Cred ca e ok daca dau copy-paste,nu?Ca poate aici citeste mai multa lume,decat la topicul despre masina mea.
am facut revizia de 2 ani/30k km. Masina n-are decat vreo 24k km,dar am facut deja 10k km de la ultima revizie.
Am schimbat la ea:
-ulei: ~4,5L Mobil1 5W-30.Jegosii aia nu ma lasa sa vin cu uleiul meu.
-filtru ulei
-filtru polen
-placute:astea le-am cumparat eu din alta parte si le-am montat la alt service pt ca am iesit cu cel putin 50 de lei mai putin si placute calitativ superioare decat cele stock (am luat Ferodo).
-lichidul de frana+aerisit+test de franare.
Costul totla a fost de aprox 1000RON.Extrem de mult mi se pare;initial nu intelegeam de ce pt ca am facut o comparatie si unele piese (ex filtru polen,filtru ulei) au fost mai ieftine decat la prima revizie.Dupa aia m-am uitat si la o prima vedere numai testul de frana e 80 lei fara tva.Mi-au pus 1,2 ore!! In realitate a durat vreo 20 min schimbat lichid,aerisit+test.
Daca luam placutele de la ei cred ca batea spre 1100 ron.
Am reclamat un zgomot la motorasul de la stergatoare pe care ieri l-am auzit.Momentul in care m-au apucat dracii si a inceput scandalul a fost atunci cand l-am intrebat pe baietasu ala de se agita pe acolo care e verdictul cu stergatoarele,daca s-au uitat.Concluzia a fost ca trebuie motorasul schimbat(modul lor de testare:au dat drumu la stergatoare si au dat cu putin lichid de parbriz.ATAT. Dupa mine ar putea fi si o frunza,sau mizerie pe-acolo,ca nu e tare zgomotul).Dar problema este ca: "asteptam raspuns de la fabrica in legatura cu motorasul pt ca s-ar putea sa nu il schimbam pe garantie si sa pierdeti garantia integral pt ca ati facut PREA MULTE TUNARI la masina".
Intrebarile mele (de bun simt cred eu)au fost:
-ce treaba are motorasul de la stergatoare cu toba sa zicem?sau cu farurile.sau cu ceasurile suplimentare.sau..sau..sau.
-de ce pana acum,cand doar am decartat la ei o groaza de bani,nu s-a luat in calcul aceasta varianta ci doar acum,cand e vorba sa imi dea ei mie ceva.
Si dupa aia le-am mai zis de timpii de revizie de pe factura,care sunt exagerati. Raspuns: sunt timpi autorizati. De cine? raspuns:nu stiu sa va zic asta,dar stati linistit ca sunt timpi standard si nu umflam noi.
In 2 sapt astept sa fiu sunat in legatura cu motorasul de stergatoare (ei se gandeau sa ii sun eu peste 2 saptamani) si in fuctie de ce rezolv atunci,fie o sa continui sa merg acolo la revizii si atat,fie o sa incetez definitiv relatia cu BS Motors si o sa fac tot posibilul sa le fac cat mai multa reclama negativa.(cu lucruri concrete,nu bagate de la mine).
Cireasa de pe tort a fost cand (si aici e si greseala mea ca nu m-am uitat bine,respectiv am uitat) am vazut pe factura trecut "spalat interior+exterior" si ei nu facusera decat exteriorul;nu mi-au pus in portbagaj uleiul ramas si nici lichidul de frana ramas.