Autor Subiect: REVIZIE GENERALA SX4 SECOND-HAND  (Citit de 6426 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: REVIZIE GENERALA SX4 SECOND-HAND
« Răspuns #10 : 11.Apr.2013, 08:24:29 a.m. »
descrie te rog decalirea
Orice garnitura de cupru, daca se constata ca este dura (nu este maleabila la indoirea cu mina fara forta prea mare) se baga in flacara pina la "rosu" dupa care se introduce imediat in apa rece.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline edy70

« Răspuns #11 : 12.Apr.2013, 08:48:25 a.m. »
.....................sfatul despre consumabile si cantitati. ....................................................
Deci, ce ma sfatuiti sa-l sfatuiesc  :D ?
In rezumat:

Ulei motor -
Filtru ulei -
Ulei cutie -
Ulei diferential -
Filtru aer -
Filtru polen -
Lichid frana -
Antigel -

Am uitat ceva ?
Multumesc anticipat !

:pardon:  PS - Daca se poate sa faceti referinta la produse ce se gasesc in comert si din clasa medie pret-calitate.
Multumesc inca o data.  

Astept in continuare cu interes !  :w
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #12 : 12.Apr.2013, 02:40:17 p.m. »
...
In rezumat:

Ulei motor - 5W30 - 3.9l, sintetic, ce marca prefera (personal folosesc Mobil 1 ESP)
Filtru ulei - ce gaseste/prefera la magazinul de piese auto (atat timp cat il schimba la fiecare schimb de ulei)
Ulei cutie - 75W90, sintetic, obligatoriu GL4 (nu GL5), 2,5l ce marca prefera
Ulei diferential - 80W90, 0,8l, GL5, ce marca prefera
Ulei cutie transfer - idem diferential, 0,6l
Filtru aer - ce gaseste/prefera la magazinul de piese auto
Filtru polen - idem
Lichid frana - DOT4, nu stiu volumul instalatiei
Antigel - fara silicati (pentru radiatoare/motoare din aluminiu), 7,7l (diluat 50:50), daca reusesti sa scoti tot lichidul vechi; daca nu, intra cam 5-6 l.

Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 12.Apr.2013, 06:47:09 p.m. »
Antigel - fara silicati (pentru radiatoare/motoare din aluminiu), 7,7l (diluat 50:50), daca reusesti sa scoti tot lichidul vechi; daca nu, intra cam 5-6 l.
In instalatia masinilor facute pt Romania, nu exista mai mult de 5.5 litri de solutie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #14 : 23.Apr.2013, 12:12:36 a.m. »
 :-?

Doar 3 L de antigel cind instalatia are in total aprox. 8L ??? La cantitatea asta de 8L de lichid de racire se pune 4L de antigel si 4L de apa distilata. Apa distilata (5L) n-au mai facturat-o ???

In instalatia masinilor facute pt Romania, nu exista mai mult de 5.5 litri de solutie.
« Ultima Modificare: 23.Apr.2013, 12:15:57 a.m. de rexkrokiDAU »

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 23.Apr.2013, 10:32:17 a.m. »
:-?
Nu vad care e "problema nedumeririi" (sau mai pe scurt: cauza neintelegerii). In primul post, nestiind exact capacitatea instalatiei de racire a masinilor Suzuki pt Europa de Est, m-am raportat la cele scrise in manual (7.7 L) si mirindu-ma totodata ca intr-o capacitate atit de mare sa intre doar 3 litri, mi se parea ceva absurd. Dupa ce am inlocuit cu mina mea lichidul la 2 masini, pot sustine cu tarie ca in intreaga instalatie nu intra mai mult de 5.5 L lichid de racire iar asta denota ca cei care ne-au vindut masinile nu au mai reactualizat si documentatia. Nu numai in Romania se merge pe principiul "lasa ca merge si asa".
  • Suzuki SX4

Offline VAXXi

« Răspuns #16 : 23.Apr.2013, 10:41:51 a.m. »
Daca ai extras lichidul de racire prin gravitatie/scurgere, n-o sa scoti niciodata tot lichidul din instalatie (si ramane ceva in instalatie). In manual se da de obicei capacitatea la gol si la schimb; la Jimny de ex. pentru diferentiale scrie 1,3 litri total si 1,1 litri la schimbare daca tin bine minte.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 23.Apr.2013, 10:48:08 a.m. »
n-o sa scoti niciodata tot lichidul din instalatie
Vaxxi, sint de acord cu tine insa nu ti se pare o diferenta prea mare intre 5 litri si 8 litri ? 3 litri de antigel nu pot ramine intr-o instalatie in care am scos si furtunul din cel mai jos punct, a fost lasata si in panta + scos toate busoanele de la partile superioare. Si hai sa fiu inca odata de acord cu tine daca ar fi fost o singura masina dar au fost doua pina acum. ;)
« Ultima Modificare: 23.Apr.2013, 10:49:39 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4

Offline VAXXi

« Răspuns #18 : 23.Apr.2013, 10:52:33 a.m. »
Nu mi se pare, atata timp cat avem: datele de pe o factura si nu bidoanele masurate, nu s-a participat la operatiune, nu s-a vazut exact ce s-a facut  :fluier: dar din cate-mi amintesc pot ramane 1-2 litri fara probleme in instalatie.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 23.Apr.2013, 10:56:45 a.m. »
...din cate-mi amintesc pot ramane 1-2 litri fara probleme in instalatie.
OK, ramine sa mai vorbim dupa ce vei schimba TU lichidul de racire daca tot SX4 ai, facut la unguri pt Europa de Est. ;)  :)  >:D<
  • Suzuki SX4