eh, si acum poveste...
am ajuns vineri seara pe la 21:30... erau in restaurant 4 mese ocupate, dintre care 1-2 cu mai multi oameni de la Suzuki Ro... chiar si ei se mirau ca invitatii au cedat asa de repede... noi am stat acolo la un vinisor pana pe la 0:00 cand ne-am retras la cabana...
dimineata a inceput cu micul dejun, normal, si apoi un briefing + impartirea road-book-urilor in functie de trasul ales. cei cu SX4 sau SCross aveau de ales daca doreau on sau off road. noi am ales off-road si a mai fost inca un SCross... la briefing am dat si de @Livius. plecarea a fost pe la 10:30 si dupa 3 km am intrat pe macadam... traseul a fost foarte frumos si am ajuns pana la statuia lui Jesus the Redeemer varianta de langa Odorheiul Secuiesc, unde am avut parte de un kurtos si bere (copilotii, evident)... o parte din traseu a fost cu pietre mari si m-am bucurat din plin de inaltarea masinii... sincer, nu stiu ce a fost in sufletul celui cu SCross... eu cred ca a atins pe traseu in mai multe locuri... organizatorii au zis ca in urma ploilor din ultimele saptamani s-au surpat bucati din drum (initial vroiau ca toti cu SX4 sa faca traseul de off-road, dar in urma efectelor ploilor au zis ca mai bine oamenii isi aleg). tot acolo au organizat 2 trasee de trial: on si off road. eu m-am bagat la cel on-road. o sa intelegeti din poze de ce nu m-am bagat la cel off-road
apoi s-a plecat in a doua parte a concursului care s-a incheiat la prima Biserica Unitariana din Transilvania, cu niste palinca/afinata + slana + ceapa + carnati sasesi, moment in care copilotul meu a fost avansat in grad
de acolo s-a plecat in coloana spre intalnirea cu 2 echipaje din cupa Swift Sport a CNR. Acolo i-am intalnit pe cei care ne vor da o tura in masinile de raliu: Alex Ardelean si Radu Necula. Au fost 20 de norocosi (in urma unei extrageri din caciula) care au trecut in dreapta lor. din fericire m-am numarat si eu printre ei. pot spune ca SSS a crescut in ochii mei mult dupa tura asta: motorul e stock, admisie sport nu are, doar o toba de grupa N care face zgomot... dar suspensia de macadam si nebunia pilotilor e priceless... nu stiu ce viteza am prins pe macadam, dar eram intr-a 4 la 4000 rpm la un moment dat. seara s-a continuat cu un porcusor la protap stropit cu vinisor sau orice alta licoare si un foc de tabara (la care nu a stat nimeni, din pacate)... am tot iesit la foc, dar eram singur pe acolo... apoi s-au afisat rezultatele... stiam ca ratasem un punct de control, dar nu ma asteptam sa ratez 5... si nici sa fim pe ultimul loc... copilotul s-a activat/aprins si m-a trimis la contestatie... se pare ca ne corectasera traseul de off-road cu sablonul de on-road
in urma recorectarii, am ajuns pe locul 5 la traseul de off-road... ca sa intelegeti mirarea mea, din 16 echipaje au fost un SX4 (eu) si un SCross, restul fiind Vitare modificate si cateva Jimny-uri... care au trecut pe langa noi in off-road de mai aveam putin si ne invarteau in loc
dar se pare ca au ratat mai multe posturi
apoi mirarea nr 2: am luat bronzul la trial
pe la 1:00 cand s-a retras jumate din SCR (Livius) nu mai era nimeni, decat organizatorii, noi si cativa baieti de prin oradea. am stat la taclale pana pe la 2:00 cand oboseala si frigul ne-au trimis la somn...
duminica dimineata ne-am plimbat in coloana pana la o crescatorie de cai islandezi (mai mici si foarte blanzi) si apoi pana sus in harghita madarasi la 1600m, drum proaspat asfaltat. acolo sunt 12 km de partii care chiar sunt curios cum arata iarna... foarte frumos drumul, numai prin padure. se poate coborai pe partea cealalta spre miercurea ciuc, 25 km de macadam... cum vroiam sa ajungem si la cetatea rupea, am zis pas. ne-am luat la revedere de la organizatori si am intins-o spre casa
si acum si o poza cu SCR la Suzuki Fest 2014