Autor Subiect: Tamron vs. Sigma  (Citit de 1915 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cobra20

Tamron vs. Sigma
« : 27.Mar.2013, 08:29:45 a.m. »
Cum am luat de un timp un aparat nou, Canon EOS  60D de care is super multumit, vreau sa-l dotez si cu un obiectiv cat de cat performant, dar si accesibil la pret. Cum cel de Canon is foarte scumpe, nu-mi permit, deoarece nu o sa scot cheltuiala niciodata, asa ca oscilez intre Tamron si Sigma. Modelele alese de mine ar fi Tamron sau Sigma, astia pentru obiectiv wide, la cel de tele, am ramas la asta Tamron.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Re: Tamron vs. Sigma
« Răspuns #1 : 27.Mar.2013, 08:45:07 a.m. »
Din utilizare iti spun o chestie.
Vrei calitate, ia direct Canon. Nu mai ai vesnicele probleme cu front focus sau back focus.
Apoi, cat platesti, atata face si ala o sa fie rezultatul.

Vrei calitate de la Tamron sau Sigma, costa la fel cat Canon. Deci?

Eu am doua Tamroane. Sunt foarte multumit de ele dar cum spuneam. Fac exact atat cat am platit pe el.
Am 17-50 cu f2,8 parca si 18-270PZD-ul care e super fain ca si obiectiv de concediu.

Dar, daca vrei sharp, vrei calitate cu adevarat, completeaza-ti investitia cu un obiectiv pe masura aparatului. Stii si tu ca un aparat slab cu un obiectiv foarte bun e superior unui aparat bun cu un obiectiv slab.
Incearca sa nu te incadrezi in a doua situatie si nici in prima nu e bine sa fim :)

Spor la cumparaturi.

Offline shogunu65

« Răspuns #2 : 27.Mar.2013, 09:43:52 a.m. »
nu sunt de acord ... cotrolul calitatii a mai scazut si la canon :))

acu sa vorbim strict de intrebarea ta ... intre cele 2 tamron ul este mai luminos, ai f2.8 constant, te ajuta mai mult in lumina slaba. Sigma este mai versatil, 17-70 mm e o plaja destul de buna. In plus sigma are stabilizare de imagine, tamron ul nu.

mai e inca ceva, la Tamron cei 17 mm nu sunt 17 pentru ca senzorul 60d este APSC deci va cropui imaginea. Sigma in schimb este facut special pentru APSC, deci 17mm vor fi exact 17 mm. Asta inseamna ca Sigma e mai wide decat Tamron ul. Ca sa intelegi ce zic vezi tool de aici http://www.tamron.eu/en/lenses/focal-length-comparison.html.

Daca vei cumpara obiectivele de la f64 stiu sigur ca le poti cere sa le recalibreze gratuit in perioada de garantie (pentru sigma si tamron).

o varianta de luat in seama ar fi sa strangi niste bani si sa cumperi ceva din seria L de la Canon, dar second hand. Eu in vreo 6 ani nu am cumparat decat un obiectiv nou ... restul au fost second, si nu a crapat niciunul pana acum.

Offline cristidav

« Răspuns #3 : 27.Mar.2013, 09:53:49 a.m. »
cum 4-5 zile mi-am luat un Sigma 18-50 F2.8-4.5. Mai luminos decat obiectivele de kit de la Nikon si, parca, mai sharp putin. Dar iti spun la ce sa te astepti. Daca NU ai AF Fine Tune in aparat, vei avea probleme cu front/back focus. In rest, culori faine, sharp si luminos Sigma-ul.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )