Autor Subiect: Placute de frana uzate ?  (Citit de 13206 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Placute de frana uzate ?
« Răspuns #30 : 25.Oct.2013, 10:20:00 a.m. »
Pe cele ATE le-am luat de aici: http://www.epiesa.ro/placute-frana-suzuki-sx4-gy-1.6-vvt-4x4-ate-13.0460-2715.2/32073/10130/art-1008107/

Si cum se prezinta aceste placute ? Te-ntreb pentru ca d'astea mi-am luat si eu, dar nu le-am pus inca intrucat ma mai duc cele OEM...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
  • Life is only a daring adventure or nothing at all.
« Răspuns #31 : 25.Oct.2013, 12:53:13 p.m. »
Se prezinta foarte bine dar, deocamdata, discurile sunt curate. Le-a suflat bine mecanicul inainte sa monteze placutele. Mi se par mai moi, cam ca cele originale. Sa vedem cum se comporta in timp.

Offline Laurentiu

« Răspuns #32 : 25.Oct.2013, 02:07:30 p.m. »
@Laurentiu: Am pastrat si placutele vechi, lamelele nu mi le-a schimbat. Asa ca, daca scartaie din nou, pot sa incerc si varianta asta.
Asta era si ideea: de a schimba doar arcurile anti-zgomot.
Eram curios sa stiu daca in timp aceste arcuri se decaleasc si sa nu mai tina tensionate placutele in etrier acestea producind acele scirtiituri.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #33 : 05.Nov.2013, 05:42:47 p.m. »
Nu stiu daca ale mele sunt ecologice sau nu (masina luata in nov2008) cert e ca dupa ~42.000km  inca mai tin placutele originale si n-as putea spune ca le-am protejat excesiv cu frana de motor...
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline little_d

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
  • Suzuki SX4 Navi
« Răspuns #34 : 03.Apr.2014, 04:02:09 p.m. »
Deci sa inteleg ca e normal sa-mi scartaie franele desi am doar 7800km.
Ce-am observat e ca franele scartaie doar daca le apas usor cand vreau doar sa reduc viteza, cand vreau sa opresc nu mai scartaie.
Vedeti ce poze am mai facut pe fotonik.ro

Offline cristidav

« Răspuns #35 : 03.Apr.2014, 06:44:45 p.m. »
Asa am inteles si eu, tot pe la nr ala de km am inceput sa simt si eu aceleasi simptome. Ba chiar cred ca erau pe la vreo 5000 km...

Si acum, ba scartaie, ba nu...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline BXXENL

« Răspuns #36 : 04.Apr.2014, 08:33:58 a.m. »
Eu am schimbat originalele in jur de 30.000km, am pus TRW si acum am 80.ooo+, nu am mai auzit scartzaituri, si atat placutele cat si discurile arata f bine inca.

Atunci cand te duci la spalatorie, roaga-i sa insiste un pic cu jetul pe roata, sa iti curete bine tot praful de placuta, si atunci cand franezi, incearca sa folosesti frana de motor nu cea de picior  pt incetiniri minore(anticipezi traficul, pastrezi un pic de distanta), si pt oprire sa franezi ferm (obs ca in 100m coloana stationeaza, ridici complet piciorul de pe acceleratie, si cand te-ai apropiat destul franezi ferm pana la 1km/h, cand ridici piciorul aproape de tot de pe frana, ca masina sa nu se opreasca si sa inghete pe loc (sa dea in nas), ci sa ruleze ultimul metru incet incet.

In felul asta faci si economie de combustibil, si de frane,si nici nu mai scartzaie.
  • SX4 1.5
Alex

Offline little_d

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
  • Suzuki SX4 Navi
« Răspuns #37 : 04.Apr.2014, 10:34:50 a.m. »
Eu am schimbat originalele in jur de 30.000km, am pus TRW si acum am 80.ooo+, nu am mai auzit scartzaituri, si atat placutele cat si discurile arata f bine inca.

Atunci cand te duci la spalatorie, roaga-i sa insiste un pic cu jetul pe roata, sa iti curete bine tot praful de placuta, si atunci cand franezi, incearca sa folosesti frana de motor nu cea de picior  pt incetiniri minore(anticipezi traficul, pastrezi un pic de distanta), si pt oprire sa franezi ferm (obs ca in 100m coloana stationeaza, ridici complet piciorul de pe acceleratie, si cand te-ai apropiat destul franezi ferm pana la 1km/h, cand ridici piciorul aproape de tot de pe frana, ca masina sa nu se opreasca si sa inghete pe loc (sa dea in nas), ci sa ruleze ultimul metru incet incet.

In felul asta faci si economie de combustibil, si de frane,si nici nu mai scartzaie.

Mersi de info,
o sa-i rog pe cei de la spalatorie sa insiste pe roti, acum ca o sa schimb rotile de iarna cu cele de vara, va ajunge mai multa apa pe discuri.
Recunosc ca motorul ma imbie sa fiu un pic mai sportiv.
Vedeti ce poze am mai facut pe fotonik.ro

Offline cristidav

« Răspuns #38 : 04.Apr.2014, 03:17:38 p.m. »
Am tot insistat si eu pe roti cu apa pana m-am lamurit. Placutele au ceva fier in compozitie, pana si cei de la reprezentanta mi-au spus. Cand a fi sa le schimb, oi pune ceva mai de doamne ajuta. Pana atunci, sa scartaie :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Daniel42

« Răspuns #39 : 16.Iun.2014, 05:26:30 p.m. »
Placutele mele de frina , ma uit la ele astazi si sunt uzate pe la jumatate . Le mai tin putin pina trece concediul la mare si apoi vreau sa le schimb .  ;) Ma uit la rezervorul de lichid de frina si nu pare sa mai fie la nivelul max ...eu am pus chestia asta pe uzura placutelor si nu am completat pentru ca atunci cind fac rocada cu unele noi se va urca nivelul la loc . Intrebarea este daca in timp se poate intimpla ceva daca merg asa cu ele ? Ma gindesc la pistonasele de la placute sau altceva . Apoi eu nu am schimbat lichidul de frina niciodata si are 5 ani fara nici o pierdere . Ce recomandati ?  :) Nu sunt probleme cu frinarea numai ca pedala trebuie apasata mai pe la jumate cind ai viteza . :)

« Ultima Modificare: 16.Iun.2014, 05:31:12 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver