Autor Subiect: Placute de frana uzate ?  (Citit de 13200 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shogunu65

Re: Placute de frana uzate ?
« Răspuns #10 : 25.Feb.2013, 11:47:57 a.m. »
si ale mele scartaie la 7500 km ... au inceput sa scartaie dupa ce am luat masina din service (autonet) :)))

nu stiu ce sa mai zic, daca se incurca baietii de acolo cu asa ceva... sa le fie de bine si sa aiba parte de ele pe lumea aialalta  >:)

masina a stat in service vreo 4 zile pentru tinichigerie si vopsit, deci nu puteam sa urmaresc ce fac ei acolo  :angel:

Offline Daniel42

« Răspuns #11 : 22.Aug.2013, 09:14:27 p.m. »
O intrebare legata de placutele astea de frina . Ale mele nu fac zgomote  :D dar pedala de frina deja a inceput sa tina pe la jumate . Lichidul este ok , iar ele ca si uzura cred ca sunt dupa cum se vede pe la 65-70%. Am prieten care le-a schimbat tot pe la 25.000 km. Ce recomandati ? Schim cu TRW sau ma gindeam la ATE ? Sunt mai dure ? :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 22.Aug.2013, 09:22:40 p.m. »
pedala de frina deja a inceput sa tina pe la jumate . Lichidul este ok , iar ele ca si uzura cred ca sunt dupa cum se vede pe la 65-70%.
Logic nu ar trebui sa se intimple asa ceva doar din uzura placutelor. Verifica daca nu ai ceva ulei sau vaselina pe discurile de frina fata sau mecanismul de autoreglare de pe sabotii spate nu mai functioneaza. Cursa pedalei de frina trebuie sa fie aceeasi indiferent daca placutele sint noi sau uzate la limita. Cursa se modifica doar cind placutele patineaza pe disc, mecanismul de autoreglare a frinei de mina nu functioneaza sau cind intra aer pe instalatie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Daniel42

« Răspuns #13 : 22.Aug.2013, 09:42:53 p.m. »
Ok. Multumesc pentru informatii . O sa verific chestiunea asta .  :) Discurile sunt curate .
« Ultima Modificare: 22.Aug.2013, 09:45:02 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
  • Life is only a daring adventure or nothing at all.
« Răspuns #14 : 30.Aug.2013, 10:39:11 p.m. »
Ale mele au inceput sa scartaie pe la 25.000. La 35.000 le-am schimbat, la sugestia celor de la service, cu toate ca ar mai fi mers cateva mii, dar ma saturasem de zgomot. Oamenii erau foarte mirati ca m-au tinut atat de mult, spunandu-mi ca la SX4 placutele tin cam 15.000. Le-am explicat ca la Clio le-am schimbat la 84.000 si nu au scartait niciodata. Cele noi au scartait din prima zi. M-am gandit ca or fi noi. Dupa inca 10.000 i-am intrebat care e motivul. Mi-au raspuns ca-s ecologice, si asa fac ele. Scartaie si acum, la 60.000. Daca merg pe drumuri de munte sau cu praf, atunci scartaie mai mult. Daca ploua sau e umezeala afara, atunci nu se mai aude nimic. Daca speli masina si insisti la roti, atunci iar e bine. Deja m-am obisnuit cu asta, cu toate ca nu mi se pare normal asa. Cand o fi sa le schimb din nou, o sa ma interesez mai bine ce placute sa pun.

Offline suzukica

« Răspuns #15 : 31.Aug.2013, 09:22:31 a.m. »
La un cielo le-ai schimbat la 84.000? Puneai frana de motor?
Probabil erau mai de calitate!

Offline cristidav

« Răspuns #16 : 31.Aug.2013, 10:43:02 a.m. »
Gata, nu mai scartaie. Probabil or prins ceva de fier din compozitia sabotului si, pana s-a rodat de tot, a tot scartait. Asta o fi fost...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
  • Life is only a daring adventure or nothing at all.
« Răspuns #17 : 19.Sep.2013, 10:17:12 p.m. »
La un cielo le-ai schimbat la 84.000? Puneai frana de motor?
Probabil erau mai de calitate!
Nu era cielo ci Clio III.
... la Clio le-am schimbat la 84.000 si nu au scartait niciodata...
Si da, folosesc foarte mult frana de motor.

Offline suzukica

« Răspuns #18 : 20.Sep.2013, 09:36:13 a.m. »
Sorry, mi-a fugit gandul la Cielo, desi era vorba de Clio!

Offline bogdanBBI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #19 : 29.Sep.2013, 06:31:04 p.m. »
placutele de frana frana nu scartie din cauza uzurii la masinile noi ci din cauza compozitiei placutelor