Autor Subiect: Cam cati km v-au tinut Bridgestone-urile?  (Citit de 5273 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Daniel42

Re: Cam cati km v-au tinut Bridgestone-urile?
« Răspuns #10 : 12.Apr.2013, 04:40:48 p.m. »
Continentalurile mele deja incep al cincilea an si sunt aproape noi . De mers au mers aproximativ 75oo km pe an , asta 7 luni apoi 5 luni merg cu cele de iarna . Prin noiembrie schimb si apoi mai schimb pe la sfirsitul lui martie . Numai ca o remarca pentru toti cei care vor sa le tina mai mult timp , trebuie sa va spun ceva : Eu cind le schimb de pe masina si le duc in boxa intai le spal cu apa si apoi cu o pensula normala le dau pe fiecare peste tot cu glicerina . Este la ceva bidonase galbene , din aceea de se da pe maini . Asa stau in boxa pina le schimb pe cele de pe masina si invers . Glicerina are un rol deosebit de a opri imbatrinirea si mentine elasticitatea cauciucului . Cind la luati la mina dupa o vara trecuta ziceti ca sunt noi din magazin . Asta am aflat si eu de la un nene care a condus TIR-ul 20 de ani si se pare ca a avut mare dreptate . Eu pe ale mele si iarna si vara nici nu ma gindesc sa nu le tin 8 ani si uzura cred ca o sa fie la jumate dupa cum arata .  :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline bogdanb

« Răspuns #11 : 12.Apr.2013, 05:02:47 p.m. »
Pe fata le-am schimbat la cca. 60k Pe spate inca le am si arata suficient de bine.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline xim

« Răspuns #12 : 12.Apr.2013, 11:59:54 p.m. »
cred ca cel mai rau le afecteaza expunerea prelungita la soare, asa ca trebuie folosita crema cu factor mare de protectie :)
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Online cristidav

« Răspuns #13 : 13.Apr.2013, 02:18:09 p.m. »
Cu Continentalurile cu care a venit masina, dupa 3 ani si cca 40.000 km .... nu am avut ce face si a trebuit sa cumpar alte anvelope. Si asta la o utilizare obisnuita, fara offroad sau alte smecherii de tip drift ... :(

Minunat... Macar stiu ce ma asteapta :))
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #14 : 14.Apr.2013, 12:05:29 a.m. »
Alea cu care s-a livrat SX4 din fabrica, cel putin in 2009. Presupun ca sunt unii care le-au schimbat deja :)

Masina mea a venit cu Bridgestone Turanza ER300, de care am fost foarte multumit, drept pentru care cand a fost cazul sa cumpar urmatorul set de anvelope am ales acelasi model. Cu primele cauciucuri am facut efectiv (fara perioada cand masina a fost incaltata cu cauciucuri de iarna) 70.748 km iar cu setul doi, pana pe 11.04.2013 cand le-am montat din nou aveam parcursi efectiv 43.691 km  :)

Offline Sakura77

« Răspuns #15 : 05.Mai.2013, 05:17:39 p.m. »
si suzuka mea din 2008 a venit echipata tot cu Bridgestone Turanza, am 82000 km cu ele ( din care ar trebui scazuti km facuti cu cele de iarna )

din pacate , desi mai au "carne" pe ele acestea au imbatrinit vizibil prezentind o multime de "riduri" deci trebuiesc schimbate in curind

cred ca voi opta pentru pirelli cinturato p7
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline mariusv_iser

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #16 : 06.Mai.2013, 08:19:07 p.m. »
si suzuka mea din 2008 a venit echipata tot cu Bridgestone Turanza, am 82000 km cu ele ( din care ar trebui scazuti km facuti cu cele de iarna )

din pacate , desi mai au "carne" pe ele acestea au imbatrinit vizibil prezentind o multime de "riduri" deci trebuiesc schimbate in curind

cred ca voi opta pentru pirelli cinturato p7

Aceeasi situatie este si la mine cu acelasi tip de anvelope dupa cca. 80000 km. Vara viitoare am sa le schimb sigur cu Michelin...cele de iarna sunt impecabile dupa 45.000 km.
Beyond the limits

Offline roberto

« Răspuns #17 : 06.Mai.2013, 09:51:53 p.m. »
Orice anvelopa imbatraneste dupa 4-5 ani. Iar sa ai pretentii de la ele dupa 50-60000km.........no comment.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #18 : 06.Mai.2013, 11:04:27 p.m. »
Cele dupa Jimny au fost schimbate anul asta, aratau janic de crapate...din iunie 2008 sunt pe masina.
Go Terios!!!:)

Offline coby

« Răspuns #19 : 24.Aug.2014, 03:14:40 p.m. »
Sa reinviem acest topic
Pe suzi a noastra anvelopele de vara sunt Turanta si au deja 78 ooo km insa nu sunt uzate nici jumatate si au 3,5 ani . Cele de iarna is aproape noi si firma - o sa ma uit ce firma sunt - ; clar au fost rotate la fiecare schimbare de anotimp si re incaltare - pana acuma nici o pana :)
auto si moto