Autor Subiect: pareri ?  (Citit de 6929 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
Re: pareri ?
« Răspuns #10 : 06.Mar.2009, 11:26:31 p.m. »
Frumoasa masina! :)

1. uneori intra greu in viteza 1. am citit pe forum, m-am lamurit.
Asa fac majoritatea masinilor, stai linistit.

2. cateodata, cand plec de la semafor mi se pare ca plec cu a treia (chiar am oprit motorul de cateva ori), desi schimbatorul era in treapta 1.
Probabil motorului tau ii place sa mearga mai turat. Ai sa te obisnuiesti

3. probabil legat de problema de la pct 2, a nins si era zoaie pe jos si la plecarea de pe loc au patinat rotile, in viteza 1 motorul subturat rau desi acceleratia era calcata si am simtit in pedala o trepidatie comparabila cu cea pe care o simti pe pedala de frana cand intra abs-ul. am oprit motorul de 2 ori pe chestia asta...
Vezi punctul 2.

4. intr-adevar, in a 3-a, la accelrari si decelerari se simte miscarea schimbatorului.
Se intampla la orice masina cu schimbator clasic, cu tija (adica nu pe cabluri); la unele e ami vizibil decat la altele.

5. destul de des am impresia ca motorul nu trage. mai ales dupa ce se incalzeste. parca se chinuie sa accelereze. sunt zile in care merge excelent, simt cum ma baga in scaun. nu e vorba de benzina, ca e aceeasi in rezervor.
Orice motor trage un pic mai bine cand e ami rece afara. Daca mergi mult prin bucuresti, probabil nu apuci sa-l turezi destul cat sa te ajute. Daca iesi un pic din oras si tii motorul un pic mai turat ai sa vezi ca dupa aia o sa traga mult mai bine.

6. pedala de ambreiaj, nu stiu daca scartait e termenul, dar parca se freaca in lagarul ei. asta de curand. ps. cand nu simt frecarea respectiva, motorul trage bine.
Daca motorul nu trage cand scartaie pedala, e o problema.

Daca are cineva ceva de comentat pe seama celor de mai sus, il rog sa nu se abtina...
Nu m-am abtinut...ca am auzit eu ca abstinenta nu e buna.

[/quote]
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline miocrl

« Răspuns #11 : 07.Mar.2009, 07:39:10 a.m. »

3. probabil legat de problema de la pct 2, a nins si era zoaie pe jos si la plecarea de pe loc au patinat rotile, in viteza 1 motorul subturat rau desi acceleratia era calcata si am simtit in pedala o trepidatie comparabila cu cea pe care o simti pe pedala de frana cand intra abs-ul. am oprit motorul de 2 ori pe chestia asta...
Vezi punctul 2.
miocrl: cand iti aluneca un pic apoi prinde iarasi vei simti o treaba nasoala ..cam ca la ABS. motorul preia un soc atunci. socul acela il simti si in pedala. dar e o trepidatie destul de puternica ce se simte in toata masina. nu se poate sa fie doar in pedala de acceleratie pentru ca pedala nu are legatura mecanica cu motorul. la pedala ai doar un senzor

6. pedala de ambreiaj, nu stiu daca scartait e termenul, dar parca se freaca in lagarul ei. asta de curand. ps. cand nu simt frecarea respectiva, motorul trage bine.
Daca motorul nu trage cand scartaie pedala, e o problema.
miocrl: ciudat. eu am inteles asa: ca nu ai fost multumit de cum trage masina niciodata doar acum de cand simti frecarea aia din cand in cand isi mai da drumul si trage bine.
sfat: incearca sa conduci alt swift. la intalnirile nostre sunt sigur ca vei putea compara. daca
     - intr-adevar simti o diferenta atunci sigur e o problema la ambreiaj
     - daca nu simti nicio diferenta.. e o problema de obisnuinta

« Ultima Modificare: 07.Mar.2009, 07:55:21 a.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 07.Mar.2009, 02:17:55 p.m. »
Sa ne spui si noua daca vreuna din solutiile prezentate aici ti-au fost de ajutor ;)

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline csaba

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Suzuki Ignis 1.3 GC spring green metallic
« Răspuns #13 : 07.Mar.2009, 09:44:36 p.m. »
In primul rind felicitari pt. masina e f.frumoasa s-o stapinesti sanatos!in al  doilea rind as vrea sa te intreb daca nu cumva ai obiceiul sa-ti odihnesti piciorul pe pedala de ambreiaj?

Offline kalli

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 74
« Răspuns #14 : 09.Mar.2009, 10:40:54 a.m. »
salutare.
multumesc pentru opinii.
s-ar putea sa nu ma fi exprimat eu chiar foarte clar. nu mi-o luati in nume de rau.
ok, in weekend am dat jos filtrul de aer. din fericire n-am gasit altceva decat praf.
am uns tot ce se putea unge cu vaselina, inclusiv cat am putut si la tija pompei de ambreiaj. pedala se comporta ok acum, nu mai simt ca se freaca atunci cand ambreiez. iar acum motorul trage bine. in mod cert e o legatura intre scartaitul pedalei si modul de comportare al motorului. nu stiu, poate agata cablurile de la timonerie sau e alta problema care imi tine discul putin debreiat din cand in cand.... piciorul nu-l tin pe ambreiaj decat cand schimb viteza.
masina chiar imi place si mi-ar parea rau sa aibe ceva.
swift 1.3 GLX

Offline deconectat

• Hero Member
  • Membru cu logan
« Răspuns #15 : 10.Mar.2009, 12:31:57 a.m. »
Inteleg ca ai ambreiaj hidraulic. Ai putea sa verifici nivelul lichidului de frana (presupun ca e un vas comun din care se duce si la frana si la ambreiaj).
E putin probabil sa ai probleme la pompa de ambreiaj la o masina noua.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'

Offline kalli

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #16 : 10.Mar.2009, 01:01:53 p.m. »
lichidul e in limite, de cand am uns tija merge snur.
swift 1.3 GLX

Offline kalli

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #17 : 25.Mai.2009, 02:13:47 p.m. »
salutare tuturor.
nedumerire: cand plec de pe loc, turometrul sare imediat la 3000, simt ca ma baga un pic in scaun acceleratia dar cand ajung pe la 20 km/h gata... la 4000 de ture mi se pare ca urla degeaba motorul (in viteza 1) nu mai accelereaza masina nici in ruptul capului. tre sa schimb rapid a 2-a dar mie mi se pare in neregula. pleaca de linga mine dacia 1300 de parca as avea caruta. si nu pare sa depuna efort. nu am timp sa umblu sa fac drive test cu alt swift, de aia intreb... asa e demarajul, lenes, la tot swiftu ?
swift 1.3 GLX

Offline deconectat

• Hero Member
  • Membru cu logan
« Răspuns #18 : 25.Mai.2009, 02:28:24 p.m. »

Daca asta e graficul mentru motorul tau (e motorul de 1.3 de pe un Wagon-R; nu stiu daca seamana cu al tau), ar trebui ca pentru acceleratie maxima sa schimbi in viteza a 2-a pe la 5000 de ture. Nu e normal ca peste 4000 de ture sa nu mai traga.

Daca se tureaza motorul, dar masina nu accelereaza, atunci ai o problema cu ambreiajul. Daca nu, cel mai probabil e totul ok dinb punct de vedere mecanic.

Offline kalli

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #19 : 25.Mai.2009, 02:36:41 p.m. »
sincer, ma gandesc ca s-ar putea sa fie ambreiajul de vina. insa desi masina e in garantie, nu stiu daca face obiectul garantiei in cazul exploatarii necorespunzatoare. si cum bate criza prin buzunarele mele... nu imi da mana sa merg la service, sa-i pun sa demonteze ambreiajul si apoi sa-mi spuna fie ca e ok fie ca l-am paradit eu si sa ma puna sa decartez...
cand o fi viteza maxima la 5km/h in 1-a... poate o sa vizitez service-ul. :)
swift 1.3 GLX