Salutare Vlad si bine ai venit.
In cele ce urmeaza, ce voi spune iar voi irita "pre" multi
Initiativa voastra este una super. Aveti un punct de pornire bun.
Sper sa aveti si consistenta necesara la fel de buna iar rezultatul sa fie cat mai realist si din el sa se traga niste concluzii care sa duca la aplicabilitate, implementare in viata reala ca altfel, ce ati facut voi, e degeaba.
In sens constructiv afirm urmatoarele:
Vad ca ati adoptat ceva de "afara", adaptati oarecum la noi, romanii si vedeti ce iese.
Abordarea e gresita. De ce spun asta?
Pai cine a circulat in strainatate intelege foarte bine ca un test, un sondaj, un studiu realizat pentru cei de afara nu se aplica decat partial la noi. Asadar, incercati sa faceti voi un studiu bazat pe realitatile, psihologia, comportamentul, educatia, etc, romanesti adaugandu-i si componente care s-ar potrivi de la studiul strain.
Alaturi de titlul in engleza scrieti si titlul in limba romana al acelor teste.
Ai fost super haios ca sa nu spun superficial in aceasta situatie afirmand: "3. Ultimul este un mini-chestionar compus din 4
itemi. " Ar trebui sa scriu si eu ca ceea ce ai facut tu este f-king unbilivibal si ai inventat limba angloromana. Ori scrii "items" ori scrii corespondentul din limba romana.
Pentru un nea cutare care scrie pe messenger asa ceva e admisibil, pentru oameni care se ocupa cu studii atat de serioase cum o faceti voi si tinand cont de nivelul vostru intelectual este de neacceptat.
Eu fiind absolvent de A.R. (autovehicule rutiere) unde exista ca materie si chestii care au legatura cu ce faceti voi cu acest studiu, v-as intreba daca inainte sa va apucati de asta ati citit sau macar "frunzarit" rezultatele la studiile anterioare facute de romani, pentru romani. Nu de alta dar ar fi foarte interesant sa plecati de la niste constatari anterioare si sa comparati cu ce e in prezent astfel concluzionand care e directia, gresita sau buna in care se merge si daca e cazul sa fie adoptate masuri, programe, etc care sa indrepte ceea ce mai e de indreptat.
Deasemenea, as compara si cu rezultatele din tari vecine noua. Gen Ukraina, Moldova, Bulgaria, Ungaria si de ce nu, chiar daca nu ne sunt vecini directi, Rusia.
Ar fi foarte interesant sa vedem unde ne situam noi, o tara central europeana fata de vestici si fata de estici.
Ca sa fiu enervant pana la capat, va spun ca studiul vostru are mica relevanta in comparatie cu urmatoarea afirmatie.
Condusul este o activitate zilnica obisnuita ca oricare alta. Nivelul de educatie, de informare, social, financiar, cultural isi pune amprenta si asupra lui. Asa cum se comporta fiecare in restul activitatilor asa se comporta si la volan.
Eu am o vorba. Romania e o tara stresanta si obositoare. Ei, aceste doua caracteristici determina rezultatul studiului vostru.
Asa cum romanii sunt preponderent nemultumiti, nefericiti, stresati, iritati, intoleranti, nerabdatori, etc, asa sunt si romanii conducatori auto.
De ce sunt asa? E interesant de analizat si e un fenomen complex si nu imposibil de realizat ca si studiu.
In final. Care credeti ca o sa fie impactul social al studiului vostru? Credeti ca o sa gasiti vreo utilizare reala a muncii voastre? Credeti ca alde cap de creta care nu si-au inteles nici in ziua de azi dupa atatia ani de libertate si schimb de experienta cu altii mai prolifici decat ei in mseria asta, care e menirea lor principala, alaturi de cei din MT (ministerul transporturilor) in asigurarea unor conditii decente de circulatie, examinare, etc in Romania vor tine cont de ceea ce faceti voi?
Si dupa final, la sfarsit. Felicitari pentru cine a avut ideea si spor la munca.
Pe cine irita postul meu lung... sa nu-l citeasca, nu e obligat P.S. ca m-am apucat sa scriu cand postase doar Cristi si vad ca a mai aparut un post, as zice ca ar fi o mare tristete ca acest studiu sa se finalizeze doar cu o tema de doctorat/masterat. Pierdere de timp si pentru noi si pentru cel ce-l realizeaza.