Autor Subiect: Cercetare psihologica - Comportamentul agresiv la volan  (Citit de 10390 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Re: Cercetare psihologica - Comportamentul agresiv la volan
« Răspuns #50 : 09.Apr.2013, 08:06:17 p.m. »
Dar timpul mi-a aratat ca pot gresi si eu, sa pot fi luat de val si sa fac ceva similar de prostesc in trafic.
Toti facem asta. Ne diferentiaza faptul ca unii recunoastem, altii nu  :-))

:clap: din partea mea pentru onestitate.

Offline NicNic

« Răspuns #51 : 09.Apr.2013, 09:03:05 p.m. »
Respectiva tanti avea vreo 50 de ani... :-((

Inca un motiv sa cred ca era nesemnificativ....!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline vlad_burtaverde

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #52 : 11.Apr.2013, 08:20:49 p.m. »
In acest weekend toti cei care au completat testele vor primi profilele interpretate pe mail. Va multumim pentru asteptare si pentru intelegere.

Offline Laurentiu

« Răspuns #53 : 17.Apr.2013, 05:50:14 p.m. »
In acest weekend toti cei care au completat testele vor primi profilele interpretate pe mail.
A primit cineva rezultatele testelor in weekend-ul trecut sau de luni pina azi  :-/
Eu i-am scris si MP dar vad ca omul a disparut complet din perimetrul forumului.

P.S. "O promisiune data e o obligatie curata."
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline roberto

« Răspuns #54 : 17.Apr.2013, 05:54:37 p.m. »
Am verificat mail-ul......nada.  :(
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline Laurentiu

« Răspuns #55 : 17.Apr.2013, 05:59:03 p.m. »
......nada.  :(
  :clap:  Si-o fi luat omul doctoratul, are sacii in caruta asa ca ............ asta-i Romania de azi.  (:|
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline NicNic

« Răspuns #56 : 17.Apr.2013, 10:28:12 p.m. »
Mai rugati-l frumos, ca poate nu stie ca asteptati ceva de la el....

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
« Răspuns #57 : 18.Apr.2013, 01:35:13 a.m. »
Cu putina rabdare si intelepciune vor veni si rezultatele.

Pana atunci o sa va povestesc o patanie.

Astazi ma intalnesc cu un var de-al meu. Il vad ca se plange ca-l doare o mana. Fireste, l-am intrebat ce are.

Dadea cu spatele sa iasa din parcare. Un tip cu un papuc de marfa incepe sa-l claxoneze, sa-l injure, sa-i spuna ca-si baga in masa si tacsu, etc, se da jos din masina si vine spre varmiu.
Se da jos si asta si il intreaba de ce-l injura, alea, alea. Ala niciuna nici doua sare la el la bataie, il cuprinde in brate si incepe sa-l stranga foarte tare mai sa-i rupa antebratul.
Vazand ca nu are scapare, varmiu, cu mana libera incepe si-i umfla botul aluia spargandu-i buza, lovindu-l in ochi, nas, il umple de sange, etc.

Ala atunci ii da drumul si se pravaleste la pamant si isi schimba total comportamentul spunandu-i ca gata, e mai bun, sa-l lase, alea, alea... si incepe sa se planga ca l-a umplut de sange, etc.
Varmiu ii spune, ce-ai ma cu mama, ce-ai ma cu mine de vrei sa-mi rupi oasele in mine?
Respectivul cu un pronuntat accent moldovenesc ii spune ca nu credea ca romanii pot fi si ei agresivi chiar si aparandu-se.
Bineinteles ca i-a parut rau si unuia si altuia. In fond, nu aveau nimic de impartit, ala cu papucul putea sa-l astepte pe asta sa termine manevra din parcare si apoi sa treaca linistit, nu sa il injure, sa il ia la bataie ca in final sa plece plin de sange, batut, etc.

Cam asta se intampla in societatea romaneasca. Oamenii sunt rai, agresivi, nu mai au rabdare, omenie, colegialitate, etc.

Asteptati rezultatele testelor si unii va mai si plangeti ca nu le-ati primit, nu aveti rabdare si intelegere si astfel ia nastere o situatie tensionata.
Va intreb eu. Ce rezultate credeti ca o sa primiti? Nu circulati zi de zi in trafic? Nu vedeti ce se intampla? Credeti ca veti avea vreo surpriza cu acele rezultate?

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #58 : 18.Apr.2013, 08:58:11 a.m. »
Păi în cazul de faţă cred că este vorba despre o persoană care a solicitat sprijin şi a făcut o promisiune în contrapartidă, nu prea a respectat-o şi a revenit cu o nouă promisiune pe care, de asemenea, nu a respectat-o ... Probabil că rezultatele testelor nu ne vor transforma în şoferi mai buni, dar de promisiuni şi angajamente neonorate cei mai mulţi ne-am săturat şi probabil o manifestare firească a instinctului de conservare este să tratăm pe alţii cam cum ne tratează ei pe noi. Există riscul ca un astfel de comportament să se permanentizeze afectându-i şi pe cei ce au o conduită corectă. Deci am deveni nişte persoane mai puţin bune, care la rândul nostru am propaga în societate un comportament neadecvat şi contagios, etc ...

Poate că de aici provin reacţiile colegilor de forum, de la promisiuni pe care nimeni nu le-a solicitat (unii poate ar fi completat testul doar pentru a da o mână de ajutor într-o cauză nobilă) şi care nu prea s-au materializat ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #59 : 18.Apr.2013, 09:29:24 a.m. »
Cam asta se intampla in societatea romaneasca. Oamenii sunt rai, agresivi, nu mai au rabdare, omenie, colegialitate, etc.
Este ceea ce am subliniat si eu. Nu vreau sa fiu dur insa egoismul isi face loc din ce in ce mai vizibil in societate. Interesul personal al oamenilor fara valoare este mai presus de orice si asta face din societatea noastra, una cu un caracter oribil pe care eu unul, inainte de '89 nu am cunoscut-o. Omul e OM pina isi vede obiectivul realizat. Pe urma, "ce ma mai intereseaza de restul ?"

Nu a fost pus de nimeni sa-si ia angajamentul ca in weekend vom primi rezultatele testului. Nu se isca discutia asta daca omul nu promitea iar unui individ ce nu-si poate tine cuvintul dat, ii mai poti acorda increderea cuvenita ? Il mai poti considera OM in momentul cind nici macar la un MP nu-ti raspunde ? Daca i s-a intimplat ceva rau (Doamne fereste), lucru pe care nu l-am luat in consideratie pina acum, imi retrag cuvintele si-mi cer public scuze fata de cel acuzat.
  • Suzuki SX4