Autor Subiect: Montare camera bord  (Citit de 4122 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline migabi

Montare camera bord
« : 29.Dec.2012, 07:13:57 p.m. »
Am cumparat o camera de bord (roadrunner 300) si vreau sa o alimentez de la bricheta fara sa ocup conectorul brichetei (care e folosit de navigator) si sa o leg inainte bricheta, in spatele plasticelor. Am incercat sa trag (usor) de plastice dar nu am reusit sa le desfac. A mai efectuat cineva o operatie similara?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline miocrl

Re: Montare camera bord
« Răspuns #1 : 29.Dec.2012, 10:13:53 p.m. »
Nu e necesar sa scoti usita de bord de la pasager ca sa bagi mana si sa ajungi la bricheta in spate. Acolo poti gasi firele unde poti sa te conectezi.

Dar de ce nu cumperi un triplu de bricheta? Merita. Sigur o sa vrei sa mai incarci un telefon... exista prize si cu iesire de USB
Mai existaposibilitatea  sa  pui camera mai sus si sa o alimentezi de la becurile de langa  oglinda.
« Ultima Modificare: 29.Dec.2012, 10:22:00 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline migabi

« Răspuns #2 : 29.Dec.2012, 11:05:17 p.m. »
Nu vreau sa cumpar un triplu ca sa nu tentez hotii desi camera e prinsa de parbriz, in spatele oglinzii. Si nici de lampa de langa oglinda nu ma pot lega fiindca pare legata direct pe baterie : se aprinde si cand nu am contactul pus si "planul" e sa inregistreze cat timp e contactul pus. Maine o sa incerc un "ciocan mai mare" poate reusesc sa desfac masca sau macar sa ghicesc care sunt firele de la bricheta.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline bisti

« Răspuns #3 : 30.Dec.2012, 08:48:38 a.m. »
Apoi sa te gandesti sa pui o siguranta mai mare pe bricheta. Ca sa nu ti se arda cand ti-e lumea mai draga.

Parerea mea e ca trebuia sa tragi de la plafoniera. Verifici cu un bec ce fire sunt alimentate cand ai pus contactul si te legi acolo la ele.

Offline bogogica

« Răspuns #4 : 30.Dec.2012, 10:39:43 a.m. »
Si eu recomand legara alimentarii pe plafonierea, este mai elegant si mult mai practic, dar daca vrei neaaparat sa legi la bricheta, pe partea pasagerului sub consola centrala (daca scoti torpedoul o sa vezi mult mai bine) este o mufa de plastic alba, lunguiata, cu 2 fire negre din care unul are o dunga alba pe el, ala fiind masa/minusul), ca si punct de reper este undeva sub coltul inferior al ornamentului argintiu.

Offline adrian_r5

« Răspuns #5 : 30.Dec.2012, 12:53:04 p.m. »
Apoi sa te gandesti sa pui o siguranta mai mare pe bricheta. Ca sa nu ti se arda cand ti-e lumea mai draga.
Eu zic sa puna direct "sirma de balot" ... macar stie o treaba  ;)

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline hugbear

« Răspuns #6 : 30.Dec.2012, 02:49:10 p.m. »
Lasa siguranta in pace: mai bine-ti sare o siguranta decat sa-ti arda masina - "cand ti-e lumea mai draga". Daca simti ca firele de alimentare nu-s amplasate tocmai cuser si ti-e tema ca se pot taia/roade/etc poti sa pui o siguranta separata dmensionata corespunzator: daca dispozitivul (camera) consuma nominal 500mA pune-i o siguranta de 1A etc. Consumul nominal ar trebui sa fie trecut pe alimentator iar siguranta suplimentara o pui pe plus, INAINTE de a intra in alimentator.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline migabi

« Răspuns #7 : 02.Ian.2013, 06:08:20 p.m. »
Am comandat o cutie din abs pt sursa camerei si niste clipsuri pt prindere rapida ca sa nu tai nimic; sursa are deja o siguranta amplasata deci ar trebui sa  fie ok. Momentan astept masina sa se intoarca din delegatie .. :">
SX4 SE m16a awd 2011

Offline hugbear

« Răspuns #8 : 02.Ian.2013, 06:20:40 p.m. »
Daca ai timp si dispozitie, fa poze pe parcursul operatiei si poseaza-le la sectiunea de tutoriale. Bafta!  :good:
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline migabi

« Răspuns #9 : 21.Ian.2013, 09:59:50 a.m. »
Am montat ceva si am facut niste poze dar nu prea sunt multumit de calitate si o sa refac.
SX4 SE m16a awd 2011