Autor Subiect: Prezoane "prea" stranse  (Citit de 11309 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: Prezoane "prea" stranse
« Răspuns #20 : 12.Nov.2012, 10:10:26 a.m. »
vaselina am pus acum 4 ani. nu am pierdut si nu mi s-a intepenit niciun prezon

Offline Daniel42

« Răspuns #21 : 18.Nov.2012, 02:28:10 p.m. »
Pe prezonul rotii nu este indicat sa dai cu vaselina , dar daca vrei al stergi cu o cirpa mai murdara de ulei . Apoi nu vad de ce sa fortezi in halul ala prezoanele la stringere cu prelungitor , asta ca sa ai norocul sa le rupi in butuc si apoi sa vezi distractie . Eu unul le sting la mina cu cheia normal cit imi permite mai fortat putin si primavara cind schimb pe roti de vara , le gasesc numai bine .Nici nu poti sa le stringi ca sa le rupi tu la mina ca nu-ti permite cheia , o sa te doara podul palmei . :D Aud pe unii prieteni ca merg neaparat sa stringa rotile cu pneumatic fiindca le string flacaii cu o anumita forta . Cred ca este un moft aiurea .  ;)
« Ultima Modificare: 18.Nov.2012, 02:35:28 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline bisti

« Răspuns #22 : 18.Nov.2012, 02:46:46 p.m. »
Va luati o cheie dinamometrica si va strangeti prezoanele ca la carte si cu asta basta :D

http://www.emagazinuldescule.ro/scule-speciale-auto.cheie-dinamometrica.html

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #23 : 18.Nov.2012, 03:15:21 p.m. »
Apoi nu vad de ce sa fortezi in halul ala prezoanele la stringere cu prelungitor
Tocmai aici e problema ca nu le strangem noi ca nebunii ci cei de la serviceuri. Noi ne chinuim rupand cheile pentru a le desface. ;)
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline adrian_r5

« Răspuns #24 : 26.Nov.2012, 10:24:11 a.m. »
Din seria "tot ma-ntreb si ma socot / cum se urca mita-n pod / tot ma-ntreb, minca-i-ai coada / cum se suie ea naroada" - oare de ce draqu la SX4   prezoanele nu sint prinse de "butuc" si piulita sa fie "detasabila" ... cum sint astea din poza ... si e taman invers  :-/ :-/ :-/

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline migabi

« Răspuns #25 : 26.Nov.2012, 11:53:16 a.m. »
E mai ieftin sa ai o bucata mare de fier cu toate celea sudate pe ea.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline adrian_r5

« Răspuns #26 : 26.Nov.2012, 12:01:29 p.m. »
@migabi ... nu te contrazic ... da' te rog sa explici mai pe intelesu' meu ce ai vrut sa spui  ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline ccris

« Răspuns #27 : 26.Nov.2012, 05:04:00 p.m. »
@adrian_r5
Din cate stiu la SX4 japonez (sedan) se strange roata in "piulite", la cel european in "suruburi"

Offline migabi

« Răspuns #28 : 26.Nov.2012, 08:31:08 p.m. »
@migabi ... nu te contrazic ... da' te rog sa explici mai pe intelesu' meu ce ai vrut sa spui  ;)
Mea culpa, am citit ceva si am inteles altceva. Ma gandeam cat de des ar trebui sa verific daca e bine prins scutul si daca e cazul sa schimb suruburile cu unele de inalta rezistenta si am amestecat informatiile.

Habar nu am de ce nu au facut asa. Poate folosesc un otel ieftin si moale pentru piulita si cost de prelucrare redus si un otel mai tare pt surub sa reziste la forfecare.

Din ce sunt facut prezoanele la noi? Aliaj de aluminiu sau otel?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #29 : 26.Nov.2012, 08:57:00 p.m. »
Din ce sunt facut prezoanele la noi? Aliaj de aluminiu sau otel?
La SX4 cel putin NU sunt prezoane ci suruburi iar in butuci sunt gauri filetate. La dacii exista prindere janta cu prezoane montate in butuci si asigurata cu piulite.

Prezon: http://images6.bizoo.eu/image/img360/sale/Prezon-roata-Ford-Focus-Mondeo-Fiesta_4832191_1317280286.jpg

Surub: http://www.bestautovest.ro/media/catalog/product/cache/1/image/3c317367a28522757b581164b1cb7a9f/0/7/07065.jpg

Atat prezoanele cat si suruburile pentru roti nu vor fi confectionate din aliaje de aluminiu.
« Ultima Modificare: 26.Nov.2012, 08:59:49 p.m. de suzukisx4x4 »
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein