Autor Subiect: DIFUZOARE PE JIMNY  (Citit de 20186 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristypl

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
DIFUZOARE PE JIMNY
« : 08.Oct.2012, 05:10:41 p.m. »
salut.   as dori daca cineva  poate sa mi dea un sfat ce difuzoare potrivite as putea sa pun pe suzuki jimny .Din cate am vazut eu  din dotare proprie e loc doar ptr difuzoare de 10 cm.   as dori un sfat  ce marca de difuzoare  ,  putere,  eventual daca as dori sa i montez un subwoofer cam ce marime s ar potrivi.  multumesc

Offline roberto

Re: DIFUZOARE PE JIMNY
« Răspuns #1 : 08.Oct.2012, 06:45:50 p.m. »
Daca e adevarat ca incap doar dif-uri de 10'', iti recomand Hertz Dieci DCX 100.2 ( http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Dieci/Dieci_DCX_100.2/)
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline VAXXi

« Răspuns #2 : 08.Oct.2012, 07:02:21 p.m. »
Difuzoare de 10", adica 25.4 cm ? vise taica  :D

@cristypi: din fabrica ai spatiu pentru boxe de 10 cm, si fata si spate. Pe spate s-ar putea sa ai deja (sau nu, depinde de echipare); din pacate, calitatea lor este oricum asa si-asa. Pe spate incap difuzoare de 13 cm atata timp cat faci alte gauri de prindere, ai 10 cm diametrul cercului in tabla si vreo 10 cm adancime (deci incap si difuzoare normale, nu trebuie slim). Mai mari, nici o sansa. Pe fata nu incape nimic mai mare de 10 cm, ai si niste fire p-acolo .. e mai complicat.

Iata cum arata pe spate (pe fata e simplu de demontat):

Putere ... depinde ce head-unit ai. Daca au putere nominala (nu de varf) cu 10-20% mai mare decat head-unitul, e in regula. Daca iei difuzoare prea mari fata de head-unit, head-unitul nu va avea putere sa miste difuzoarele bine; daca le iei prea mici, o sa distorsioneze la volum mare si in timp o sa se strice. Cum majoritatea head-uniturilor "medii" de pe piata scot undeva la 4x50W, orienteaza-te in consecinta (si dupa buget desigur, gasesti boxe de 10 cm si la 1300 lei).

Subwoofer... variantele slim de la Focal si Pioneer parca, de pus sub scaun. Daca nu dai jos bancheta spate de tot, esti foarte limitat in privinta spatiului.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline unde

« Răspuns #3 : 09.Oct.2012, 12:44:26 p.m. »

Omul a scris cm in primul post. Difuzoare de 25 de cm nu cred ca incap pe multe masini din clase mult mai mari  ;) De fapt, exact din cauza asta se monteaza asa multe difuzoare pe masinile mai pretentioase.
 Incap pe fata sau pe spate (nu mai tin minte exact) difuzoare de 12, dar trebuie sa faci mici adaptari. Oricum habitaclul la Jimny e mic, deci nu o vad ca pe un impediment. Cind pui difuzoarele pe spate, ai grija ca sint firele de la centurile de siguranta, sa nu gresesti si sa le dai un plus/impuls din greseala  :D
 Pt subwoofer (la ce ti-o trebui asa ceva pe o masina de teren?) ia ceva slim asa cum ti-a zis VAXXi, ca unul normal s-ar putea sa nu-ti incapa in portbagaj.
 Pentru scula audio iti recomand ceva fara CD (sau parti in miscare) ca nu le dau o speranta de viata prea mare si oricum la cum scutura masina, nu cred ca poti folosi un CD fara sa sara.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline roberto

« Răspuns #4 : 09.Oct.2012, 03:33:51 p.m. »

....................................................

Greseala mea, am pus inch in loc de cm. Recomandarea ramane insa valabila si potrivita.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline roberto

« Răspuns #5 : 09.Oct.2012, 03:36:09 p.m. »

................................. Cum majoritatea head-uniturilor "medii" de pe piata scot undeva la 4x50W...........................

Doar pe hartie. :)
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline VAXXi

« Răspuns #6 : 09.Oct.2012, 09:03:39 p.m. »
Omul a scris cm in primul post.

Era o gluma referitoare la " pusi din greseala de Roberto :)

Difuzoare de 25 de cm nu cred ca incap pe multe masini din clase mult mai mari  ;) De fapt, exact din cauza asta se monteaza asa multe difuzoare pe masinile mai pretentioase.

Corect, si multe boxe "de casa" si "de firma" folosesc difuzoare de pana in 16 cm (e drept, 2-3 macar).

Incap pe fata sau pe spate (nu mai tin minte exact) difuzoare de 12, dar trebuie sa faci mici adaptari.

13 cm pe spate, fara probleme, am zis mai sus si am eu instalate. Nici adancimea nu e o problema in spate, pe fata este.

Pentru scula audio iti recomand ceva fara CD (sau parti in miscare) ca nu le dau o speranta de viata prea mare si oricum la cum scutura masina, nu cred ca poti folosi un CD fara sa sara.

Inteleg ratiunea sfatului, da' sa stii ca chinezaria avuta inainte cred c-a sarit de 2-3 ori in toata existenta ei pe masina (si mergea si cu DVDuri). Alpine-ul n-a sarit niciodata, e drept ca n-am incercat cu CDuri audio inca (alea trebuie invartite aproape permanent). Mai toate unitatile care stiu MP3 de pe CD/DVD nu invart permanent discul, ca nu-i nevoie; au memorie RAM, invart discul, citesc melodia (sau chiar mai multe melodii in avans) si gata - discul nu se mai invarte. E drept, si eu tot de pe stick pun muzica acum, dar e din comoditate.

Doar pe hartie. :)

No, ce sa zic ... si 4x30 curati sunt suficienti, mai ales pentru o masina mica precum Jimny. Cine mai e cat de corect cu specificatiile in ziua de azi la unitati ? ca tot pari a fi mai in tema  :D
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline unde

« Răspuns #7 : 10.Oct.2012, 11:07:56 a.m. »
Inteleg ratiunea sfatului, da' sa stii ca chinezaria avuta inainte cred c-a sarit de 2-3 ori in toata existenta ei pe masina (si mergea si cu DVDuri). Alpine-ul n-a sarit niciodata, e drept ca n-am incercat cu CDuri audio inca (alea trebuie invartite aproape permanent). Mai toate unitatile care stiu MP3 de pe CD/DVD nu invart permanent discul, ca nu-i nevoie; au memorie RAM, invart discul, citesc melodia (sau chiar mai multe melodii in avans) si gata - discul nu se mai invarte. E drept, si eu tot de pe stick pun muzica acum, dar e din comoditate.

Asta nu o stiam (ca nu invirte permanent), dar la un moment dat tot se decalibreaza, ca unitatea audio produce caldura la greu. Oricum, pe un stick incape mai multa muzica decit pe un DVD, plus ca volumul ocupat e mai mic. In plus, acum am si intrare AUX, deci pot sa cuplez direct un MP3 player sau orice are jack de 3.5mm. Mai am si un cablu pt iPod, dar cum nu am asa ceva, nu mi-am batut capul.
 Corecta observatia cu puterea. Ca idee, eu au pe Jimny un Alpine x301, care scoate 4x45 RMS, dar pe fata am difuzoare de 10 cm si pe spate un pic mai mari (mi s-a improspatat memoria acum), dar oricum nu cred ca fac fata la puterea asta. De fapt difuzoarele spate le-am pus pentru ca alea fata incepeau sa distorsioneze cu vechea scula. Acum e mai bine, dar cum spuneam... habitaclul de Jimny e mic.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline roberto

« Răspuns #8 : 10.Oct.2012, 11:15:09 a.m. »
Tocmai din motivele enumerate mai sus i-am recomandat dif-uri din gama Hertz Dieci. Acestea fac fata cu brio oricarui HU de pe piata, oferind un sunet de o calitate foarte buna.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline cristypl

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #9 : 19.Oct.2012, 11:56:11 a.m. »
Multumesc mult pentru sfaturi  imi sunt de ajutior.   O sa ma mai gindesc daca are rost un subwoofer..