Autor Subiect: Baterie de acumulatori  (Citit de 36881 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Baterie de acumulatori
« Răspuns #100 : 12.Aug.2019, 03:21:12 p.m. »
N-a fost nicio problema nici la prindere, nici la conectarea bornelor.

Mare domn!  >:D<

Merci inca odata.

Offline Laurentiu

« Răspuns #101 : 13.Oct.2024, 12:00:38 p.m. »
As dori sa stiu daca cineva a mai intilnit faptul ca un acumulator cu care am circulat timp de aprox. 4 ani iar dupa ultimul drum facut si la un interval de o zi, tensiunea din el sa scada la 8,2V fara sa dea pina atunci nici cel mai mic semn de oboseala. Descuierea portierelor din telecomanda nu mai megea iar in bord nu s-a aprins decit indicatorul ''volan''.

Acumulatorul este VARTA Silver D15. De cind lucrez si exploatez acest tip de acumulatori, nu am intilnit niciodata unul care sa ''cada'' fara nici cel mai mic semn.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

« Răspuns #102 : 13.Oct.2024, 12:05:51 p.m. »
Scurt intre elementi.

Poti incerca sa o incarci..dar la 8 v...e cam moarta.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Online cristidav

« Răspuns #103 : 13.Oct.2024, 12:07:36 p.m. »
Da. Tatal meu, la Logan, o Varta cred, tot asa, fara niciun semn in plina toamna, de azi pe maine.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Laurentiu

« Răspuns #104 : 13.Oct.2024, 01:32:37 p.m. »
Redresorul refuza s-o incarce.

Inteleg ca elementii sa se puna in scurt prin caderea pastei de pe placi dar asa deodata? Las masina functionala si dupa o zi de pauza sa nu mai am tensiune in baterie? Intrerupere intre lementi nu cred sa fie pentru ca la borne pot masura tensiunea.

Hmmmmm, atit i-a fost sa fie.  :dknw:
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #105 : 13.Oct.2024, 01:47:41 p.m. »
Și eu am pățit asta, e drept din vina mea și cu o baterie ce a funcționat 7 ani.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline wolfin

« Răspuns #106 : 13.Oct.2024, 03:01:59 p.m. »
Redresorul refuza s-o incarce.

Daca e tip lidl/kaufland din ce stiu sub 11 v nu incarca. Tip "rusesc" parca nu aveau greturi sa reactiveze baterii consumate..zero.

Mie mi a picat instant. Frecata toata ziua. Oprit 10 min ....moarta...acele de la panou bord se mai miscau..restul mort. Noroc cu cora ca era deschisa la 10 seara.

Ps. De verificat si incarcarea.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Laurentiu

« Răspuns #107 : 13.Oct.2024, 04:02:08 p.m. »
Tip "rusesc" parca nu aveau greturi sa reactiveze baterii consumate..zero.
Am sa incerc o incarcare cu un redresor manufacturat cu o limitare de curent pe un bec de 220V 100W. Nu mai fac din ea baterie dar macar sa vad ce se intimpla.

Miine merg sa-mi iau o baterie EXIDE EFB de 60 Ah sau o Varta AGM D52 de 60-62Ah. Sint curios daca ma va tine mai mult decit o VARTA D15 normala.

Offline NicNic

« Răspuns #108 : 13.Oct.2024, 06:00:17 p.m. »
Daca este descarcata foarte mult, poti incerca o punere in paralele cu alta baterie incarcata (atentie sa nu suprasolicite bateria buna, urmareste indeaproape temperatura ei).

Eu am descarcat o baterie la vreo 7,5 V. Baterie de aproape 6 ani vechime. Ceva de 80 Ah, originala a masinii respective.
Redresorul de Lidl nu o "hranea" deloc. Am "resuscitat-o" vreo 10 minute dandu-i "sa suga" din alta baterie.
Apoi a stat pe redresorul de Lidl vreo 3 zile si jumatate (pana a aratat pe display ca ar fi incarcata).

Bateria este in continuare pe masina, functionala.
A fost si verificata la reprezentanta dupa acest episod, avand, citez:
"Stare acumulator:  Viata 100% / Incarcare 86% /Tensiune 13.8V"  (e normala incarcarea, asa o gestioneaza BMS-ul acelei masini, o mentine incarcata intre 50% si 85%, teoretic)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #109 : 13.Oct.2024, 08:41:12 p.m. »
Daca este descarcata foarte mult, poti incerca o punere in paralele cu alta baterie incarcata (atentie sa nu suprasolicite bateria buna, urmareste indeaproape temperatura ei).
Din pacate, momentan nu am o alta baterie insa, cu prima ocazie voi incerca si metoda asta de regenerare. Multam fain de informatie!  :good: