Autor Subiect: Am nevoie de cateve sfaturi SX4  (Citit de 7873 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Am nevoie de cateve sfaturi SX4
« Răspuns #10 : 19.Oct.2012, 09:39:21 a.m. »
unde sub bord? adica a ruginit in interior ... aici nu cred ca e la fel de protejata ca la exterior, adica nu cred ca tabla primeste tratamentul anticoroziv inainte de montajul efectiv. Cel mai probabil tratamentul este aplicat inainte de vopsire, deci exista posibilitatea ca la interior, la suduri/imbinari sa nu fie aplicat acel tratament.

Mai putem arunca o privire şi la sudurile de sub maşină pentru a ne binedispune ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #11 : 19.Oct.2012, 09:51:24 a.m. »
adica a ruginit in interior ... aici nu cred ca e la fel de protejata ca la exterior
Nici nu trebuie sa fie protejata pentru ca interiorul nu face parte din masina iar rugina stie sa se opreasca inainte de a ajunge la exterior.

Atat i-a dus mintea, atat au facut. Au protejat tabla inainte de a monta intariturile de sub bord si asta din cauza ca nu stiau pe ce parte va veni montat volanul.  ;)
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline shogunu65

« Răspuns #12 : 19.Oct.2012, 10:33:56 a.m. »
Nici nu trebuie sa fie protejata pentru ca interiorul nu face parte din masina iar rugina stie sa se opreasca inainte de a ajunge la exterior.

Atat i-a dus mintea, atat au facut. Au protejat tabla inainte de a monta intariturile de sub bord si asta din cauza ca nu stiau pe ce parte va veni montat volanul.  ;)

sa nu fim carcotasi, se intampla la fel la multe marci de renume. Se merge pe ideea ca nu speli masina cu furtunul in interior, eventual cu substante active :)))

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #13 : 19.Oct.2012, 11:23:55 a.m. »
sa nu fim carcotasi
Un pistol sau o pensula cu vopsea la indemana cred ca aveau incat sa nu lase o tabla "goala". Asta e si consideratia lor pentru tarile din estul Europei; unde nu se vede, lasa ca merge si asa.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #14 : 19.Oct.2012, 11:56:56 a.m. »
as adauga un minus, minor, dar pe care l-am remarcat: insonorizarea  - sper sa folosesc termenul adecvat - . E putin mai "zgomotoasa" la interior, in comapartie cu masinile pe care le-am avut, si am luat in calcul si faptul ca este in 5 usi. Poate pe unii i-ar deranja, pe mine nu, este ca o remarca. Dar, daca ar fi sa-mi iau masina din nou, as face aceeasi alegere, mai ales ca motorizarea pe benzina este de 120cp  - eu am de 107CP; nu pentru putere, ci pentru consum, care s-a mai diminuat un pic la ultima motorizare. In rest la 50.000 merge foarte frumos, nu am alti "greieri" in interior; nu folosesc foarte mult masina in oras, dar in schimb o duc pe macadam si pe drumuri de tara si s-a comportat exemplar pentru o maisna de 12.000 euro. ( P.S: am prins promotia din iulie 2009 si mi-au dat practic transmisia 4x4 gratis   :D )
Today is the first day of the rest of my life

Offline shogunu65

« Răspuns #15 : 19.Oct.2012, 12:23:02 p.m. »
daca e sa ne plangem eu pot spune ca e instabila, nu pot intra in curbe cu aceeasi viteza cu care intram cu fiesta 2001 / focus 2005. Dar asta e un aspect pe care il stiam deja. Fata de focus se aude mai mult zgomotul de rulare la interior (la viteze peste 100km/h). Cutia de viteze mai agata, nu mi plac stergatoarele, nu mi place cum bat farurile (cantitatea de lumina era mai mare la focus, si erau tot halogen).

Dar am vrut 4x4, sa fie mai inalta putin pentru ceva forestier si pentru pescuit. In 13600 EUR nu cred ca gaseam altceva mai ok. Daca nu am ghinionul sa fi cumparat una asamblata vineri dupa amiaza probabil va fi si fiabila in timp :))))

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #16 : 19.Oct.2012, 01:11:07 p.m. »

Dar am vrut 4x4, sa fie mai inalta putin pentru ceva forestier si pentru pescuit.
Da, asta e un adevar, masina este foarte bine "asortata" acestor drumuri.
Si pentru ca topicul acesta a inceput cu: "am nevoie de cateva sfaturi..."  putem pune ca principal avantaj: Sx4 are  un raport bun calitate/pret pentru un auto pentru drumuri forestiere si macadam... Urca dealuri, "sare" gropi pe drumuri neasfaltate, este micuta si agila in teren usor accidentat.
Exemplu: Eu o folosesc pe "dealurile namoloase" unde sunt pilonii de telecomunicatie...si nu am mai urcat de 3 ani pe jos cu geanta cu scule si pc-ul in spate....
Today is the first day of the rest of my life

Offline Chips

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Leave sooner, drive slower, live longer.
« Răspuns #17 : 19.Oct.2012, 02:45:52 p.m. »
daca e sa ne plangem eu pot spune ca e instabila, nu pot intra in curbe cu aceeasi viteza cu care intram cu fiesta 2001 / focus 2005. Dar asta e un aspect pe care il stiam deja. Fata de focus se aude mai mult zgomotul de rulare la interior (la viteze peste 100km/h). Cutia de viteze mai agata, nu mi plac stergatoarele, nu mi place cum bat farurile (cantitatea de lumina era mai mare la focus, si erau tot halogen).

O sa fiu off topic si je suis sorry, dar ca fost posesor de Fiesta te contrazic. SX4-ul este mult mai stabil. Eu am facut Dealul Negru saptamana trecuta si m-am luat cu un Logan. La 110 l-am pierdut si m-am dus pana la 140. In special portiunea aia de drum o fac la viteze mari ( daca e liber ) just for fun.
Valea Doftanei, ac de par, la 85 a intrat ESP ( la Fiesta acelasi ac de par a inceput sa subvireze la 70 ).
Legat de faruri, cele din fabrica sunt slabe, insa si la Ford erau. La ambele masini am schimbat becurile si am pus Phillips Vision Plus Extreme Racing Performance si sunt geniale ( nu sunt fan xenon ).

Din punctul meu de vedere, calitatea motorului, a sasiului si a cutiei ( care nu a agatat niciodata si este muult mai scurta decat la Fiesta ), este net superioara Fordului. Ca nivel de echipare de asemenea...in rest fiecare cu "greierasii" lui :D
Every thing I'm not made me everything I am

Offline bogogica

« Răspuns #18 : 19.Oct.2012, 10:12:16 p.m. »
@shogunu65. Pai strict pentru motivele tale (inalta pt pescuit si forestier) SX-ul e pe locul 2, pe locul 1 fiind o frumusete de Duster.

Offline shogunu65

« Răspuns #19 : 22.Oct.2012, 11:11:20 a.m. »
@bogogica - Duster era mai scump ... si nu cred ca face banii in plus pentru ce optionale are.

@Chips  - fiesta 2001 am scris .... era mai stabila din toate punctele de vedere, nu avea decat ABS, amortizoare si cauciucuri mai sport  :x

ar mai fi o chestie ... dar am inceput sa ma obisnuiesc cu ea ... la plecari mai in tromba de pe loc, daca ai rotile virate, are o tendinta destul de puternica sa ti smulga volanul din maini