Autor Subiect: REVIZIE GENERALA SX4 SECOND-HAND  (Citit de 6425 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline edy70

REVIZIE GENERALA SX4 SECOND-HAND
« : 10.Apr.2013, 12:14:18 p.m. »
Sa zicem ca am o cunostinta, ce conjuctural a ajuns posesor de SX4, 2007/2008, 1.6, 4X4. Cu partea mecanica cica a rezolvat revizia pe plan local (undeva in mediul rural ) dar mi-a cerut sfatul despre consumabile si cantitati. Cum competenta mea in domeniu este redusa ( am incercat sa selectez din topicurile dedicate dar sunt zeci de pagini si pareri - m-am oprit din cercetare la uleiul de motor Mobil 1 5W30 ESP 4l  :D - si cu rabdarea stau prost ) apelez la ajutorul vostru. Multumesc !
Deci, ce ma sfatuiti sa-l sfatuiesc  :D ?
In rezumat:

Ulei motor -
Filtru ulei -
Ulei cutie -
Ulei diferential -
Filtru aer -
Filtru polen -
Lichid frana -
Antigel -

Am uitat ceva ?
Multumesc anticipat !

:pardon:  PS - Daca se poate sa faceti referinta la produse ce se gasesc in comert si din clasa medie pret-calitate.
Multumesc inca o data.  
« Ultima Modificare: 10.Apr.2013, 12:18:02 p.m. de edy70 »
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline miocrl

Re: REVIZIE GENERALA SX4 SECOND-HAND
« Răspuns #1 : 10.Apr.2013, 12:16:34 p.m. »
numarul de kilometrii?

Offline edy70

« Răspuns #2 : 10.Apr.2013, 12:21:16 p.m. »
In jur de 90 000km. Oricum nu conteaza, doreste sa inlocuiasca  tot deoarece nu are carte service.
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 10.Apr.2013, 01:29:15 p.m. »
...nu are carte service.
La 5 Mb cit are un manual de utilizare in format electronic, merge trimis si prin e-mail.

L.E.
A. Manualul a plecat pe adresa ta de e-mail.

B. Ca si consumabile, eu am folosit:

1) Ulei Mobil 0w40 New Life 4 litri - 170 lei;
2) Filtru ulei Jakoparts - 20 lei;
3) Filtru aer Jakoparts - 35 lei;
4) Filtru habitaclu Jakoparts - 42 lei;
Total general = 267 lei.

Antigel: 3 L fara silicati; 3 L apa distilata; lichid de frina 0.5 sau 1 L DOT 4 (eu zic ca Mobilul e excelent).
« Ultima Modificare: 10.Apr.2013, 01:44:13 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline edy70

« Răspuns #4 : 10.Apr.2013, 02:09:05 p.m. »
La 5 Mb cit are un manual de utilizare in format electronic, merge trimis si prin e-mail.

L.E.
A. Manualul a plecat pe adresa ta de e-mail.

............................

Multumesc ! Aveti mail !

Offline BXXENL

« Răspuns #5 : 10.Apr.2013, 02:50:09 p.m. »
Garnitura buson golire baie de ulei? Eu o schimb pe a mea la fiecare revizie. Altfel, va trebui sa strangi mult mai tare busonul si risti sa strici filetul, sau sa se intepeneasca. Baia e de aluminiu, nu-ti doresti sa ai probleme cu ea.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 10.Apr.2013, 02:59:07 p.m. »
Garnitura buson golire baie de ulei? Eu o schimb pe a mea la fiecare revizie.
Ai gasit garnitura originala de aluminiu pt baie sau ai pus tu una aproximativa ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 10.Apr.2013, 03:21:42 p.m. »
Originala probabil, 7 sau 8 roni daca imi aduc bine aminte m-a costat ultima data. Argintie  si e asemenea celei de la bujii, adica e ca un covrig gol pe dinauntru. Imi daduse si vreo cateva de VW sau Opel ce le avea pe stoc, dar erau doar niste saibe chioare de cupru.

• SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 10.Apr.2013, 04:00:44 p.m. »
Argintie  si e asemenea celei de la bujii, adica e ca un covrig gol pe dinauntru.
Nu e originala. Cea originala e o ca o saiba plata si groasa cam de vreo 2-3 mm.

Daca iti iei garnitura de cupru (tip saiba si nu covrig), o poti folosi de mai multe ori insa inainte de montare, e indicat s-o decalesti pt a asigura o etansare buna.
  • Suzuki SX4

Offline miocrl

« Răspuns #9 : 11.Apr.2013, 07:45:54 a.m. »
o decalesti

descrie te rog decalirea