Autor Subiect: Placute de frana uzate ?  (Citit de 13202 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Placute de frana uzate ?
« Răspuns #40 : 16.Iun.2014, 06:14:58 p.m. »
Nu sunt expert, dar "numai ca pedala trebuie apasata mai pe la jumate" spune ceva :)
Ale mele au inceput iar sa scartaie putin. De la ultima interventie aici, au inceput si s-ao oprit de vreo 2 ori.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #41 : 16.Iun.2014, 09:49:37 p.m. »
Daca lichidul de frana are deja cinci ani e timpul sa-l schimbi. Acesta a asimilat apa din atmosfera si cum aceasta are temperatura de fierbere mai scazuta se evapora si produce aer in instalatie. Din aceast motiv pedala e mai moale.

Offline coby

« Răspuns #42 : 17.Iun.2014, 12:33:58 a.m. »
Si cand schimbi lichidul ar fi bine sa vezi in ce stare sunt placutele poate le schimbi si pe ele :)
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #43 : 17.Iun.2014, 09:53:12 a.m. »
1. Ma uit la rezervorul de lichid de frina si nu pare sa mai fie la nivelul max ...eu am pus chestia asta pe uzura placutelor
2. Intrebarea este daca in timp se poate intimpla ceva daca merg asa cu ele ?
3. nu am schimbat lichidul de frina niciodata si are 5 ani fara nici o pierdere .
4. Nu sunt probleme cu frinarea numai ca pedala trebuie apasata mai pe la jumate cind ai viteza . :)
1. Asa este. Pe masura ce placutele se uzeaza, nivelul lichidului de frina scade in rezervor chiar daca nu exista pierderi pe instalatie.
2. DA, se poate intimpla sa se aprinda becul din bord ce semnalizeaza lipsa lichidului de frina sub nivelul minim.
3. Ar cam trebui sa fie schimbat. Ai grija la DOT-ul lichidului care trebuie sa fie nr. 4.
4. Este normal ca pe masura ce viteza creste si ca sa reduci cit mai rapid inaintarea masinii vei fi nevoit sa apesi cit mai tare pedala de acceleratie. "Taria" pedalei de frina influenteaza distanta de frinare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Daniel42

« Răspuns #44 : 17.Iun.2014, 11:16:41 a.m. »
Maine dimineata rezolv problema frinarii .Am comandat azi la un service placute de frina marca ATE pe sistemul Lucas  si lichid de frina tot marca ATE , DOT 4 . Apoi cu ceva manopera de 40 lei , toata treaba este de plata la 380 lei . Dimineata la ora 9.00 merg la ei sa schimbam si sa faca si aerisirea .  :) Am facut comanda pentru placute normale , nici ecologice , nici ceramice sa termine discurile . :)
« Ultima Modificare: 17.Iun.2014, 11:19:43 a.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Laurentiu

« Răspuns #45 : 17.Iun.2014, 03:28:03 p.m. »
Am facut comanda pentru placute normale , nici ecologice , nici ceramice ...
Placute precum si discuri de ambreaj normale (cu azbest), nu se mai fac de ani buni de zile. Acu' totul e chipurile "ecologic".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Daniel42

« Răspuns #46 : 20.Iun.2014, 04:32:51 p.m. »
Asa cum am precizat mai sus am schimbat cele indicate . Problema este ca , nu se vede mare diferenta fata de placutele anterioare si nici ca pedala acum cu lichidul nou . Mecanicii nu au constatat nimic aiurea la masina . Acum banuiesc ca o frinare eficienta se face dupa ce placutele noi isi creeaza ele un traseu de frinare pe disc . Mai astept un timp sa vad cum se comporta .  :) Nici pedala nu o simt ridicata mai mult decit era atunci cind frinez . Sa te topesti de ris . Credeam si eu ca odata schimbate frineaza ca din fabrica cu pedala sa tina sus dar ioc , frina nu mai este cum era odata .
:))))

« Ultima Modificare: 20.Iun.2014, 04:37:10 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline coby

« Răspuns #47 : 21.Iun.2014, 12:04:22 a.m. »
Discurile nu le ai schimbat ?
auto si moto

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #48 : 21.Iun.2014, 07:07:21 a.m. »
Dacă este primul model de SX4, cel cu tamburi pe spate, ar trebui verificați și reglați saboții. Au ei un sistem de autoreglare dar pe măsură ce ferodourile se uzează, saboții trebuie să facă o cursă mai mare pentru a ajunge la tamburi - dacă mai ajung ... În consecință este mărită și cursa pedalei. Saboții se îndepărtează (și se siguranțează) astfel încât tamburul să intre peste aceștia fără joc stânga-dreapta. Doar cât să intre ușor, fără efort.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #49 : 22.Iun.2014, 12:56:32 p.m. »
...saboții. Au ei un sistem de autoreglare dar pe măsură ce ferodourile se uzează, saboții trebuie să facă o cursă mai mare pentru a ajunge la tamburi...
Din cauza mecanismului de autoreglare, daca acesta functioneaza corect, sabotii ca si placutele vor face mereu aceeasi cursa indiferent cit de uzati sint. La eliberarea pedalei de frina, presiunea inexistanta va indeparta foarte putin placutele fata de disc iar sabotii, din cauza mecanismului de autoreglare (arcurile ce retrag sabotii si piesele dintate ce se vor opune fortei de retragere), vor fi tinuti la limita de atingere de tambur.
  • Suzuki SX4