Autor Subiect: Placute de frana uzate ?  (Citit de 13201 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Placute de frana uzate ?
« Răspuns #20 : 30.Sep.2013, 03:22:30 p.m. »
Intre timp mi-am dat seama :(
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
  • Life is only a daring adventure or nothing at all.
« Răspuns #21 : 30.Sep.2013, 07:18:18 p.m. »
Uitandu-ma aici (http://www.onauto.ro/catalog/fisa/32073#ramura=Franare&subramura=Set+placute+frana+-+frana+disc) dupa un set de placute de frana pentru puntea fata, am observat ca sunt de 2 dimesiuni: 131,x si 137,x. Intrebari de habarnist:
1. care e diferenta intre ele? cele de 137 sunt mai groase si tin mai mult? se pot monta ambele tipuri pe masina mea? (asta a fost o intrebare  :D)
2. care sunt mai bune? asta din experienta voastra.
Nu dati cu parul, ca nu ma pricep la masini. Multam.

Offline Seteh

« Răspuns #22 : 01.Oct.2013, 07:38:59 a.m. »
Uitandu-ma aici (http://www.onauto.ro/catalog/fisa/32073#ramura=Franare&subramura=Set+placute+frana+-+frana+disc) dupa un set de placute de frana pentru puntea fata, am observat ca sunt de 2 dimesiuni: 131,x si 137,x. Intrebari de habarnist:
1. care e diferenta intre ele? cele de 137 sunt mai groase si tin mai mult? se pot monta ambele tipuri pe masina mea? (asta a fost o intrebare  :D)
Nu dati cu parul, ca nu ma pricep la masini. Multam.
1. Daca dai pe poza o sa vezi ca nu difera doar grosimea. Pe modelul fabricat in Hu s-a pus sistem Bosch , cel de 131,x mm. Deci nu.
2. Un top al meu :
textar
ate
remsa
trw.
Din cunostintele mele , originale pe masina au fost trw . La mine nu au scartait insa le-am schimbat la 20.000. Acum i-am pus Remsa , sa vedem , de scartait nici astea nu scartaie.

Ca idee , daca imi permiteti sa ma laud  :"> , ieri am predat Octavia de la firma dupa 3 ani si 95.000 km cu placutele din fabrica....
SX4 gs 4X4 esp 1,6

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 01.Oct.2013, 03:12:29 p.m. »
112 lei setul.

Citat
Pentru autovehiculele de provenienta japoneza sau cele fabricate in Orientul
Indepartat, gama de produse HERTH&BUSS JAKOPARTS reprezinta alegerea optima.
Fiecare grupa de produse este identica cu originalul si se potriveste perfect la
autoturismul Dvs.
http://www.unixauto.ro/Furnizori.aspx/JAKOPARTS
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline coby

« Răspuns #24 : 23.Oct.2013, 08:29:03 p.m. »
Eu am 58 000 si le am verificat , inca nu au ajuns la sant , la 60 000 le schimb cu textar si schimb si discurile
auto si moto

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #25 : 24.Oct.2013, 10:28:13 a.m. »
Azi am schimbat, la 63000km, placutele vechi cu unele ATE. Le-am pus la 34000km si sunt uzate mai putin de jumatate, dar nu mai suport scartaitul. Sper ca de acum sa am liniste in masina...

Offline Daniel42

« Răspuns #26 : 24.Oct.2013, 07:17:59 p.m. »
Deci sa pricepem ca la 34.000 km ai schimbat un rind de placute care acum la 63.000 km le-ai schimbat din nou nefiind prea uzate . Intrebare : Ce marca erau si de ce iti scirtaiau ? Cit a costat setul de ATE ? Cele noi sunt ca si duritate comparabile cu cele originale sau incep sa toace din discuri ? Cele originale SX4 sunt TRW . ;)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline LTD

« Răspuns #27 : 25.Oct.2013, 09:00:04 a.m. »
TRW pe mine ma tin cam 35k km. acum sint la al 2-lea schimb de placute...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline Laurentiu

« Răspuns #28 : 25.Oct.2013, 09:30:51 a.m. »
nu mai suport scartaitul. Sper ca de acum sa am liniste in masina...
Nu esti curios sa vezi daca lasind placutele vechi pe etriere dar in schimb sa inlocuiesti doar arcurile lamelare, sa scapi de scirtiit ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #29 : 25.Oct.2013, 10:11:26 a.m. »
@Daniel42: Da, le-am schimbat pe cele originale la 34000. Am mers la Suzuki si mi-au pus ce placute aveau pe stoc. Nu m-a interesat ce erau. Insa alea au scartait din prima zi. Dupa 10000 de km de muzica i-am intrebat ce mi-au pus pe masina; raspuns: ceva chinezesti, ca mai bine mi-as fi pus originale (de care nu aveau, adica) si ca scartaie din cauza compozitiei. Intr-adevar, sunt mai dure decat cele originale, dar lasa o gramada de mizerie pe jante. Scartaitul se auzea groaznic in zilele in care aerul era uscat si deloc pe ceata sau in zilele ploioase. Concluzia mecanicului e ca era de vina mizeria lasata, care se incinge pe discuri. Pe cele ATE le-am luat de aici: http://www.epiesa.ro/placute-frana-suzuki-sx4-gy-1.6-vvt-4x4-ate-13.0460-2715.2/32073/10130/art-1008107/

@Laurentiu: Am pastrat si placutele vechi, lamelele nu mi le-a schimbat. Asa ca, daca scartaie din nou, pot sa incerc si varianta asta.