Autor Subiect: Proiectoare ceata  (Citit de 11330 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline suzukica

Re: Proiectoare ceata
« Răspuns #20 : 03.Feb.2014, 08:43:16 p.m. »
Cu proiectoarele aprinse da mai bine si esti mai vizibil!

Offline Laurentiu

« Răspuns #21 : 04.Feb.2014, 09:30:34 a.m. »
Cu proiectoarele aprinse ... esti mai vizibil!
Ai dreptate insa cu conditia sa fie reglate ca lumea si sa nu lumineze pentru avioane. Daca reglajele nu sint bune, vei avea mereu frigiderul plin de carne.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #22 : 04.Feb.2014, 09:40:33 a.m. »
Si mai e si ilegal sa mergi cu proiectoarele de ceata aprinse daca vizibilitatea nu este ingreunata de ceata, ploaie, viscol etc.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #23 : 08.Feb.2014, 04:31:14 p.m. »
Cand poti, pune si pozele cu instalatia.

shpeedy: am reușit azi să fac o poză. Sper să prinzi ideea, a trebuit să reduc dimensiunea pozei sub limita de 100kB.

Offline suzukica

« Răspuns #24 : 08.Feb.2014, 08:47:12 p.m. »
@Laurentiu, evident!

Offline shpeedy

« Răspuns #25 : 08.Feb.2014, 08:59:28 p.m. »
shpeedy: am reușit azi să fac o poză. Sper să prinzi ideea, a trebuit să reduc dimensiunea pozei sub limita de 100kB.

Multumesc ! Arata bine.  :good:
Din pacate, pentru mine nu cred ca e o solutie. Chiar ma uitam in perioada asta de zapada ca zona respectiva din masca la mine ajunge sa fie acoperita total de zapada, la cum ma bag eu cu masina...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline roberto

« Răspuns #26 : 08.Feb.2014, 10:22:58 p.m. »
Culoarea galbena e cea mai buna pe timp de ceata. Faceti o experienta conducind masina pe timp de ceata sau noapte cu ochelari cu lentila galbena in comparatie cu ochelari cu lentile de alte culori.

Subscriu. Tocmai ce am facut un group-buy pe Amazon pentru acest gen de ochelari. Sunt dedicati pentru trageri/tir insa isi fac treaba excelent si in conditii de ceata.

SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline Laurentiu

« Răspuns #27 : 10.Feb.2014, 10:53:56 a.m. »
am reușit azi să fac o poză.
Proiectorul de ceata nu e gandit sa lumineze in fata, altfel n-ai mai vedea cu el pe ceata.
La felul CUM si UNDE sint montate (jos si cam mult in interiorul grilei), nu le vad nici o utilitate (pe timp de ceata). Ca un far sa aibe un oarecare efect pe timp de ceata ori ninsoare deasa ar trebui ca unghiul razei de lumina format cu orizontala (solul) sa fie cuprins intre (aproximativ) 30 si 60-70 grade pe cind la tine raza de lumina e cam paralela cu solul. Cred ca mai bine le-ai fi montat in grila superioara si usor inclinate spre sol.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #28 : 10.Feb.2014, 11:49:29 a.m. »
@laurentiu: recunosc că mi-am făcut griji că nu o să lumineze mai nimic de acolo din spatele acelei grile, dar proiectoarele astea sînt făcute să "lărgeasă" fașciculul de lumină la distanță mai mare decât cele cu care este dotată mașina. Înainte de montare, le-am făcut o probă. Am pus un proiector la perete și am văzut că fasciculul se lărgește la o distanță mai mare de 1m. Așa, grila aceea de 3-4 cm nu afectează deloc.
Legat de reglarea lor,  reglarea unui far sau proiector nu se face conform unghiului pe care îl menționezi. Dacă pui un proiector să bată așa cum zici tu, trebuie să te dai jos din mașină ca să vezi unde bate lumina. O să fie tot sub botul mașinii, folositor doar pt căutatul fiselor pe jos.

Pt mai multe informații legate de reglarea farurilor și a proiectoarelor urmați linkul http://www.danielsternlighting.com/tech/aim/aim.html.

Offline Laurentiu

« Răspuns #29 : 10.Feb.2014, 01:22:09 p.m. »
Legat de reglarea lor,  reglarea unui far sau proiector nu se face conform unghiului pe care îl menționezi. ... O să fie tot sub botul mașinii, folositor doar pt căutatul fiselor pe jos.
Daca pe tine te multumeste pozitia in care le-ai montat, e OK. Eu am avut si nu m-au ajutat cu nimic pina nu le-am ridicat si reorientat.
  • Suzuki SX4