Autor Subiect: Cum sa scapi de sunetul enervant de la suportul de la numarul de inmatriculare  (Citit de 34747 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Cel mai simplu... Il lipești direct, fara niciun suport, folosind cu banda dublu adezivă.

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Online bisti

Am cautat in jurnalul meu si am numarul lipit cu silicon undeva in martie 2012 - deci sun 2 ani jumate, nu 3 cat am zis initial.

Iata poza :

http://postimg.cc/image/ue0tuuok9/

Iar siliconul folosit este Ceresit CS25 Transparent.

Modalitate de aplicare - am dat totul jos, am curatat cu solutie de parbriz, am pus silicon pe numar mai spre interior, ca sa nu iasa la presare.
Dupa ce am fixat numarul, am ridicat haionul cam 20-30 minute (am facut operatiunea la curte), ca sa se usuce bine si sa nu se miste de pe pozitie.
Apoi, cu reductorul acela care se da la tubul de silicon am pus in strat subtire de jur-imprejur ca sa nu intre apa de ploaie sau alte umezeli.

Am sters cu o carpa curata de jur-imprejur ca sa nu se intinda aiurea siliconul pe bara si cu asta basta !
« Ultima Modificare: 01.Nov.2014, 01:00:48 p.m. de bisti »

Online NicNic

Cel mai simplu... Il lipești direct, fara niciun suport, folosind cu banda dublu adezivă.

Sent from my 
Am cautat in jurnalul meu si am numarul lipit cu silicon undeva in martie 2012 - deci sun 2 ani jumate, nu 3 cat am zis initial.

Iata poza :

http://postimg.cc/image/ue0tuuok9/

Iar siliconul folosit este Ceresit CS25 Transparent.

Modalitate de aplicare - am dat totul jos, am curatat cu solutie de parbriz, am pus silicon pe numar mai spre interior, ca sa nu iasa la presare.
Dupa ce am fixat numarul, am ridicat haionul cam 20-30 minute (am facut operatiunea la curte), ca sa se usuce bine si sa nu se miste de pe pozitie.
Apoi, cu reductorul acela care se da la tubul de silicon am pus in strat subtire de jur-imprejur ca sa nu intre apa de ploaie sau alte umezeli.

Am sters cu o carpa curata de jur-imprejur ca sa nu se intinda aiurea siliconul pe bara si cu asta basta !

Solutii simple care imi aduce aminte de bancul cu stiloul pentru cosmonauti:

Americanii au solicitat astronautilor sa noteze intr-un registru niste date, in timp ce se aflau in spatiu. S-au lovit de o problema: stiloul nu scria in spatiu pentru ca cerneala nu curge in impondebirilitate. Au cautat o solutie si pana la urma au renuntat sa mai scrie in registru.
Rusii: au avut aceeasi problema. La urmatoarea calatorie au dotat astronautii cu creioane in loc de stilouri ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online cristidav

Am facut-o :)

Am ales varianta cu silicon. Mi s-a parut cea mai potrivita situatiei mele. N-am vrut sa ma complic sa dau jos bucatile de banda puse de dealer, n-am vazut rostul.

In poza se vede ca am pus silicon in zona unde e banda pusa de dealer, ca sa nu loveasca caroseria. Putin in stanga si putin in dreapta (BH 84 CMD - adica sub H si sub C, ceva de genul)
Teoretic, siliconul trebuie sa prinda pe caroserie+banda (pe haion) si tot felul de gaurele si santuri din spatele suportului.
Eu cred ca ar cam trebui sa tina. Ramane de vazut maine. Pana maine nu misc haionul :))

Revin cu pareri :)
« Ultima Modificare: 01.Nov.2014, 03:42:22 p.m. de cristidav »
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Online cristidav

Vesti bune ! Suportul si numarul stau perfect imobilizate, iar haionul se inchide acum ca la o masina de doamne ajuta :)
Recomand toturor varianta asta, mai ales celor care au deja bureti pusi de dealer (si necesita inlaturarea lor pentru a pune altceva).

Cat va tine, mai vedem :)
Dar eu cred ca o sa tina ceva, fiindca sta dstul de binisor.

Online cristidav

inca ceva. intr-adevar, cum insinua un coleg mai devreme, masina isi pierde din personalitate :-)) da' ma pot obisnui repede cu actualul sunet placut :D

Offline vandtie

Am facut-o :)

Am ales varianta cu silicon. Mi s-a parut cea mai potrivita situatiei mele. N-am vrut sa ma complic sa dau jos bucatile de banda puse de dealer, n-am vazut rostul.

In poza se vede ca am pus silicon in zona unde e banda pusa de dealer, ca sa nu loveasca caroseria. Putin in stanga si putin in dreapta (BH 84 CMD - adica sub H si sub C, ceva de genul)
Teoretic, siliconul trebuie sa prinda pe caroserie+banda (pe haion) si tot felul de gaurele si santuri din spatele suportului.
Eu cred ca ar cam trebui sa tina. Ramane de vazut maine. Pana maine nu misc haionul :))

Asa am procedat si eu acum ceva timp!
Revin cu pareri :)

Offline Daniel42

Daca nu sunteti adeptii siliconului lipit de masina , vedeti ca in comert exista banda dublu adeziva care tine greutate  aproximativ 50 kg , adica cu mult peste necesar .Deci este tare lipicioasa si putin mai scumpa decit chinezariile care nu lipesc nimic ,  dar nu tare mult , fiindca vine tocmai din Germania . Se lipeste traznet , nu se dezlipeste cu apa si poti sa o schimbi in timp daca vrei . Siliconul nu prea cred ca se da jos asa usor . Asta este ca si un cauciuc gumat foarte lipicios . :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Online cristidav

sa inteleg ca, desi eu imi faceam probleme daca va tine siliconul, sa imi fac daca va trebui sa dau jos numarul ? tot raul spre bine: n-am de gand sa-l dau ani buni inca :) alta parere de ce nu silicon ? mie si acum mi se pare varianta perfecta si simpla. am inceput sa nu mai fac grimase cand inchid portbagajul, ci sa afisez un zambet tamp :-))

Offline coby

Suportul de numar cum e prins de haion , nu cu suruburi ?
auto si moto