Autor Subiect: Cum sa scapi de sunetul enervant de la suportul de la numarul de inmatriculare  (Citit de 34748 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Nu e nevoie sa pui ditai suruburile, sa dai gaura in caroserie dinainte, etc.
E suficient sa folositi niste autofiletante cu garnitura cum sunt cele folosite la tigla metalica de acoperis.

Datorita acelei garnituri deformabile, placa numarului se va aseza perfect pe caroserie, va etansa si va face sa dispara si zgomotele.

In zonele sensibile, unde ramane un mic joc cu potential de zgomot, putina banda dubluadeziva sau burete mai dens si ati scapat de toate belelele.

Online cristidav

Mai exact, Kingy ?

As rezolva si eu problema zgomotului, dar nu cu gaurirea caroseriei, ca mie groaza de rugina :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Online bisti

Eu am lipit numarul, fara suport, cu silicon transparent acum 3 ani. Sta si acum foarte bine.

Offline rexkrokiDAU

La mine puțină banda din aceea de se pune sa izoleze geamurile, sa nu tragă curentul, lipita pe suportul de număr a rezolvat problema. :)

Online cristidav

Faya cu siliconul e interesanta, dar nu vad cum il fac sa nu curga in jos, ca nu vreau sa demontez suportul.

Rex, nu stiu la ce banda te referi, dar m-ar interesa de care e si unde, mai exact, ai lipit+o. (intre suport si fierul caroseriei? )

Online cristidav

Am inteles. Maine mi-e zi de bibilit la masina (schimbat roti, aspirat, curatat, etc) si ma gandeam s-o rezolv si pe asta.

Zicea un coleg mai devreme ca zgomotul e de la jocul placutei in suport, nu de la izbirea de haion. O sa investighez.
Ar fi interesanta si faza cu siliconul, in contextul in care ar functiona. Dar ma tem ca manjesc masina degeaba...

Varianta ta, iar, nu inlatura jocul (chiar daca nu mai exista spatiu intre haion si suport), ci doar il mai atenueaza. Nu ?

Offline NicNic

Am incercat si eu sa fixez suportul de numar pe hayon, pentru a nu mai zornai la fiecare inchidere.
Am pus banda dublu adeziva in vreo 3 straturi. Circa 2 luni a stat acolo, cuminte, si la inchiderea portbagajului se mai auzea ceva slab, de la jocul placutei de numar in suportul de plastic. Dar dupa cateva spalari am ramas cu suportul desprins, zornaind iarasi. Pana la urma am ajuns la concluzia ca daca nu  lipesti, suportul numarului sanatos pe hayon, nu ai rezultate de durata. Dar asta inseamna sa strici vopseaua cu un adeziv. Ar mai fi solutia fixarii mecanice, cu suruburi. Pe asta o vad mai eficienta, mai ales ca ar fi si demontabila. Dar cu rezerva gauririi tablei.
In final, am decis ca daca nu se aude in mers zornaitul numarului de pe hayon, am sa suport doar zgomotul de la inchiderea portbagajului.    :(
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rexkrokiDAU

La mine nu s-a dezlipit și nici zgomot nu mai făcea.

Online cristidav

Rex, ti-am mai zis, tu traiesti in alt colt de lume :))

Zgomot in timpul mersuluinu face. Tragand invatamintele din ce-a spus NicNic, ar trebui sa ma las pagubas... (gaurirea tablei nu-mi surade, fiindca nu cred ca poti proteja tabla 100% impotriva ruginei)