Autor Subiect: Problema cutie de viteze  (Citit de 11472 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cata quarkk

Problema cutie de viteze
« : 10.Ian.2013, 11:36:32 a.m. »
Salutare!
de ceva timp, am doua probleme la cutia de viteze: un trancanit in diferential, din cauza uzurii pinioanelor in care intra planetarele, plus un harsait si un carait in prima viteza, si foarte slab harsait in a doua. pana acum a mers fara probleme, vitezele intra ok, nu scapa, sunt doar zgomotele care nu stiu de unde sunt. am gasit pe cineva care imi poate aduce o cutie din dezmembrari din ungaria cu 400 de euro, cu garantie o saptamana, iar pe cea actuala sa incerc sa o repar, cand voi avea bani.
as vrea o parere de la voi
multumesc anticipat!

Offline flord

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
  • Gen: Bărbat
Problema cutie de viteze
« Răspuns #1 : 26.Mai.2014, 04:20:31 p.m. »
Buna ziua tuturor!
Dupa ce am schimbat doua kit-uri de ambreiaj marca Valeo (la primul kit inlocuit la 80 000 de km s-a rupt o ureche de la rulmentul de presiune, iar al doilea kit este pe masina acum-100 000km) au aparut probleme la rulmentii trenului de rulare din cutia de viteze.Ea intra in toate vitezele posibile, si caraitul rulmentilor sau pinioanelor din ea se aude din ce in ce mai incet cand schimb vitezele catre trepte crescatoare. Din cate am auzit valoarea acestora ajunge pe la 300 de euro. Altcineva m-a sfatuit sa cumpar o alta cuite de viteze cu aceeasi suma datorita faptului ca ma cam grabesc...Dumneavoastra ce-mi recomandati?
Va sunt recunoscator pentru timpul acordat parcurgerii textului descrierii de mai sus!
V-as fi profund recunoscator deca mi-ati raspunde in cel mai scurt timp, duminica planuiam sa parasesc tara...azi este luni!
Toate bune,
Flavius

Offline cata quarkk

Re: Problema cutie de viteze
« Răspuns #2 : 26.Mai.2014, 05:07:41 p.m. »
intr-adevar, manopera pentru desfacerea cutiei si inlocuirea rulmentilor, plus pretul rulmentilor ajunge destul de mult, in jur de 300 de euro. daca aveti posibilitatea, schimbati cutia cu totul, dar daca se poate, sa fie reconditionata. cum am zis si mai sus, am gasit cutia din dezmembrari Ungaria, 1800 ron cu tot cu transport, plus inca 250 ron montajul.

Offline flord

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 26.Mai.2014, 07:07:33 p.m. »
Multumesc pentru raspunsul prompt. In cat timp credeti ca vine cutia din Ungaria?Sau daca ma puteti ajuta, va rog sa-mi intermediati contactul cu prietenul ungur sa incerc sa discut cu el. Multumesc anticipat! Va rog mult sa ma ajutati, cunosc engleza, franceza, italiana....
Toate bune,
Flavius

Offline cata quarkk

« Răspuns #4 : 27.Mai.2014, 09:37:30 a.m. »
nu este prieten ungur, era o firma din Oradea care se ocupa cu asa ceva, Gabi Auto. au trecut cam 2 ani de atunci, nu stiu sincer daca se mai ocupa cu asa ceva, si nu mai am nici numarul de telefon salvat. am reusit sa gasesc pe net ceva, sunt destul de convins ca ei sunt, merita sa incercati:

Adresa: oradea str henrik ibsen nr 20
Judet: Bihor
Telefon: 0755894748
Site web: http://www.piese-bmw.ro
Email: gabiauto76@yahoo.com
cam o saptamana a durat, daca imi aduc eu bine aminte.

Offline flord

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 28.Mai.2014, 11:27:36 a.m. »
Va multumesc mult, am luat legatura cu dumnealor, pretul este in jur de 250 de euro+transport 100-150 de lei dar dureaza transportul o saptamana.
Am gasit si in Bucuresti la 1500 de lei. Cu garantie 3 luni si factura!
Toate bune,
Flavius

Offline flord

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 29.Mai.2014, 12:30:32 a.m. »
Buna seara,
Am gasit una bucata cutie de viteze la 1500 cu factura si garantie 3 luni la un parc de dezmembrari din Gagu?!?! Am mai discutat si cu diversi mecanici faosti lucratori prin service-urile Radacini....care mi-au spus lucruri interesante. Va spun maine seara sau poimaine dimineata ce am rezolvat...asta daca va intereseaza:-)
Multumesc
Toate bune,
Flavius

Offline cata quarkk

« Răspuns #7 : 29.Mai.2014, 12:39:11 a.m. »
sincer, da, ma intereseaza, pentru ca am schimbat si eu deja o cutie, si sa stiu la ce sa ma mai astept..

Offline flord

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 07.Iun.2014, 07:37:27 a.m. »
Buna dimineata,
Asa cum promiteam revin cu povestirea inlocuirii cutiei de viteze. Am cumparat cutia de la parcul de dezmembrari din Gagu(1500 de lei cu factura si garantie 3 luni). Am inlocuit-o (la un service din spatele benzinariei Mol de langa Oltenitei) si surpriza.....cutia SH avea aceleasi probleme ca si a mea. Acum posed doua cutii de viteze care au aceeasi problema!Am luat legatura cu cei din Gagu si mi-au spus ca-mi dau banii inapoi. Cum eu nu mai aveam timp si bani sa o demontez(trebuia sa ajung in Grecia pe 1 mai in voiaj de nunta) am plecat asa....Sunt peste 1000 de km parcursi cu cutia praf(am inteles ca ar fi vorba de diferential) si mai am inca pe atat sa ma reintorc in tara. Va anunt daca am ajuns cu bine(sper) si ce am facut in continuare! Va multumesc, Flavius
Toate bune,
Flavius

Offline AFR11

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
  • Ignis 1.3 4x4
« Răspuns #9 : 15.Iun.2014, 08:22:47 a.m. »
Cam aceleşi probleme am avut şi eu,se auzea un ronţăit,hîrşîit,mai ales în vitezele a-I-a şi a-II-a.
Săptămîna acesta am dat jos cutia de viteze,unde am găsit rulmentul mic de priză cu cimentarea dusă,cel din faţă dinspre rulmentul de presiune.
După înlocuirea rulmentului,merge perfect,nu se mai aude nimic,rulmentul m-a costat 85 lei iar manopera 300 lei.Rulmentul este - 52x22x15.
Mulţumiri lui Cornel Slave de la Autonet Suzuki Bucureşti,pentru amabilitate. :pardon:
« Ultima Modificare: 15.Iun.2014, 08:24:57 a.m. de AFR11 »
Suzuki Ignis 1.3 4x4 Albastru metalizat 2005