Sunt în măsură să vă relatez finalul unei epopei cu iz de telenovelă.
De la mesajul de mai sus a trecut mai bine de o lună, iar mașina este abia la ora la care scriu în drum spre București. Cu timpul îmi devenise destul de clar că cei de la Sara Motors m-au momit cu un preț magnific pentru 4x4 NAVI pentru a-mi lua banii în avans și a-i învârti până la limita suportabilității (mele). Diversele trageri de timp pe motive dintre cele mai năstrușnice - de la testele de calitate la codul roșu de viscol și Paștele catolic - au cumulat peste o lună de întârziere față de termenul și așa destul de larg (o lună) din contract. Dar nici eu nu m-am lăsat doborât de lupta de uzură și am obținut diverse compensații, sub formă de accesorii care oricum erau pe lista de achiziție.
În final timpul de așteptare a fost de 2 luni și 10 zile, iar de la prețul de 13.050 EUR am mai scăzut circa 300 EUR. Bonus - am scutit un drum la Timișoara, mi-o aduc ei în bătătură la mine (alți 100 EUR pe puțin).
De la bun început eu eram mult mai preocupat de un preț bun decât de T.L. Dacă mi-ar fi spus din capul locului: uite, prețul e imbatabil, 13.050 (și într-adevăr așa e, a doua cea mai bună ofertă era de 13.700), dar ai de așteptat 2 luni și 10 zile - probabil că aș fi acceptat, deoarece mașină aveam, nu umblam pe jos. Aș fi stat cuminte în banca mea, numărând cele 70 de zile, fără să mă agit din a 31-a zi, fluturând contractul și cerând compensații. Morala pentru vânzători ? Onestitatea te scutește de pierderi inutile
Vânzătorul cu care am discutat și care a fost singurul meu contact cu Sara se numește Petru Artinescu. El este cel care m-a și aburit, dar care a fost și flexibil și deschis la cererile mele. Părerea mea este că a avut misiunea ingrată de a face echilibristică între învârtelile pe care Sara Motors vrea să le facă pe spatele unor clienți și nemulțumirile mele deschise și perfect întemeiate. Îmi pare sincer rău că n-am avut ocazia să-l cunosc și personal, dar e vina lui
Recomand Sara Motors celor dispuși la aranjamente non-standard, cu condiția ca totul să fie clar stipulat din start într-un contract beton, dacă se poate văzut în prealabil și de un avocat. Condiție dealtfel indispensabilă oricui alege să colaboreze cu această firmă cu agendă ascunsă.
Cam atât despre subiectul „Sugestii dealer”. Probabil că veți mai auzi despre BIZU pe alte topice.