Autor Subiect: Ce cauciucuri de vara va puneti?  (Citit de 21995 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline raresi

Ce cauciucuri de vara va puneti?
« : 26.Feb.2013, 12:43:14 p.m. »
Salutare,

Se incalzeste vremea incetut. Voi v-ati schimbat anvelopele? Daca nu si intentionati...ce va puneti?
Am gasit o promotie fainuta la Barum!! Va spune ceva?

Astept eventuale sugestii

tks

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
Re: Ce cauciucuri de vara va puneti?
« Răspuns #1 : 26.Feb.2013, 02:28:37 p.m. »
Dunlop, Continental, Michelin, Good Year. Marcile astea spun ceva.
Nu uita ca tot ce este ieftin are un pret major la calitate. Cauciucurile sunt siguranta ta, partea care este raspunzatoare de franare, aderenta si fiabiliatatea lui in timp....Parere personala...
Eu am DUNLOP de vara si de iarna .....

Offline raresi

« Răspuns #2 : 26.Feb.2013, 02:47:56 p.m. »
Da, corect.

Doar ca aceste marci produc pe diferite linii. De exemplu, Continental produce, printre altele, si Barum. oki, acum ar trebui, cel putin teoretic, ca acest fapt sa reprezinte un criteriu al calitatii acelui produs, conceput sub licenta unei marci de renume. Ca si cum Suzuki Ignis made in Hungary e produs sub licenta Suzuki Japonia, evident, iar asta ne asigura de calitate. Sau nu?

ms

Offline BXXENL

« Răspuns #3 : 26.Feb.2013, 02:51:33 p.m. »
Am avut barum si au fost excelente, am fost mai multumit de ele decat de pirelli. Sunt facute la noi, sub licenta continental parca. Am avut dunlop imediat dupa (sp3000), dar ceva cu profil foarte mic si au facut galma repede, nu am mers mai mult de 2-3 luni cu ele. Erau bune dar nu m-am bucurat de ele. Acum am dunlop pe suza, si o vara s-au comportat bine, mai bine decat Conti premiumcontact 2 are au venit pe masina si erau cam tari, si s-au si crapat repede.

Am mai mers cu firestone (de iarna, ok), nankang (allseasons folosite vara,not ok), falken (de vara, nu prea impresionat), si Lassa (de iarna, foarte ok), semperit (de iarna, foarte ok dar s-au tocit repede) si pt putin timp niste yokohoma (de vara, sh dar in stare foarte buna, insa masina se simtea de parca ar fi fost dezumflate). Cu restul am mers cel putin un sezon.

Nu sunt comparatii tocmai stiintifice pt ca au fost si pe dimensiuni diferite, de la 14 la 17, puse unele pe suza unele pe smart.

Dar nu dezamagesc Barum precum anvelopele resapate ce le-am avut in unele ierini (marix ecology parca de la real, praf in orice conditii, si scop miva praf pe asfalt).

As mai cumpara Barum daca nu as avea stiva de anvelope sa-mi ajunga 200.000km. Tineau decent, aderenta adecvata, comportament bun in situatii limita. N-am avut surprize cu ele, spre sfarsitul vietii au ajuns pe puntea spate, si dupa o defectiune la valva neobservata am facut un drum de la buc la vama veche cu el dezumflat...dimineata cand am vazut anvelopa nu mi-a venit sa cred ca nu s-a dezintegrat, nu mai avea scris deloc pe perete si era aproape pe janta. Am umflat anvelopa si am mers la Constanta (nu am rezerva, doar kit de pana).

Vredestien n-am avut dar am auzit lucruri bune despre ele.

Acum e mai usor sa alegi o anvelopa, se ofera mai multe detalii, pe langa cele clasice de uzura, aderenta, temperatura ai si zgomot acum, consum.

O economie de 100-200 la set nu e mare lucru,daca poti face sacrificiul asta merita sa dai banii aia in plus pt ceva mai performant. Dar daca nu, mai bine iei anvelope mai modeste decat sa cumperi doar 2 super bune si sa ramai cu 2 vechi.
  • SX4 1.5
Alex

Offline adrian_r5

« Răspuns #4 : 26.Feb.2013, 02:52:13 p.m. »
Ca si cum Suzuki Ignis made in Hungary e produs sub licenta Suzuki Japonia
Suzuki Ignis "made in Hungary" nu era produs "sub licenta  Suzuki Japonia" ci era produs de Suzuki la o fabrica Suzuki din Ungaria  ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline adrian_r5

« Răspuns #5 : 26.Feb.2013, 02:55:03 p.m. »
Am avut barum si au fost excelente Sunt facute la noi, sub licenta continental parca.
Parca nu - Barum

PS - ma refer la partea cu "sunt facute la noi" !

Offline BXXENL

« Răspuns #6 : 26.Feb.2013, 02:58:13 p.m. »
Sigur sunt facute la noi, scria made in romania pe ele. Am mai cumparat si SH din elvetia un set made in romania :)) Si continental sunt facute la noi in Romania. Ca firma nu e Romaneasca ai dreptate. Dar se fac si Pirelli la noi (slatina) si probabil si altele.
  • SX4 1.5
Alex

Offline raresi

« Răspuns #7 : 26.Feb.2013, 03:02:11 p.m. »
@BXXENL

ms de ponturi si explicatii. m-am gandit la Barum cand am vazut oferta. In minte imi era clar ca voi lua GoodYear sau BF Goodrich de la Sigemo Cluj/ un centru roti super fain, servicii bune, cam mica oferta/ gama de anvelope, da' oki. nici Sava vara nu sta rau, pret/ calitate.

@adrian
da, stiu ce spui. vorbeam in tonul discutiei. oricum, daca e sa analizam cap-coad lucrurile..sigur, Suzuki produce Ignisuri la o fabrica din Ungaria, dupa/cu tehnologia de productie japoneza...ceea ce este oarecum similar cu a produce sub licenta, in contextul in care masinuta mea nu e conceputa la mama ei, cum erau cele din 2001-2002/ venite tocma' din Extremul Orient. Da e o chestiune doar de nuanta..nimic semnificativ..

Offline adrian_r5

« Răspuns #8 : 26.Feb.2013, 03:04:17 p.m. »
Sigur sunt facute la noi, scria made in romania pe ele.
Se poate sa fie facute la vreo fabrica Continetal din Romania ... la varianta asta nu m-am gindit  :">

Offline adrian_r5

« Răspuns #9 : 26.Feb.2013, 03:07:07 p.m. »
ceea ce este oarecum similar cu a produce sub licenta
Nu cred ca e "oarecum similar cu a produce sub licenta" ... adica ceea ce face Suzuki in Ungaria nu e similar cu ceea ce a facut Dacia cu R12.