Autor Subiect: Masina trage usor stanga  (Citit de 9256 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Masina trage usor stanga
« : 12.Dec.2012, 03:30:16 p.m. »
De idiot ce-am fost, mi-a scapat masina putin de sub control si am lovit o bordura cu roata. Mai mult cu cauciucul decat cu janta. Pe janta nu se vad urme semnificative (putin zgariata). Cand am condus urmatoarea data, am constata ca, la drum drept, daca tin volanul drept, trage usor stanga. Masina e noua inca, de-aia ma si doare ca am ranit-o.
Stie cineva cat de grav ar putea fi buba ? Mersi anticipat.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline BXXENL

Re: Masina trage usor stanga
« Răspuns #1 : 12.Dec.2012, 03:39:16 p.m. »
Mergi si incearca sa-i faci directia, poate doar s-a dereglat. Daca nu,  vezi ce e busit.. amortizor, cap de bara, bieleta antiruliu, bascula, una sau mai multe, depinde cat de rau ai lovit-o.
  • SX4 1.5
Alex

Offline shogunu65

« Răspuns #2 : 12.Dec.2012, 04:51:07 p.m. »
verifica intai presiunea in roti, daca e diferenta mare de presiune trage stanga dreapta inclusiv la viteze mici :)

Offline hugbear

« Răspuns #3 : 12.Dec.2012, 06:54:49 p.m. »
Sper din tot sufletul sa nu treci prin ce am trecut eu:(
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristidav

« Răspuns #4 : 12.Dec.2012, 07:45:12 p.m. »
sper din suflet... maine merg la reprezentanta, wish me luck :(

Offline cristidav

« Răspuns #5 : 12.Dec.2012, 08:20:23 p.m. »
Bineinteles ca n-am putut sa dorm in noaptea asta daca nu mergeam sa verific. Nu e acea bara. E intacta. E de bine si nu, ca cine stie ce altceva e... Eu sunt increzator, pana maine dimineata :) Dar mi-am luat o piatra de pe inima de 880 lei :| Multumesc tuturor, revin cu vesti.

Offline hugbear

« Răspuns #6 : 12.Dec.2012, 09:28:25 p.m. »
Inainte de service urmeaza sfatul shogunului si fa-i presiunea la o vulcanizare decenta. Costa cativa firfirei si te poate scuti de alte batai de cap. E posibil sa se fi desprins temporar talonul de la deformare si sa fi pierdut aer.

Sigur ca nu strica sa-i verifici si unghiurile directiei si alte componente dar inainte de asta du roata la verificat: janta mea, desi nu parea, se strambase putin. Am aflat abia dupa juma' de an cand am schimbat gumele cu cele de iarna, ca facea ca naiba pe masina de centrat...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #7 : 13.Dec.2012, 12:24:41 p.m. »
Inlocuieste roata lovita cu o roata din spate. Astfel vei scapa de o cheltuiala in plus pentru probe (presiune roti, roluire janta ceea ce include jantare-dejantare, reglare unghiuri etc).
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline fireburn

« Răspuns #8 : 13.Dec.2012, 12:29:39 p.m. »
Am avut aceeasi problema ca a ta probabil si aceeasi cauza.
La mine s-a rezolvat cum zicea si cineva mai sus - am refacut directia pe stand.
Cel mai bine e sa incepi cu lucrurile simple si mai putin costisitoare; verifica ce ziceau colegii mai sus presiune, schimb roata, pe urma directie daca mai e cazul.

Offline cristidav

« Răspuns #9 : 13.Dec.2012, 01:09:03 p.m. »
Am fost la reechilibrat roti. Le-am pus la punct. Cei de la reprezentanta din Oradea mi-au zis ca nu e de la directie. Nu s-a miscat nimic de la loc. Sa merg dupamasa sa-mi regleze unghiul de fuga (asta dupa ce m-au rugat sa echilibrez rotile). Presiunea era identica. Oricum, daca diferea, nu avea cum sa traga atat de tare stanga din cauza unei diferente de presiune.

@suzukisx4x4  - roata din fata nu prezinta urme, cel mai probabil am dat cu cauciucul, nu cu janta.
@fireburn - S-a rezolvat usor ? Fara batai de cap ? Masina e ca noua ? (si aici ma refer la folosirea ei in continuare, daca acest eveniment a influentat sau nu integritatea masinii)