrautati, nu vreau sa ma prinda nepregatit.

In consecinta, a venit din nou vremea sa fac apel la voi, deocamdata pentru urmatoarele informatii:

1. Ce marca este cel de origine?
2. Cat ar costa unul de origine, luat din magazin, din Ungaria?
3. Ce garantii se dau (acolo) ca este chiar de origine si nu facut la vreun SRL? E sigilat, cu holograma, sau il iei "la punga", cum am vazut ca multe piese de schimb sunt vandute in Ro, chiar si in magazine "cu pretentie"
4. Ce parere aveti despre asa ceva? Ma refer la renume producator vs pret.

Ma bazez f mult pe raspunsurile voastre in vederea luarii unei decizii...

Multumesc.
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline Laurentiu

« Răspuns #122 : 18.Ian.2010, 02:41:04 p.m. »
M-am hotarat sa investesc intr-un kit de ambreiaj...
Incearca un "contact" la http://www.gutmann.ro/ si poate vei fi multumit.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #123 : 20.Ian.2010, 01:16:09 p.m. »
Le-am trimis un e-mail, astept raspunsul lor, dar in continuare astept si aici detalii, eventual de la cei care l-au schimbat... M-ar interesa in primul rand marca kit-ului, tara de fabricatie vs pret (+manopera).

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #124 : 20.Ian.2010, 06:41:00 p.m. »
Eu cred ca am probleme cu ambreiajul.Defapt asta cred ca e.Nu sunt sigur.
Problema se manifesta in felul urmator: cand e masina rece si dau sa plec de pe loc,daca incerc sa plec mai tare (fara scartait si alte figuri) masina tremura destul de rau.Trebuie sa las usor de tot ambreiajul si sa accelerez ceva mai mult.
Aveam impresia ca atunci cand se incalzeste nu mai face asa.Si nu mai face.Dar doar cand masina nu e incarcata (adica max 2 pasageri). Am fost recent 5 oameni in masina si am observat ca tot asa facea;adica tremura cand plecam de pe loc. In restul treptelor nu e problema.Doar cand plec de pe loc.
Eu ma gandeam ca ar fi volanta..dar nu stiu..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #125 : 20.Ian.2010, 07:16:31 p.m. »
Incredibil!... la mine este exact invers: La "rece" se comporta impecabil! Problemele (acelasi tremurat la plecare, ca si la tine) incep sa apara dupa ce se incalzeste (ce? nu stiu!)... ...in general la mersul prin Buc. In celelalte viteze (deci la drum lung), din nou, masinuta se comporta ireprosabil.

Ok, Andrei, daca o sa vrei sa schimbi ambreiajul, dupa ce faci studiul de piata, informeaza-ma, te rog si pe mine, poate cumparam impreuna cate un kit...

p.s. ...si daca nu e de vina ambreiajul?  >:)
« Ultima Modificare: 20.Ian.2010, 07:19:17 p.m. de discovery »

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
« Răspuns #126 : 20.Ian.2010, 09:13:50 p.m. »
Pai asta e..ca eu am schimbat discul,placa si rulmentul acum vreo 30k km parca.Nu mai stiu exact.Si de atunci n-am mai "abuzat" de masina.Tocmai de aceea ziceam ca poate e volanta..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline discovery

• Sr. Member
    • Bucuresti
« Răspuns #127 : 21.Ian.2010, 11:20:47 a.m. »
Am primit raspuns...
cererea:
Citat
As vrea sa achizitionez un kit de ambreiaj pentru o masina Suzuki Ignis, 1328cm3, tractiune fata, an fabricatie 2003 (modelul Ignis II, cel facut in Ungaria). In acest sens, in cazul in care aveti pe stoc sau puteti aproviziona, m-ar interesa marca, tara de fabricatie si pretul pentru intregul kit. De asemenea, orice alte detalii vor fi binevenite.

...si raspunsul:
Citat
Pot presupune ca masina dvs nu este versiunea 4x4. In acest caz, va putem oferi un kit complet de ambreiaj la un pret foarte bun, marca Valeo France.
Pretul pentru kitul complet(disc, placa, rulment) este de 400 ron(TVA inclus). Produsul il avem in stoc la depozitul nostru din Bucuresti si poate ajunge in magazin in ~1.5 ore.

Dati-mi si mie niste referinte (ideal, bazate pe propria experienta) despre aceasta marca (Valeo). Dupa cum se poate observa, din raspunsul primit nu se intelege foarte clar in ce tara este fabricat (Franta este doar tara in care este inregistrata firma, dar am inteles ca Valeo se cam fabrica in Turcia, basca ar fi o fabrica si in Ro). Reinoiesc si intrebarea cu privire la ambreiajul original (ce marca e?) ...si in concluzie, care ar fi mai ok, LUK la 700 lei, sau VALEO la 400 lei?
« Ultima Modificare: 21.Ian.2010, 12:43:18 p.m. de discovery »

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
« Răspuns #128 : 23.Ian.2010, 08:33:49 a.m. »
Eu de firma LUK n-am auzit;dar asta nu inseamna ca nu or fi buni.
Mi se pare cam ieftin ala la 400RON. Eu acum cativa ani cand am schimbat ambreiajul la BS am dat vreo 1200RON cu tot cu manopera..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline M_TM

« Răspuns #129 : 23.Ian.2010, 10:49:38 a.m. »
Luk,dupa parerea unora e putin dupa Brembo la categoria asta de piese.Doar faptul ca e germana cred ca o recomanda.
 http://www.schaeffler.ro/content.schaeffler.ro/ro/luk_products/products.jsp