Autor Subiect: Rugged phone sau telefon de dat pe jos.  (Citit de 8104 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Re: Rugged phone sau telefon de dat pe jos.
« Răspuns #10 : 31.Mar.2013, 10:36:45 p.m. »
Shpeedy, m-am uitat si la Sony Xperia Z si e un telefon fainut dar clar are nevoie de un bumper serios sau o carcasa integrala ca sa fie rezistent si la socuri.

R. Sonim asa e, fac cele mai rugged dar din pacate nu faci treaba cu el ca navigator si alte alea. E un telefon de santier.

Offline shpeedy

« Răspuns #11 : 01.Apr.2013, 10:22:41 a.m. »
Am recomandat Xperia Z-ul pentru ca am inteles ca se doreste cu o putere de calcul echivalenta sau superioara unui S3, dar cu o rezistenta crescuta la "stres". Din filmuletele de pe net, am vazut ca se descurca onorabil si la testele de soc; din pacate, nu am gasit sa fie supus la un test echivalent celui la care a fost supus Xperia Active. Acuma, tinand cont ca vorbim de un practicant al "auto offroad-ului", inclin sa cred ca totusi riscurile la care se supune un asemenea telefon ar fi totusi mai mici decat cele asociate unui practicant de MTB/moto-enduro/moto-cross (corecteaza-ma, daca gresesc) - asta a fost un alt motiv pentru care am recomandat Xperia Z-ul.

Daca totusi simti nevoia unui telefon mai rezistent, cred ca - pe langa mobilul de zi-cu-zi - o sa trebuiasca sa te gandesti la alternative dedicate iesirilor:
- o tableta pe care s-o folosesti doar pentru GPS - de genul Toughpad de la Panasonic - dar bugetul sare mult in aer;
- un smartphone secundar, mai slab decat S3, dar rough - Xcover2, Nec 909e, Casio G-Shock sau gZone Commando- ultimele doua cred ca de peste ocean...
« Ultima Modificare: 01.Apr.2013, 10:24:26 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline roberto

« Răspuns #12 : 01.Apr.2013, 12:02:48 p.m. »
GShock-ul chiar imi place.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
« Răspuns #13 : 05.Apr.2013, 12:21:38 a.m. »
Multam de linkuri @shpeedy. Samsungul il stiam in schimb pe celelalte nu si chiar sunt interesante ca variante. Din pacate nu le-am vazut prin zona si chiar si peste garla apar ca out of stock.
Sa vedem la ce pret iese xcover2 pe piata noastra si poate pana atunci mai apar si alte variante.

Da, asa e, e diferit offroadul auto de mtb dar am scapat samsung galaxy s2 de pe atv pe asfalt, mi-a sarit din buzunar pe franare si s-a tot dus... doar un mic semn intr-un colt... stiu, pare incredibil dar mai apoi l-am scapat de pe motocicleta si cred ca aveam vreo 70km/h si a scapat si de data asta. Asa ca l-am decretat un telefon incapatanat, mai incapatanat ca mine  :-)) Acum il foloseste maicamea si rezista pe baricade in continuare si arata absolut ok.
Pe de alta parte, S3-ul l-am scapat din husa pe dale de beton de la vreun metru inaltime si... s-a fisurat ecranul din fata. Nu vreau sa ma gandesc ce ar fi patit daca patea ca s2-ul.

In offroad sansa sa-l strici e destul de mare si nu prea conteaza ce faci pe acolo ca de obicei in scapi din mana, din buzunar sau esti murdar de noroi, apa, pe maini. Nu am de gand sa fac experiente de supravietuire extreme gen Bear Grills  :-))

Poate intre timp isi reimprospateaza si Sony telefonul de busituri si cine stie... as schimba Samsung ca marca.

Offline adir

« Răspuns #14 : 18.Iun.2013, 10:36:29 p.m. »
Nici Samsung S4 Active nu e de lepadat...
  • SX4

Offline shpeedy

« Răspuns #15 : 30.Iul.2013, 10:01:44 a.m. »
Pentru cine e interesat, la Orange vad ca a aparut si Xcover2...

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #17 : 30.Iul.2013, 01:03:02 p.m. »
Slab ca performante si scump (chiar mai scump decat Xcover2 la liber)...

Eu am avut husa de silicon pe toate smarfoanele si folie pe ecran si au supravietuit pana acum...

Offline shpeedy

« Răspuns #18 : 24.Ian.2014, 11:16:17 p.m. »
Pentru cine e interesat de astfel de telefoane, un scurt comparativ: