Autor Subiect: demontare oglinda fata  (Citit de 10546 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
Re: demontare oglinda fata
« Răspuns #10 : 23.Ian.2013, 09:57:30 a.m. »
cred ca trebuie sa scoti sticla de oglinda...
Oglinda cred ca e lipita iar cu intreg ansamblul in mana, e mai usor de facut operatiunea in casa la caldura.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #11 : 23.Ian.2013, 11:58:05 a.m. »
Panoul se demonteaza doar cind ai nevoie sa umbli la reglajul oglinzilor. Pentru demontarea oglinzii, nu trebuie decat sa te servesti de imaginea: http://postimage.cc/image/k81pbz22r/

intre timp am ajuns la masina. Plasticul ce acopera cele 3 suruburi se scoate  relativ cu usurinta: - atentie cum trageti de el, are 2 cleme de plastic, sa nu le rupeti !

pentru cele 3 suruburi va trebuie si o cheie tubulara  -pt al treilea de jos--
ceea ce nu am incercat este sa scot cuplajul pentru fire care este sub panoul de usa. Nu am incercat sa trag de panou, este un risc de a rupe clemele de plastic, deci, recomand ordinea data de producator din cartea tehnica. Poate de aceea este necesara si demontarea/slabirea partiala, pentru a avea access la cuplajul pentru fire. Poza "live" este cea de mai jos:

acum 15 minute scriam:

Inca nu am ajuns la masina mea sa ma uit la ordinea suprapunerii plasticelor ( daca plasticul care acopera cele 3 suruburi se scoate independent, fara a fi nevoie de a scoate intreg panoul de usa, atunci este necesara doar poza mea sau a ta ( sunt identice).
De aceea am precizat ca nu am facut operatia. Oricum nu am ajuns la masina mea sa ma conving personal, dar o voi face, din simpla curiozitate.
« Ultima Modificare: 23.Ian.2013, 12:29:55 p.m. de eduard_b »
Today is the first day of the rest of my life

Offline bogdannicola

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #12 : 25.Ian.2013, 12:03:53 a.m. »
buna seara si va multumesc de raspunsurile date.

sunt foarte folositoare.

totusi, demontatul oglinzii e doar partea I ( cu bateria deconectata, bineinteles  ;) ).

daca se poate si mai are cineva rabdare , rog sa posteze si indicatii privitor restul operatiilor - partea a II a. adica demontatul sticlei si al altor componente interne care stau intre noi si bucata de plastic ce se doreste a fi reparata.

va multumesc si astept raspunsurile dvs.

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #13 : 25.Ian.2013, 09:42:28 a.m. »
din acest punct, eu nu te mai pot ajuta pentru ca nu am incercat niciodata sa vad ce este in interiorul oglinzii. De fapt, si in cartea de service, operatiile se opresc aici, pentru ca, oglinda reprezinta un "reper", pe care orice reprezentatnta Suzuki l-ar schimba.
Dar, eu iti recomand sa urmaresti sfaturile colegilor nostri, poate le vine vreo idee. :good:
Dupa parerea mea, "surubaritul" in oglinda tine de priceperea/perseverenta fiecaruia.
« Ultima Modificare: 25.Ian.2013, 09:44:28 a.m. de eduard_b »
Today is the first day of the rest of my life

Offline bogdannicola

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #14 : 25.Ian.2013, 11:59:18 p.m. »
va multumesc.

ma gandeam ca poate se gaseste vreo poza cu " radiografia" oglinzii pe undeva.

deci mai trebuie sapat subiectul. mai avem rabdare, poate binevoieste sa scrie vreun coleg sa ne descrie experienta sa.

ca idee, am vazut un surub cu cap imbus pe interior- in spatele oglinzii. cred ca sunt mai multe - daca se pozitioneaza oglinda la extremitatea stanga/dreapta se observa. deci trebuie jucat un pic cu pozitionarea oglinzii, ca sa iti faci o idee despre ce e inauntru si apoi de scos curentu/de pe masina.

ca idee, o oglinda - sticla doar- de X5, se scoate in 10 secunde - metoda bucuresti, inregistrata de camerele de supraveghere ;) -. probabil sticla e prinsa cu o clema ceva, care se clipseaza cu o unealta. sper ca la suza sa fie la fel, ca daca ar trebui sa ma joc la cald cu un pistol cu aer cald ca sa dezlipesc oglinda ar fi.... mult de lucru.

astept observatii de la colegii care au avut pe mana vreo oglinda sparta...poate reusesc sa ne lamureasca despre anatomia interna a unei oglinzi.

va multumesc.

Offline miocrl

« Răspuns #15 : 26.Ian.2013, 05:33:52 p.m. »
voila:

deci ai putea sa te orientezi sa scoti carcasa vopsita, apoi sa scoti sticla de oglinda apoi sa desfaci suruburile
« Ultima Modificare: 26.Ian.2013, 05:35:50 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
« Răspuns #16 : 26.Ian.2013, 06:38:41 p.m. »
Pentru Miocrl.
Te rog poti sublinia inca o data daca stii care este ordinea de desfacere a oglinzii? Ma refer la partea din fata cea vopsita in culoarea masinii, si ce anume se desface prima oara. Capacul de care aminteam mai devreme incepand cu partea de jos (dupa poze), sau cum ai procedat tu la desfacere din proprie experienta. E bine de stiut de unde incepem ca sa nu stricam, plasticul cedeaza repede.   :pardon:

Offline miocrl

« Răspuns #17 : 26.Ian.2013, 07:26:54 p.m. »
din pacate a mea am desfacut-o eu indirect .. in usa de la garaj..  a iesit partea vopsita fara sa mai pot sa o prind inapoi pentru ca s-au rupt ceva cleme. avaind partea vopsita data jos, a fost foarte usor sa desfac sticla oglinzii. tind sa cred ca nu e prinsa partea vopsita doar cu clemele din lateral pentru ca "aici nu e rupt" nu exista nici o prindere

Offline marian57

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #18 : 20.Mar.2013, 03:22:18 p.m. »
Buna ziua,
Am reusit sa inlocuiesc oglinda dreapta, dar nu sunt foarte multumit si am sa vaspun si de ce.
Dupa sapaturi "adanci" pe Internet, mail-uri si telefoane s-au conturat doua solutii:
- oglinda originala Suzuki, vopsita in culoarea corespunzatoare (ZFS - sunlight copper pearl), pret: 500 - 580 RON (+transport);
- oglinda compatibila TYC, culoare gri, pret: 288 RON (+ 30 RON, transport); o firma din Oradea (http://www.expertpiese.ro/Piese-Auto-SUZUKI/Model-5566-SX4-GY).
Intr-un moment mai prost al existentei mele am ales a doua varianta. Am vorbit la telefon, am trimis comanda (inclusiv, seria sasiului), am fost asigurat ca oglinda este perfect compatibila, electrica si INCALZITA.
Oglinda a ajuns in doua zile de la plasarea comenzii.
Studiind problema mai indeaproape, am reusit sa indepartez, destul de usor, bucata de plastic triunghiulara care mascheaza suruburile de prindere ale oglinzii dar nu am avut acces la mufa de conectare electrica a oglinzii (se pare ca este in spatele fetei de plastic de pe portiera)... asa ca am ajuns la service si o prima constatare neplacuta: nici oamenii din Oradea nu sunt foarte seriosi... oglinda TYC este neincalzita (desi cel cu care am discutat spunea altceva). Ca atare TYC are o mufa cu 3 fire, pe cand oglinda originala are 4 fire (banuiesc ca ghiciti la ce serveste cel de-al 4-lea fir).
Optiuni:
- refacerea cablajului prin inlocuirea mufei TYC (3 fire) cu mufa SX4 (4 fire) pentru a se putea conecta;
- vopsirea capacului TYC in culoarea ZFS, pret aprox: 130 RON (preturi de service Suzuki) si venit a doua zi pentru montat capac sau incercarea de a recupera capacul de la oglinda originala (care era intact).
Am optat pentru refacerea cablajului si recuperarea capacului de la oglinda originala. Procesul de recuperare poate fi daunator celor 3 cleme de prindere asezate strategic (adica, sa nu prea ai acces la ele... clemele 1, 2, 3 in fotografia oglizii TYC, la fel si la Suzuki), asa ca l-am rugat pe mecanic ca pentru o fixare mai buna a capacului vechi pe oglinda TYC, in conditiile in care 2 din cele 3 cleme erau rupte, sa foloseasca cu incredere Super Glue. Asta si pentru ca prinderea capacului in cele 3 cleme pare a fi de unica folosinta si mai repede desprinzi capacul lipit cu Super Glue decat cel prins in cele 3 clemele superdestepte.
Concluzii:
1. Toata distractia m-a costat cam 450 RON (oglinda+transport+manopera), iar acum am o oglinda NEINCALZITA  :-((; asa e cand te racaie pe undeva - oglinda veche era sparta doar pe rama nevopsita (cam 6-7 cm), in rest era OK
2. Atentie la comenzile pe Internet si onestitatea (profesionalismul) celor cu care discutati. Ca sa fiu cinstit cei din Oradea sa oferisera sa-mi returneze banii dar apucasem sa montez oglinda (si sa mai inlocuiesc si nenorocita aia de mufa).
In rest, va doresc numai bine!

SUZUKI SX4 1.6 GS 4WD ESP (2010)

Offline BXXENL

« Răspuns #19 : 20.Mar.2013, 03:30:28 p.m. »
Nu s-a putu face transplant de sticla, motor, capac, fire si toate cele pe cadrul cel nou? Asa slab proiectate sa fie? La cealalta masina am facut un transplant de pe o oglinda electrica si incalzita lovita pe una manuala neincalzita, am pastrat cadrul carcasa si triunghiul de fixare si am transplantat motorul, sticla semalizarea si cablajul de pe cea electrica lovita.  Nu poti pune sticla incalzita pe noua oglinda si sa tragi firul lipsa de la incalzire la mufa transplantata?
  • SX4 1.5
Alex