Autor Subiect: Accidente...  (Citit de 27445 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Accidente...
« : 28.Ian.2013, 08:09:45 p.m. »
   Deschid acest topic fiindca dupa ce am dat"search" pe "SX4" nu am gasit nimic "dedicat". Este un topic pesimist desi eu sunt o fire, in general, optimista (sunt in zodia Gemeni).

Scopul acestui topic este, desi e pesimist, repet, sa ne "descarcam". Desi nu este un forum de psihologie, tocmai de aceea imi cer scuze daca sunt inoportun.

Pe scurt: pe 24 ianuarie mergand prin Ploiesti intr-o intersectie mi-a iesit cineva in fata de pe un drum FARA prioritate ( nu a vazut semnul STOP). S-au deschis airbagurile frontale. Nevastamea e gravida in 6 luni. Si-a rupt mana dreapta. Fetita,bebelusul din burtica, nu a fost afectat, asa mi s-a spus. Am vazut ce am lovit dupa ce am coborat din masina. Un Logan, care era rasturnat intr-o parte si din care"vinovatul"(nu-l dusmanesc, i se poate intampla oricui) isi scotea copilul, socat, de 6 ani, prin geamul lateral. Aceasta masina, al meu SX4, pe care il iubesc, mi-a salvat viata...

Am asigurare Casco la Allianz. Celalalt are RCA la Carpatica. O jivina de societate de asigurari, nu plateste niciodata nimic. Daca vreti sa nu fiti blestemati, de"ceilalti",oamenii care conduc masini sau care ne terorizeaza (nu toti, bineinteles!) pe sosele, NU FACETI asigurari cu Carpatica (Imi asum raspunderea acestei afirmatii, sunt patit). INTREBARE: Credeti ca o sa mai o vad eu pe SUZI a mea intreaga si in forta? ( devizul estimativ este initial, dupa prima privire, cam 200 milioane vechi). Multumesc pentru rabdare. Daca vi se pare ca sunt"aiurea",imi cer scuze de la toti si ii rog pe administratori sa stearga "topicull"!
« Ultima Modificare: 28.Ian.2013, 08:38:08 p.m. de hugbear »
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline vali22

• Hero Member
Re: Accidente...
« Răspuns #1 : 28.Ian.2013, 08:39:03 p.m. »
Merci HUGBEAR

Offline roberto

« Răspuns #2 : 28.Ian.2013, 08:49:38 p.m. »
Bine ca sunteti voi intregi. Fierul se indreapta.
Reparatia fa-o pe CASCO, cu regres pe RCA-ul celuilalt.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #3 : 28.Ian.2013, 08:52:06 p.m. »
Multumesc, asa este. Dar, totusi, credeti ca aceasta masina poate fi reconstruita?
Eu nu stiam de treaba asta"cu regres". E nemaipomenita! Astia de la Carpatica o merita din plin. Profita de nivelul nostru scazut de trai si de fapt vand foarte scump o hartie. Cer 180 ron (un milion opt sute vechi) pe un RCA pe care nu-l platesc in veci. Singura speranta sa scapam de ei si cei asemenea lor este acest"cu regres"facut de firme puternice. Scuze de off-topic.
« Ultima Modificare: 28.Ian.2013, 08:57:05 p.m. de vali22 »

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #4 : 28.Ian.2013, 08:53:17 p.m. »
Îmi pare rău pentru cele întâmplate ...
Pe de altă parte, din câte știu eu, reparația mașinii tale se va face pe asigurarea casco, urmând ca Allianz să-și recupereze ulterior banii de la țeparii de la Carpatica.
Sănătate și noroc vă doresc !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline hugbear

« Răspuns #5 : 28.Ian.2013, 09:09:03 p.m. »
Dupa cum ziceau si antevorbitorii, lasa firmele de asigurari sa-si regleze conturile; bine ca ai CASCO la o firma decenta.

Fierul se indreapta sau nu, important e ca voi sa fiti OK, in special cei doi copilasi (viitoarea ta fetita si copilul neatentului). Asta e principala ta grija!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #6 : 28.Ian.2013, 09:19:15 p.m. »
Multumesc din tot sufletul. Inseamna foarte mult...

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 28.Ian.2013, 09:39:42 p.m. »
In alta ordine de idei, valoarea facturii nu spune foarte mult (plasticele sunt ale naibii de scumpe la masinuta asta - mie mi-au schimbat bara spate si m-a costat 3000 RON acum 3 ani...). Mai graitoare ar fi niste poze sau lista constatatorului.

Daca masina e integra structural mai ramane sa gasesti un service care lucreaza ingrijit (eventual agreat de asigurator, "for smooth sailing") si treaba e buna.
Daca e dauna totala e ceva mai delicat. Din ce stiam eu, Allianz liciteaza epava si-ti vireaza DIFERENTA pana la suma contractuala (e posibil sa ma insel totusi). In cazul asta reciteste conditiile contractuale si ia legatura cu inspectorul de daune sa vezi care e abordarea cea mai avantajoasa (regres sau despagubire directa pe RCA). Pana la solutionarea regresului e posibil ca viitoarea polita CASCO sa aibe o prima mai ridicata... Dar din ce zici tu nu pare a fi cazul de dauna totala.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline maxutu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #8 : 29.Ian.2013, 08:55:45 a.m. »
cu "regres" e singura solutie.Nu are rost sa incerci  o cerere de despagubire  de la Carpatica, sunt recunoscuti ca nu despagubesc si te vei complica cu procese.
Am acum in desfasurare o problema similara(difera asiguratorul la RCA) si am preferat sa rezolve Allianz Tiriac problema.Nu cred sa se modifice prima de asigurare, avind in vedere ca vinovatul este altul.Din pacate dureaza foarte mult procedura: constatarea, piesele le achizitioneaza ei.Se lucreaza numai in service-uri agreate de ei.

Bine ca a fost numai masina si nimeni nu a patit nimic grav.

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #9 : 29.Ian.2013, 10:11:55 a.m. »
   Cu"regres"au zis si nu e dauna totala. O sa incerc sa atasez un scan de pe nota de constatare incheiata de inspectorul de daune la fata locului...

Ingrijorarea mea este, in acest caz, ce inseamna:
"reparatie la repere:
cap lonjeron stanga
cap lonjeron dreapta"?
  Din umila mea cultura tehnica stiu ca e problema cu lonjeroanele in ceea ce priveste comportamentul viitor al masinii reparate. Cei din service mi-au zis ca nu-i problema, ca n-o sa-mi afecteze directia,etc,etc.
  Eu la acest service merg de mult. Seful de service, pot spune ca, imi este oarecum amic. Dar as vrea sa mai aud cateva pareri. D-aia am scris aici, ca sa va rog sa-mi ziceti ce parere aveti?Multumesc frumos! 
« Ultima Modificare: 29.Ian.2013, 10:27:27 a.m. de vali22 »