Autor Subiect: Placute de frana uzate ?  (Citit de 13203 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Placute de frana uzate ?
« : 21.Feb.2013, 09:11:19 p.m. »
Am si eu o intrebare. Voua cand a inceput sa va scartaie placutele de frana ?
Am 3000 de km cu masina si au inceput sa scartaie. Surprinzator (sau poate nu), am observat asta dupa ce am venit din service cu ea. Nu vreau sa dau cu parul in stanga si in dreapta deocamdata, dar totusi, mi se pare chiar aiurea sa inceapa sa scartaie franele la 3000 km.

Astept parerile si experientele voastre.
Mersi !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Placute de frana uzate ?
« Răspuns #1 : 21.Feb.2013, 09:17:19 p.m. »
Dacă scârțâitul a apărut după revizia de 30.000 km, o cauză poate fi faptul că au fost curățate plăcuțele și discurile de frână cu sprayul dedicat, asta provocând acel zgomot care va dispărea după o vreme.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline cristidav

« Răspuns #2 : 21.Feb.2013, 09:26:32 p.m. »
3.000 !

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 21.Feb.2013, 09:33:07 p.m. »
Depinde cat de tare scartaie!

La SUVI al meu am auzit primele zgomote de genul asta pe la 5000 km.
Insa le auzeam numai in anumite conditii: pe canicula, dupa circulat cel putin 30 minute prin Bucuresti, numai cu viteza I-a sau a II-a, la franre usoara, prelungita.
Oricum, zgomotul era "subtire", adica slab ca intensitate. Se auzea numai daca opream muzica in masina, ca un ecou: parea de la alta masina, nu de la mine.
Insa m-am gasit singur pe strada, am franat la semafor si am auzit acel ecou....!
Nu consider ca era normal, insa am pus totul pe seama scaderii calitatii materialelor folosite de Suzuki, in trendul general al producatorilor auto de a reduce costurile.
Odata cu trecerea perioadei calduroase a disparut si scartaitul.
Acum am facut revizia de 15000 km, placutele sunt aceleasi, dar nu mai prezinta zgomotul la franare.
Cine stie: poate fi ceva trecator, care sa se linisteasca dupa un anumit rulaj, ca la rodaj...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bogogica

« Răspuns #4 : 24.Feb.2013, 12:13:38 p.m. »
Scartaitul este normal, pentru niste placute de calitate indoielnica cum avem noi la suzuki. Daca va uitati pe suprafata placutelor in general o sa vedeti ca ele au "fulgi" de metal in compozitie. Cand ajunge la o astfel de aschie mai "ciudata" apar scartaielie. Dupa ce se toceste, dispar...si asa mai departe. Plus, ocazionalele diferente de temperatura, umiditate, etc.... ce favorizeaza fenomenul.

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #5 : 25.Feb.2013, 08:46:21 a.m. »
Scartaitul este normal, pentru niste placute de calitate indoielnica ...
Nu e vorba de calitate indoielnica ci de o realizare din materiale ecologice. A disparut azbestul (material cancerigen) din compozitie si a aparut spanul din bronz. Acelasi lucru s-a facut si la discurile de ambreiaj.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #6 : 25.Feb.2013, 08:55:20 a.m. »
Scartiitul placutelor nu vine de la calitatea indoielnica.
Vine de la o diferenta de duritate a placutelor. Placutele de frana sunt mai tari sau contin material care atunci cand intra in contact cu discul sa scartiie. Majoritatea gandesc ca daca vor pune placute mai dure vor tine mai mult in timp...Da, este adevarat, dar cu riscul sa scartiie ca autobuzele RATB si sa se uzeze mai repede discurile,, Nu mai vorbesc de disconfortul ca va afla tot cartierul ca ai apasat frana :-)).
Aici mai exista si alte 2 motive de se uzeaza asa repede placutele,,,,
1) sunt ecologice :-t
2) lipsa folosirii franii de motor si a mersului asa zis,, sportiv''  :fluier:. Daca mergi sportiv scoti bani din buzunar...
Parerea mea personala. :pardon:
« Ultima Modificare: 25.Feb.2013, 09:05:53 a.m. de sx4 sedan 2009 »

Offline adrian_r5

« Răspuns #7 : 25.Feb.2013, 08:57:41 a.m. »
rog a se ignora acest post  :(

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline cristidav

« Răspuns #8 : 25.Feb.2013, 09:23:33 a.m. »
Cand ploua, nu scartaie. Am elucidat misterul. Asa sunt ele. Excelent !

Offline fireburn

« Răspuns #9 : 25.Feb.2013, 11:42:35 a.m. »
Salutare.

Mai curata-le si tu la spalatorie (sa insiste ala cu jetul pe acolo) pentru ca scartaie si din cauza jegului acumulat in santurile interioare ale placutelor.