Autor Subiect: Tendoane (spate)  (Citit de 12190 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline emptyspiral

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
  • Gen: Bărbat
Tendoane (spate)
« : 30.Oct.2012, 02:47:35 p.m. »
Neatza.

Am un Ignis din 2004 si in ultima vreme tendoanele (pe spate, sunt doua brate care fac legatura intre punte si caroserie/sasiu, nu sunt foarte sigur) incep sa cedeze nervos, in sensul ca bucsele de pe el mai au putin si sar de la locul lor. Efectele se vad si se aud, masina e mai putin stabila in viraje si un "greieras" se face auzit de fiecare data cand trec pe langa un zid sau alte masini si reusesc sa il aud.

La reprezentanta mi s-a zis ca una bucata tendon se poate aduce pe la 100 euro, deci avand nevoie de 2 bucati totalul ar fi pe la 900 RON in acest moment, plus manopera. Doar bucsele nu exista ca reper la Suzuki (sau asa mi s-a spus) si desi am cautat pe forum si pe unde am mai putut nu am gasit nimic relevant. La dezmembrari nimeni (unde am intrebat) nu a auzit de Ignis.

Ca urmare.. a mai avut probleme cineva cu tendoanele si a reusit sa rezolve problema fara sa dea 200 euro pe 2 brate cu bucse pe ele?

PS. am pus "spate" in titlu deoarece am vazut ca unii mai spun tendoane si pentru anumite piese de pe fata.

Offline miocrl

Re: Tendoane (spate)
« Răspuns #1 : 30.Oct.2012, 03:23:46 p.m. »
vrei sa faci o poza? asa sigur nu facem confuzii.

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #2 : 30.Oct.2012, 03:43:20 p.m. »

Offline danker

« Răspuns #3 : 30.Oct.2012, 03:46:13 p.m. »
O intrebare ar putea fi: cat or costa in ungaria?

Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline emptyspiral

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 30.Oct.2012, 03:51:18 p.m. »
Dap, sigur, am vrut sa pun poze de la inceput dar am uitat.

Am atasat poza "obectului", poza fiind facuta (ca orientare) din spate spre fata, aparatul foto fiind plasat deasupra rotii spate dreapta. Undeva pe aici pe site e si o schema a sa, am gasit-o cautand cum au rezolvat altii problema.

Thx.

LE: Link-ul spre celalalt thread este intr-adevar cel care contine schema de care ziceam mai sus. Deci, da, despre bucsele astea e vorba. Totusi, acel thread s-a terminat in ceata, de asta am facut acest thread. Nu a raspuns nimeni legat de link-ul de la AlPadrino, de la respectivii de pe site nu am inteles ca bucsa respectiva ar fi cea de care am nevoie, si daca e sa le masoare mecanicul trebuie sa scoata bucsa curenta si nu am nici o garantie ca se va mai poate pune la loc daca nu are exact aceleasi dimensiuni ca cea de pe site-ul alpadrino. Practic asta intrebam in acest thread, daca cineva a rezolvat problema asta, nu ce variante ar exista.

Thx.

LLE: Ignisul nu apare in lista de autoturisme compatibile, iar din "Axa spate ambele parti" nu inteleg ca se refera la tendoane/bratespate sau altceva.

« Ultima Modificare: 30.Oct.2012, 03:54:03 p.m. de emptyspiral »

Offline emptyspiral

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 03.Nov.2012, 02:10:01 p.m. »
Deci, pana la urma, nu a schimbat nimeni niciodata tendoanele? Nu a adus nimeni vreodata tendoane din ungaria de la fabrica?

Si-a schimbat cineva tendoanele la reprezentanta? Daca da, cat a costat si a fost totul ok dupa aceea?

Thx.

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #6 : 03.Nov.2012, 08:57:10 p.m. »
Salut, din cate stiu eu, nici un posesor de Ignis nu a schimbat respectivele tendoane, operatiunea fiind destul de costisitoare pecuniar, un cost estimativ, din ce tin minte... 5-6 milioane(un tendon cu 3 suruburi/3 piulite) + 2-3 milioane manopera.

Offline ignisby

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
« Răspuns #7 : 04.Nov.2012, 12:38:52 p.m. »
Eu nu am rezolvat problema pt. ca inca nu mi se pare cu adevarat o problema in cazul masinii mele.
La mine bucsele respective sunt doar imbatranite, dar par sa-si faca treaba.
Din ce descrii tu, la tine chiar ar trebui schimbate.
Nu as pune de la dezmembrari pt. ca bucsele ar fi deja imbatranite.
Poti sa incerci sa suni la King Auto. Din ce discutii am avut pe aici, par sa aiba mai multe piese decat restul vanzatorilor si sunt
mult mai ieftine decat cele de reprezentata. E posibil ca bratul cu tot cu bucsa sa nu mai fie asa de scump.
Din ce calcul am facut eu, la reprezentanta te costa cu 20-25% mai mult decat cele mai scumpe/bune piese de la magazinele auto.

Offline M_TM

« Răspuns #8 : 04.Nov.2012, 01:33:02 p.m. »
 Deviz antecalculatie nr. A/64413 - 07/07/2012
Anexa la comanda nr. 56356 - 07/07/2012 09:11:56
Cod Client: 9384 
 necesar piese
Nr. Denumire articol Producator Buc Pret cu TVA Disc. Val.cu TVA
1 Disc frana fata TRW 2 179.00 0.00% 358.00
2 Placute frana fata TRW 1 191.00 0.00% 191.00
3 Cap bara Lemforder 1 104.00 0.00% 104.00
4 Suport cv OE 1 507.00 0.00% 507.00
5 Bucse brat spate Febi 4 130.00 0.00% 520.00Total necesar piese: 1680 Lei
E tot devizul,pentru a vedea diferente de prret.Oricum...nu sunt prea ieftine...dar,la 180K...cred ca au tinut destul...(bucsele)

Offline emptyspiral

• Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 05.Nov.2012, 12:23:35 p.m. »
5 Bucse brat spate Febi 4 130.00 0.00% 520.00Total necesar piese: 1680 Lei
E tot devizul,pentru a vedea diferente de prret.Oricum...nu sunt prea ieftine...dar,la 180K...cred ca au tinut destul...(bucsele)

Aha, deci se pare ca se pot aduce doar bucse.
Imi poti spune te rog ce firma le-a adus (adica reprezentanta sau firma de distributie piese auto)?
Eventual un cod de piesa daca poti sa afli ar fi foarte de folos.

Ignisul meu are doar 115.000 km, dar la ce gropi am luat cu el si cei 8 ani cat ii are cred ca explica imbatranirea cauciucului de la bucse (adica greierasul care se aude din cand in cand).

Nu as pune de la dezmembrari pt. ca bucsele ar fi deja imbatranite.

Bucse de la dezmembrari nu as pune nici daca mi le-ar da gratis. Prefer sa dau un ban dar sa stiu ca piesa e noua si functioneaza cum trebuie.

Poti sa incerci sa suni la King Auto. Din ce discutii am avut pe aici, par sa aiba mai multe piese decat restul vanzatorilor si sunt
mult mai ieftine decat cele de reprezentata. E posibil ca bratul cu tot cu bucsa sa nu mai fie asa de scump.
Din ce calcul am facut eu, la reprezentanta te costa cu 20-25% mai mult decat cele mai scumpe/bune piese de la magazinele auto.

Multumesc de pont, daca nu rezolv cu inlocuitul bucselor o sa sun sa vad daca ma pot ajuta si la ce preturi. Da, am observat ca preturile de reprezentanta sunt mai sus decat restul.
Si daca tot am ajuns la punctul reprezentanta, nu o sa inteleg niciodata de ce ultima oara cand am schimbat placutele de frana la ei mi-au pus placute facute de producator german in loc de producator japonez (din cate auzisem, preturile de masini japoneze facute de europeni sunt mai sus, la fel piesele de masini europene facute de japonezi).

Multumesc.