Percutia pistolului pneumatic nu este pentru a strange-desface piulita sau prezonul ci pentru a opri capul cheii tubulare sa stranga sau desfaca "obiectul" in momentul cind s-ar depasi forta de strangere-desfacere prereglata de muncitor. Ca forta reglata este prea mare sau prea mica, e o alta poveste.
Foarte adevarat, dar vibratiile induse de mecanismul de limitare a cuplului de strangere ("forta") au si rolul de a permite obtinerea unor cupluri de valoare mult mai mare.
Mai babeste, cand strangi cu cheia fixa in socuri scurte, reusesti sa obtii o strangere mult mai mare decat daca ai actiona acea cheie in mod continuu, pana la oprirea ei din rotatie. Este ceva legat de fortele inertiale, nu are rost sa dezvolt ideea acum.
Si la cheia in cruce se poate adauga un prelungitor (teava) pentru a mari bratul fortei.
Foarte adevarat si asta. Dar sudura de la o cheie in cruce nu prea e prevazuta sa reziste la actionarea cheii cu un prelungitor. Plus ca apare si un aspect practic: de obicei pe ramura unde vei pune prelungitorul vei avea o cheie tubulara, adica ceva cu diametru mai mare. Asta ar implica o teava mai groasa care ar fi foarte greu de folosit (apucat cu mana).
Daca este sa dau sfaturi nepractice, pot spune ca eu, personal, am desfacut un prezon cu dalta si ciocan (mi s-a rupt cheia de roti si nu aveam alta solutie). Dar nu as recomanda nimanui sa faca asa ceva....