Autor Subiect: Numai de surprize am parte... Disc ambreiaj ?  (Citit de 8523 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Numai de surprize am parte... Disc ambreiaj ?
« : 01.Ian.2013, 04:20:59 p.m. »
Am fost azi in sat, sa iau o gura de aer, si ghici surpriza ce ? Cand a lasat sotia masina in panta, in viteza, fara frana de mana trasa, eu am iesit sa iau ceva din portbagaj. Masina a alunecat putin in jos, vreo 3-5 cm, apoi s-a oprit. Am intrebat-o ce face, a yis ca nimic. Dupa vreo 15 secunde, iar ! (ca sa intelegeti miscarea, e exact ca si cand opresti motorul, lasi in viteza si ridici piciorul de pe ambreiaj. acea "sacadare").
M-am suit in masina, am testat si eu. Am lasat-o, de 3 ori mi-a plecat asa, fara sa aprind motorul. Repet, oprita, in viteza 1, in panta, cu fata in jos, fara frana de mana trasa.

Sa am bube la discut de ambreiaj ?

Incredibil frate ce surpriza de anul nou... Incep sa tind sa cred ca am prins una cu probleme...  =((

An nou fericit !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: Numai de surprize am parte... Disc ambreiaj ?
« Răspuns #1 : 01.Ian.2013, 05:40:26 p.m. »
ambreiajul decupleaza. daca era deja in viteza, ea are un punc in care scapa din motor daca e panta mare. nu are leg cu ambreiajul

Offline cristidav

« Răspuns #2 : 01.Ian.2013, 07:55:54 p.m. »
Deci m-am linistit... cat de cat. Dar am mai parcat in EXACT acelasi loc. Nu am mai patit asa inca. Repet, scapa repetat, nu doar o data, cand ridic piciorul de pe frana. De o lasam asa, ajungeam in sant cu ea. Incet, da sigur. Care e problema ? La Loganul tatalui meu n-am patit asa ceva, de-aia tind sa cred ca e vreo buba pe undeva.

Multumesc anticipat de lamuriri.

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 02.Ian.2013, 08:49:00 a.m. »
de aia trebuie sa tragi si frana de mana.. impreuna.. nu o va mai lua la vale.

Offline cristidav

« Răspuns #4 : 02.Ian.2013, 10:39:20 a.m. »
Ok, am inteles, dar nu mi se pare normal. Adicaasa am invatat si la scoala, ca masina se lasa in viteza 1 si nu poate fi miscata din loc.
Am gasi tpe alt forum cum ca ar fi 3 cauze:
- compresie slaba (ce naiba, e masina noua ?!)
- discul de ambreiaj (same shit)
- lasarea in trepte superioare (se exclude, am lasat-o in treapta 1)

Repet, dat fiind faptul ca am condus un Logan 5 ani si n-am patit asa ceva, am condus masina mea si am parcat-o exact acolo de catva ori si n-am patit asa ceva, SIGUR nu e vreo problema ?

Mi se pare cam ciudat...

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #5 : 02.Ian.2013, 11:16:45 a.m. »
Am gasi tpe alt forum cum ca ar fi 3 cauze:
- compresie slaba (ce naiba, e masina noua ?!)
- discul de ambreiaj (same shit)
E o "hiba" cam generala. Acelasi lucru l-am constatat si la a mea inca de cind am luat-o de la dealer.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline cristidav

« Răspuns #6 : 04.Ian.2013, 09:42:21 a.m. »
Alte pareri, nimeni nimic  :dknw:?

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #7 : 04.Ian.2013, 10:11:11 a.m. »
Alte pareri, nimeni nimic  :dknw:?

Problema a mai fost dezbătută pe forum, se pare că este o caracteristică a maşinii ... Şi te poţi convinge că nu e o patinare a ambreiajului deoarece dacă eşti lângă maşină când "scapă" în pantă  se aude sunetul pistoanelor ce culisează în cilindri şi cel al aerului (probabil !) ce trece prin supape. De aceea mişcarea maşinii este "în trepte", nu o "lunecare" cu viteză cvasiconstantă ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline cristidav

« Răspuns #8 : 04.Ian.2013, 12:22:37 p.m. »
Multumesc. Sa inteleg ca toti cu SX au problema asta ? Un amic posesor de Ignis nu s-a plans de asa ceva.

Ai vreun link cu discutiile de pe forum referitor la asta ?

In alta ordine de idei, vin cu noutati. Discul de ambreiaj e ok. La 55-60 km/h, in treapta a 5, i-am dat talpa. Masina a tras frumos, lin, fara sa sara turatiile instantaneu la 3-4000.

Va multumesc tuturor pentru lamuriri si timpul acordat. (chiar daca mi se pare cam aiurea sa o las balta, ca e o "caracteristica a masinii")

Offline cristidav

« Răspuns #9 : 04.Ian.2013, 12:26:55 p.m. »
@ sxtelu - bine bine, inteleg care e procesul, dar de ce scapa, de ce "culiseaza pistoanele", asta e intrebarea mea. Adica... nu mi se pare normal.