Autor Subiect: Masina trage usor stanga  (Citit de 9257 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Daniel42

Re: Masina trage usor stanga
« Răspuns #30 : 21.Oct.2014, 06:45:41 p.m. »
Am rezolvat partial problema azi . Schimbat bieleta de directie 80 lei marca Delphy cu manopera 30 lei . Apoi reglat temporar unghiul de fuga la cote o pe puntea fata . Mai mult nu se poate deoarece roata stnga fata nu are o pozitie corespunzatoare in urma loviturii primite in parcare din laterala , motiv pentru care a cedat si rulmentul la 25.000 km .Lovitura a primit de la un mos trecut de toate tinneretile care a facut varza 4 masini in parcare . Dar sa revin cu o intrebare . Mecanicii la service au schimbat portfuzeta , rulmentul si bara la timpul respectiv adica acum 5 ani . Acum cei de la reglaj directie spun ca trebuie schimbate ambele amortizoare pe fata ca sa reuseasca sa regleze corect unghiul de fuga si ca roata inclinata spre interior sa-si mai revina spre exterior . Este corect sau sunt pareri diferite ? As vrea cine se pricepe la mecanica sa-mi dea o idee buna ca , tare nu as mai vrea sa schimb iarasi rulmentul supus la presiune sau sa uzez la interior cauciucurile . Multumesc . :)

• Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 21.Oct.2014, 07:56:55 p.m. »
...roata stnga fata nu are o pozitie corespunzatoare in urma loviturii primite in parcare din laterala , motiv pentru care a cedat si rulmentul la 25.000 km .
Dupa cite cunosc eu, un rulment nu cedeaza in  urma unei lovituri in roata. Mai degraba as spune ca s-a strimbat ceva brat sau lonjeron. La un astfel de impact se verifica in primul rind sasiul pe o masa geometrica (paralelismul lonjeroanelor e foare important in felul cu ruleaza masina) iar dupa aceasta se face o verificare a celorlalte subansamble din lantul puntii fata care tin de directie. Pentru a face un reglaj corect la unghiuri, puntea fata nu trebuie sa aibe nici un joc provocat de articulatii si bucse.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Daniel42

« Răspuns #32 : 06.Nov.2014, 09:11:49 p.m. »
Intr-un final dupa ce am schimbat cele doua amortizoare OEM Suzuki KYB , cu doua SAKS cei de la reglaje au adus parametrii unghiului de fuga la 0.02 pe ambele parti . Tot este o imbunatatire majora fata de -1,48 pe stinga cu ceva aiurea si pe dreapta . Dar chestia a costat 1000 lei , cu reglaj si manopera cu tot . :) Scumpicel . Mecanicii mi-au transmis ca , daca amortizoarele , portfuzeta si flansele sunt ok , atunci nici unghiurile nu pot sa aibe probleme majore . Acum ramine totusi o intrebare daca , in urma izbiturii sasiul ........? :(
« Ultima Modificare: 06.Nov.2014, 09:16:44 p.m. de Daniel42 »

Offline NicNic

« Răspuns #33 : 06.Nov.2014, 09:14:55 p.m. »
In afara de geometria mai buna, poti sa ne spui si ceva despre comportamentul suspensiei cu noile amortizoare? Confort, zgomot, stabilitate ....?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Daniel42

« Răspuns #34 : 06.Nov.2014, 09:25:32 p.m. »
Referitor la stabilitate inca nu am iesit la un drum mai lung cu multe curbe . Ca si confort parca sa zic ca sunt mai ok decit cele din fabrica iar in ce priveste zgomotul nu sesizez nimic . Oricum SAKS si BOGE sunt marci premium de aceea sunt si 400 lei unul . Eu unul cu cele de fabrica nu am avut alte probleme decit ca a fost lovit cel de pe stinga , altfel erau ok . O sa fiu mai atent la cele noi sa vad cum se comporta . Acum nu sunt montate decit de o saptamina si nu am bagat de seama .:) O sa mai fac precizari dupa ce le rulez putin .:)
« Ultima Modificare: 06.Nov.2014, 09:27:41 p.m. de Daniel42 »

Offline NicNic

« Răspuns #35 : 06.Nov.2014, 10:37:36 p.m. »
Multumesc de precizari.

SI sa te folosesti cu bine de investitie.

Eram curios de diferentele percepute de altii.
Eu am o "problema", ca nu sunt tocmai OK amortizoarele de fabrica. Cu toate ca si KYB fac parte din aceeasi liga cu SACHS sau BOGE.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline migabi

« Răspuns #36 : 07.Nov.2014, 10:25:58 a.m. »
Deci un Sasch fata costa 400 lei bucata? tot ansamblul, amortizor, arc, saibe si suruburi?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #37 : 07.Nov.2014, 11:05:38 a.m. »
Deci un Sasch fata costa 400 lei bucata? tot ansamblul, amortizor, arc, saibe si suruburi?

Flanşă şi rulment ?
În acest caz ar merita ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Daniel42

« Răspuns #38 : 12.Nov.2014, 12:24:30 p.m. »
Nici sa nu va ginditi la asa ceva . Pretul a fost decit pentru amortizorul simplu . Fara nimic altceva .  ;)

Offline migabi

« Răspuns #39 : 12.Nov.2014, 03:26:45 p.m. »
Sper ca e din aur, batut cu pietre pretioase..
SX4 SE m16a awd 2011