Autor Subiect: Despre 4x4  (Citit de 94010 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline xim

Re: Despre 4x4
« Răspuns #110 : 15.Dec.2009, 07:36:01 p.m. »
am zis sa nu mai deschid un topic nou ... ca prea se aglomereaza ... dar intreb aici...
tot astept de o vreme primele provocari ale iernii, iar pe aici prin nord-vest in afara de un strat subtire de zapada nimic...in schimb prin capitala prin sud si est troiene :(
cum se descurca sx-urile in zapada..ceva experiente ... dar pe polei ...ca am vazut ca aveti destul in Bucuresti?
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #111 : 15.Dec.2009, 07:38:26 p.m. »
Am vazut azi ca sx-ul lui Cristyy pleaca f bine. Mai mare atentie trebuie la oprire. :D
Oricum,ca si chestie generala: 4x4 nu tine loc de cauciucuri de iarna!!
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline torp

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
« Răspuns #112 : 15.Dec.2009, 11:05:02 p.m. »
O venit iarna si m-am dat cu SX4 prin zapada proaspata din Iasi... nu derapat nu nimic. Am mers totusi cu mila, cu maxim 40. Maşinuţa pe modul auto. Acum imi pun intrebarea: eu de la volan am cum sa-mi dau seama cand cupleaza si puntea spate? Am mai simtit niste mici tremuraturi, or fi fost mici derapaje totusi, o fi fost ESP-ul, o fi fost tractiunea pe spate? Martorul de ESP nu s-a aprins.

Poate cineva cu mai multa experientza la sofat are niste hinturi :)

Nota: mai dimineatza am fost prin oras cu supernova... comparat cu suzuki parca as conduce un hovercraft :)

Edit: Limbajul tip mIRC este interzis. Multumesc
« Ultima Modificare: 15.Dec.2009, 11:34:37 p.m. de cristyyy2003 »
SX4 4WD 1.6 GS Kashmir Blue Pearl 2009
Honda Jazz 1.2 un soi de gri albastru deschis 2004

Online Leutz

« Răspuns #113 : 15.Dec.2009, 11:33:15 p.m. »
Pai la utilizare normala nu prea simti.

Daca totusi vrei sa vezi cum trage spatele urneste-o de pe loc cu calm pana la 10km/h, mergi asa 20 de metri, apoi calc-o la fund intr-antaia sa vezi cum derapeaza spatele in lateral dupa cateva fractiuni de secunda, cand incepe sa traga si spatele.
Daca insisti si misti si un pic din volan :) ies un fel de drifturi (pe jumatate, e-adevarat) ... la viteza mica si fara frana de mana.

Vorbesc despre zapada/alunecus si spatii mari de manevra. N-am incercat in alte imprejurari. Si nici nu recomand altora  :D
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline torp

• Newbie
  • *
« Răspuns #114 : 15.Dec.2009, 11:46:46 p.m. »
Ok, deci nu se simte. Merci de raspuns. Cat despre sugestia cu driftul, cred ca am sa ma abtin pentru ca nu ma simt Alain Prost ;)

P.S.: Am laudat SX4 ca nu derapeaza, cred ca e bine sa mentionez ca am totusi cauciucuri de iarna...
« Ultima Modificare: 15.Dec.2009, 11:55:16 p.m. de torp »

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #115 : 16.Dec.2009, 10:43:17 a.m. »
Eu pot confirma ca face diferenta 4x4 lock fata de auto (cel putin asa am simtit eu). Asta vara cand am fost in excursie cu clubul pe Transalpina, am mers multa vreme cu 4x4 auto. La un moment dat totusi, cand devenise drumul mai greu, am cuplat pe lock si crede-ma ca am simtit diferenta :D Masina tragea muult mai usor! :)

Later edit: scuze, cred ca am inteles gresit ce intrebai :D in fine....
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #116 : 16.Dec.2009, 11:53:57 a.m. »
Mie mi se pare ca se descurca excelent SXul pe zapada! :good: Am experimentat anul trecut, cand am mers de revelion prin zona Falticeni si am dat acolo de zapada serioasa. Nu am avut nici cea mai mica problema - desigur, aveam anvelope de iarna! Prima data am mers cu 4x4 lock, mai mult din teama, nu stiam cum se va comporta masina. Dar apoi am mers cu auto fara probleme, la ~60km/h pe un drum acoperit de zapada batatorita. Cuplam lock doar cand era de urcat vreun deal mai maricel.

Si franarea e destul de buna. Am incercat o frana brusca de la 50km/h si masina s-a oprit relativ repede, mai repede decat ma asteptam. Si nici n-a fugit de fund in stanga sau dreapta.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline torp

• Newbie
  • *
« Răspuns #117 : 16.Dec.2009, 12:32:58 p.m. »
@Khaos: Asta am simtit si eu asta toamna... intr-o panta in Campulung pe iarba uda :) Pe auto masina fugea, se aprindea ESP-ul - apoi am cuplat lock-ul si am parcat ca pe asfalt.

Offline xim

« Răspuns #118 : 18.Dec.2009, 03:35:35 p.m. »
Prima experienta mai  4x4  -- urcare in mod auto, drum neamenajat, zapada partial tasata, cunosc foarte bine aceasta urcarea si stiu zonele unde incepea patinatul cu celelalate masini cu tractiune pe fata cu care m-am mai aventurat...asa ca sunt foarte atent, si de cite ori aveam impresia ca se pierde aderenta si cupleaza spatele mi se parea ca aud un zgomot discret sub masina ca si cum ar intra ceva in rezonanta, in rest urcarea a decurs fara probleme. La destinatie, bonus 20-30 cm zapada afinata numai buna de zbenguiala cu suza  :good: .

Partea asta probabil ca ar trebui sa o trec la satisfactii sx4 ... dar se leaga ... traversare munte (sa-i zicem) Gutai ... serpentine...pe jos zone polei care alternau cu zone de zapada moale apoasa...in curbe pe care in mod normal le abordam cu 2-a si cu mare prudenta de data asta a 3-a fara probleme...am incercat ceva mini-derapaje controlate ...virat strins si accelerat...nu prea am reusit..dupa o mica ezitare masina se redresa de fiecare data...pe zona dreapta facut testul elanului (mai exact al puiului de elan ... ca inca nu am ajuns la performantele lui Prost :) ) masina se redresa impecabil.

Concluzia este ca in limitele unui condus normal si chiar usor sportiv, in conditii de iarna, nu m-am simtit nici o clipa in nesiguranta.

Urmaresc in continuare acel zgomot care cred ca are lagatura cu cuplarea puntii spate...voi ce stiti?
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline hugbear

« Răspuns #119 : 19.Dec.2009, 10:15:48 a.m. »
Partea asta probabil ca ar trebui sa o trec la satisfactii sx4 ...
Si ce te impiedica? :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon