Autor Subiect: Carlig de remorcare  (Citit de 6119 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danval

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
Carlig de remorcare
« : 10.Oct.2012, 08:55:54 a.m. »
Salut
Stie cineva daca la un GV 1,9 DDIS 2007 ii trebuie pus un modulator atunci cand ii montezi un carlig de remorcare.
Se pare ca la masinile mai noi se monteaza o astfel de piesa pt ca altfel calc de bord are impresia ca acolo e un scurt si incepe sa iti dea tot felul de erori.

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
Re: Carlig de remorcare
« Răspuns #1 : 10.Oct.2012, 09:29:07 a.m. »
Se pare ca la masinile mai noi se monteaza o astfel de piesa pt ca altfel calc de bord are impresia ca acolo e un scurt si incepe sa iti dea tot felul de erori.
"Scurt circuitul" este atunci cand doua fire cu polaritati electrice diferite [ + si - ] se ating intre ele iar ca efect se produce arderea sigurantei (daca exista).
O priza la care legaturile sant executate corect (circuit de frana, pozitie si semnalizare) si nu este nimic cuplat, este ca si o prelungire de fire a circuitelor electrice.
Erori iti poate da doar din cauza modificarii rezistentei circuitelor electrice prin adaugare de becuri [frana (2x21W), semnalizare (2x21W) si pozitie (2x10W)].
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
Re: Carlig de remorcare
« Răspuns #2 : 19.Oct.2012, 12:25:21 p.m. »
Eu am pus la avatar si n-a fost nevoie de electronica suplimentara. In schimb e nevoie de ochi atent la montatori, mie mi-au pozat cum s-au priceput cablurile electrice din jurul tevii de esapament si mi-a scurtcircuitat in doua randuri siguranta de semnalizare, prima data si stand o luna pe langa masina, ca nu stiam ce i-a murit.