Autor Subiect: Masina trage usor stanga  (Citit de 9255 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Masina trage usor stanga
« Răspuns #20 : 15.Nov.2013, 01:16:54 p.m. »
Gata, am revenit de la service. Au zis ca sunt in regula piulita si canelurile (desi n-a desfacut nimic pe acolo, doar ochiometric). Cica masina e prea noua sa aiba asemenea probleme si s-ar simti in volan miscari. Mi-a intreptat inapoi volanul. Se poate sa fi sarit putintelul ala din cauza bolostancilor... Cine stie. Oricum, pe asa drum precis nu ma mai bag. A fost putin tras de par, mai ales ca nu am 4x4 sa merg incet :(
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Laurentiu

« Răspuns #21 : 15.Nov.2013, 07:09:53 p.m. »
Mi-a intreptat inapoi volanul.
As fi curios cum anume au executat lucrarea. Lucrarea s-a executat sub masina sau mecanicii au intervenit pe deasupra !?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

« Răspuns #22 : 15.Nov.2013, 07:26:49 p.m. »
Sub masina, evident. Au pus niste chestii mari la toate 4 rotile, au imobilizat volanul in pozitie dreapta, apoi au reglat roata. Asa am inteles. Am participat ca CTC-uist la lucrare :))
A zis doar ca, pentru a verifica piulitza, trebuie dat jos volanul si ca nu ar avea de ce sa fie de vina acea piulita,c a as simti in volan.

A fost cel mai de rahat drum pe care l-am facut cand mi-am bulit directia vara asta, pe un drum de legatura intre sate cu presarat nu cu pietris, ci cu bolovani cat pumnul (evident, fiind nevoit sa mentin o oarecare viteza in urcare). Acum stiu care e limita, nu mai merg pe un astfel de drum in veci. Mai bine fac cale intoarsa. Dar tot raman la drumurile spalate de ape, usor ravenoase si denivelate ale Apusenilor, ca de-asta mi-am luat masina asta si nu Golf :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 15.Nov.2013, 07:43:06 p.m. »
1. Sub masina, evident. Au pus niste chestii mari la toate 4 rotile, au imobilizat volanul in pozitie dreapta, apoi au reglat roata.
2. A zis doar ca, pentru a verifica piulitza, trebuie dat jos volanul
1. Da, am inteles. Ti-au reglat pozitia volanului din lungimea capetelor de bara.

2.  :D Hai caci cu asta m-au data gata. Erau oare mecanici ? Nu trebuia dat volanul jos ci doar "miezul" lui ("casa" airbagului sofer). Le-o fi fost lene sa caute o cheie imbus de 5 sau 6 mm pt a desface doua suruburi si apoi sa verifice o amarita de piulita de 13 mm ?
« Ultima Modificare: 15.Nov.2013, 07:45:23 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline cristidav

« Răspuns #24 : 15.Nov.2013, 08:24:37 p.m. »
Tot ce se poate. Dar am lasat de la mine. Daca mi se mai intampla sa o ia razna volanul fara sa lovesc masina de ceva, vara sa merg pe drumuri proaste ca acel drum (ceea ce nu voi mai face), etc, cu siguranta o sa-mi amintesc de acest topic. Mersi !

Offline Daniel42

« Răspuns #25 : 18.Oct.2014, 08:42:18 p.m. »
Recent am schimbat  rulmentul de la roata stinga fata care , nu a mai vrut sa ne onoreze cu  prezenta .  :)Apoi ma uit la volan si observ ca , pentru a merge drept pe drum trebuie inclinat putin stinga deoarece daca al indrept , masina merge inspre dreapta usurel . Ce sa fie ? Sau mai precis ce este de verificat ? Multumesc . Presiunea rotilor este identica peste tot 2,3 .
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Laurentiu

« Răspuns #26 : 18.Oct.2014, 08:57:55 p.m. »
am schimbat  rulmentul de la roata stinga fata ... masina merge inspre dreapta usurel .
In prima faza incearca sa cureti cu putin diluant, benzina sau orice alt degresant discul de frina si placutele de frina de la roata stinga fatza. Posibil ca in timpul lucrarii, sa se fi atins discul cu ceva vaselina sau poate etrierul dreapta sa aiba pistonasul de actionare a placutelor in stare de inceput de blocaj.
  • Suzuki SX4

Offline coby

« Răspuns #27 : 19.Oct.2014, 01:51:01 a.m. »
Problema este de la aliniamentul rotii , cand ti a schimbat rulmentul a desfacut capul de bara de la directie si la remontare nu a mai ajuns in pozitia initiala => neaparat fa ti directia / aliniamentul rotilor !
P.S. poti sa cureti discurile etc cu diluant cat vrei , ca degeaba faci !
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #28 : 20.Oct.2014, 08:50:53 a.m. »
Problema este de la aliniamentul rotii , cand ti a schimbat rulmentul a desfacut capul de bara de la directie ...
Fuzeta, pt inlocuirea rulmentului, se demonteaza din: pivotul inferior, pivotul superior, pivotul capatului de bara si capul planetarei => lucrarea nu are NICI o legatura cu demontarea capatului de bara decit daca vrei sa-ti cauti singur de lucru.
  • Suzuki SX4

Offline Daniel42

« Răspuns #29 : 20.Oct.2014, 06:37:18 p.m. »
Intrucit am constatat tocmai acum ca,marca Suzuki nu mai are service in Craiova , m-am indreptat cum era firesc catre un service mai laudat de prieteni si cunoscuti care au trecut pe acolo . Dupa ce i-am spus mecanicului faza cu rulmentul , urca masina pe un elevator si se apuca sa traga stinga - dreapta de roti .Constata ca bieleta de directie dreapta era problema si bineinteles unghiul de fuga care trebuie reglat . Problema se rezolva maine ca nu  au gasit o bieleta la nici un distribuitor din Craiova . Au comandat ceva Delphi . 80 lei. Dar mecanicul a avut  grija sa ma puna pe ginduri cu ceva si anume : Uitindu-se din fata la masina zice ca roata stinga fata este deplasata mai  inspre interior decit cea din spate . Ma duc acasa si pun mina pe un  boloboc si ma pun pe verificat  rotile dupa bula de aer a sculei . Pai frate numai roata stinga spate este dreapta dupa bula de aer , in rest toate sunt orientate spre interior putin . Ce parere sa-mi fac acum ? :) Roata fata stinga intradevar pare cu ceva milimetrii mai inspre interior . Ideea este ca ,inainte de a schimba acel rulment masina care are numai 27.000 km in aproape 6 ani , nu a uzat cauciucurile neuniform si nici nu a tras in vreo directie pina acum . De aceea ma mira spusele mecanicului ca , neavind kilometrii multi nu mi-am dat eu seama de chestia cu uzura . Eu cred ca totusi se putea observa . Voi ce parere aveti ? :)

« Ultima Modificare: 20.Oct.2014, 06:43:08 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver