Autor Subiect: Proiectoare ceata  (Citit de 11331 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Proiectoare ceata
« Răspuns #10 : 31.Ian.2013, 09:40:50 a.m. »
Din ce am mai citit si eu pe tema proiectoarelor de ceata, un bec galben de ceata destul de recomandat p'afara (in special State) ar fi Hyper Yellow de la Nokya. Din pacate, n-am gasit pe niciunde pe la noi pe net. Pe la noi, am gasit niste becuri no-name - unii zic ca ar fi ok (poate o sa ma risc la un moment dat).

In privinta proiectoarelor aditionale, am vazut ca unele care se potrivesc in spatiul precizat de BXXENL ar fi PIAA 510:

Din pacate, pretul nu e unul mic...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline BXXENL

« Răspuns #11 : 31.Ian.2013, 10:35:53 a.m. »
Se gasesc becuri galbene de la MTEC (golden style), Narva (contrast plus), si Osram (parca). Preturile produselor PIAA asa sunt din pacate, cam mari (si nici nu sunt excelente).
« Ultima Modificare: 31.Ian.2013, 10:43:21 a.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #12 : 01.Feb.2013, 08:25:50 p.m. »
Becuri galbene... e clar că nu găsești ceva mai serios pe la noi, doar niște becuri mai ieftine chiar și față de cele care le găsești pe la Real, Carefour sau Kaufland.

Nimeni nu are pe aici proiectoare Wesem să își dea cu părerea?

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
« Răspuns #13 : 27.Feb.2013, 09:46:09 p.m. »
Ca tot e galatean de-al meu ultimul care a postat ma bag si eu in seama.

Am avut pe masina toate genurile de proiectoare pentru conditii de ceata. Si albe, si galbene si rotunde si dreptunghiulare si cu dispersor si clare si cu lupa.

O concluzie am tras-o cand am prins-o pe mama cetii cand si daca te dadeai jos din masina si priveai in jos abia vedeai marcajul rutier. Asa ca, in conditiile alea, nu exista nimic care sa te ajute. Eventual ceva in infrarosu, ca altfel, tot aia era.

Cand e ceata de bun simt daca nu esti cocalar si ti-ai pus csenoane de 7000-8000 din alea albastre spre mov, te descurci decent cu farurile masinii. Daca mai ai si niste proiectoare cu becuri normale, atunci e si mai bine ca iti lumineaza zona din fata masinii la cativa metri, nu multi.
Inainte existau faruri galbene, proiectoare galbene, etc. Odata cu trecerea timpului vad ca toti producatorii auto au renuntat la ele in favoarea celor normale, albe, cu halogen.

Pe una dintre masinile mele am night-vision care poate fi folosit si pe ceata. E cam singura solutie cat de cat ok de pana acum dar sa nu va ganditi ca face miracole. Dar in mod clar, ajuta, mai ales ca are si detectia automata a pietonilor sau animalelor.

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 28.Feb.2013, 11:10:15 a.m. »
Inainte existau faruri galbene, proiectoare galbene, etc.
Culoarea galbena e cea mai buna pe timp de ceata. Faceti o experienta conducind masina pe timp de ceata sau noapte cu ochelari cu lentila galbena in comparatie cu ochelari cu lentile de alte culori.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #15 : 21.Ian.2014, 04:51:10 p.m. »
De la inițierea acestui topic, am cumpărat un set de proiectoare galbene dreptunghiulare marca Wesem. Le-am încadrat în spatele grilei de sub număr și sînt mulțumit de ele. Bat aproape ca faza scurtă, dar mai larg fiind de ceață. Noaptea pe ceață ajută mult.
Eu am pus pe circuit întrerupător cu 2 poziții. Într-o poziție se aprind direct cu poziția pt timp de ceață, iar cealaltă le-am dat comandă simultan cu faza mare. Așa am lumină noaptea la drum lung la fel ca o mașină care are becuri separate pt faza mică și cea de drum.  Asta era o mare hibă la SX4 pt mine.
Se pare că am rezolvat 2 treburi cu proiectoarele astea.
Deci, recomand cu încredere o pereche de proiectoare de ceață galbene, dar nu cumpărați orice chinezărie!!! Și mai ales să fie reglate corect!!!

Offline shpeedy

« Răspuns #16 : 21.Ian.2014, 05:08:13 p.m. »
De la inițierea acestui topic, am cumpărat un set de proiectoare galbene dreptunghiulare marca Wesem. Le-am încadrat în spatele grilei de sub număr și sînt mulțumit de ele. Bat aproape ca faza scurtă, dar mai larg fiind de ceață. Noaptea pe ceață ajută mult.
Eu am pus pe circuit întrerupător cu 2 poziții. Într-o poziție se aprind direct cu poziția pt timp de ceață, iar cealaltă le-am dat comandă simultan cu faza mare. Așa am lumină noaptea la drum lung la fel ca o mașină care are becuri separate pt faza mică și cea de drum.  Asta era o mare hibă la SX4 pt mine.
Se pare că am rezolvat 2 treburi cu proiectoarele astea.
Deci, recomand cu încredere o pereche de proiectoare de ceață galbene, dar nu cumpărați orice chinezărie!!! Și mai ales să fie reglate corect!!!

De care proiectoare Wesem si de unde ? Cum le-ai instalat ? Ceva poze ?

Thx!
« Ultima Modificare: 21.Ian.2014, 05:16:10 p.m. de shpeedy »

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #17 : 22.Ian.2014, 08:11:04 a.m. »
http://shop.wesem.com/en/4/6605/rectangular_automotive_halogen_lights_hm2_type
Mai jos apar cele galbene de ceață (sticla stiată).
Am montat o bară între bara de protecție și radiator. Bara mea este prinsă pe capetele lonjeroanelor. Am pus și 2 întărituri să nu trepideze pe drum. Am vopsit-o cu antifon ca să fiu sigur că nu ruginește prea curând.
Poze o să încerc să văd ce iese.

Offline shpeedy

« Răspuns #18 : 22.Ian.2014, 09:00:19 a.m. »
Multumesc pentru info ! Credeam ca le-ai luat din Ro.

Cand poti, pune si pozele cu instalatia.

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #19 : 22.Ian.2014, 11:01:47 a.m. »
Le-am găsit în Ro. Pe un site strenger.ro parcă. Au zis că e un preț, dar la sosirea pachetului am aflat că nu avea și tva. În rest a fost în regulă tranzacția.