Autor Subiect: Despre 4x4  (Citit de 98510 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LeonardSZK

Re: Despre 4x4
« Răspuns #10 : 25.Sep.2008, 06:40:15 p.m. »
Nu te afecteaza cu nimic daca sta in 4wd auto. Il treci in 2wd la revizia tehnica, din 2 in 2 ani... ;D

OFF. Ce "greierasi zambitori" avem...
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline ASZ

« Răspuns #11 : 25.Sep.2008, 09:04:27 p.m. »
Pentru ca eu nu m-am atins de butonul de cuplare 4WD/4WD lock, inseamna ca eram de 2WD (in bord nu aveam aprins nici unul din cele 2 afisaje de la tractiunea 4WD) Daca as vrea sa trec la 4WD Auto, ar trebui sa actionez odata butonul de linga frana de mana si ca si o confirmare as avea aprins becul verde care indica 4WD ? Iar voi spuneti ca vom obtine cam acelasi consum ... daca este asa .. trec si eu pe 4WD, pentru cazurile in care as regreta prea tarziu zgarcenia la combustibil :)

Offline LeonardSZK

« Răspuns #12 : 25.Sep.2008, 10:12:30 p.m. »
Asa se procedeaza. Pentru "4x4 Lock" trebuie tinut apasat cateva secunde. La fel si pentru decuplarea ESP-ului. Pentru a nu fi actionate din greseala.

Offline 03EMH

• Full Member
  • Mesaje postate: 122
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #13 : 25.Sep.2008, 10:40:02 p.m. »
Imi pun o singura intrebare : De ce au facut astia martor in bord pentru AUTO daca e bine sa mergi cu el in permanenta ? si de ce nu au facut pentru 2WD ?
Eu unu nu suport sa vad martorii aprinsi in bord. In general, cred eu, martorii sunt pusi acolo pentru a-ti aminti ca ai nebunia respectica cuplata. Sigur e bine sa mergi mereu pe Auto ?
Suzuki SX4 GLX 4WD 1,6/107CP-benzina, cosmic black (negru murdar)

Offline LeonardSZK

« Răspuns #14 : 25.Sep.2008, 10:53:16 p.m. »
Daca era vreo problema nu era martorul de culoare verde. Eventual era galben, ca "4x4 Lock", "Ai grija, ai cuplat 4x4 Lock!"

Offline Cristi

« Răspuns #15 : 25.Sep.2008, 11:32:02 p.m. »
Imi pun o singura intrebare : De ce au facut astia martor in bord pentru AUTO daca e bine sa mergi cu el in permanenta ? si de ce nu au facut pentru 2WD ?
Eu unu nu suport sa vad martorii aprinsi in bord. In general, cred eu, martorii sunt pusi acolo pentru a-ti aminti ca ai nebunia respectica cuplata. Sigur e bine sa mergi mereu pe Auto ?

Martorul ala e informativ, de-asta e verde. Plus ca te poti lauda la prieteni, care cu siguranta te vor intreba de el ::)

Dupa cum am spus 4WD Auto este 99.5% din timp acelasi lucru cu 2WD. Diferenta intre cele doua moduri este facuta in situatii de pierdere a aderentei, care ar trebui sa fie foarte rare pe timp de vara, iar pe timp de iarna siguranta e mai importanta decat consumul!
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline herrgrila

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #16 : 26.Sep.2008, 10:38:07 a.m. »

Martorul ala e informativ, de-asta e verde. Plus ca te poti lauda la prieteni, care cu siguranta te vor intreba de el ::)

Dupa cum am spus 4WD Auto este 99.5% din timp acelasi lucru cu 2WD. Diferenta intre cele doua moduri este facuta in situatii de pierdere a aderentei, care ar trebui sa fie foarte rare pe timp de vara, iar pe timp de iarna siguranta e mai importanta decat consumul!
Nu as vrea sa te contrazic, dar daca este asa cum spui tu la diferenta intre 2WD si 4WD auto, cred ca nu ar mai avea rost existenta optiunii 2 WD.
Parerea mea!
« Ultima Modificare: 26.Sep.2008, 10:43:16 a.m. de herrgrila »

Offline shmocs

« Răspuns #17 : 26.Sep.2008, 11:04:24 a.m. »
Ai incercat sa faci un drift "a la NFS Underground" cu 4x4 Auto? ;)
Deci masina trebuie sa se preteze la mai multe pasiuni... sa nu fie ingradita de un mizilic, care mai ales e deja disponibil.
Parerea mea. Mai asteptam pareri, dar repet, logic vorbind, in mod Auto, puntea spate intra doar cand e nevoie, deci daca nu e nevoie... doar puntea fata trage.. deci 2WD. Simple.
Daca vrea cineva sa testeze - sa incerce aceeasi medie de km cu 2WD si Auto. Io nu il mai scot din Auto :)
Suzuki SX4 1.6 GS 4WD Argintiu.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #18 : 26.Sep.2008, 11:10:45 a.m. »
De acord cu Shmocs. In plus, asa masina nu este 4x4 permanent. Nu ai nevoie de statii ITP speciale, alta incadrare pentru impozite, asigurari etc. in unele tari...

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • Gen: Bărbat
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #19 : 26.Sep.2008, 12:06:39 p.m. »
foarte interesant sistemul auto la sx4 4x4 :) la ignis e permanent
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..