Autor Subiect: aerisirea masinii - pe unde se face?  (Citit de 5273 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline zumzum

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
aerisirea masinii - pe unde se face?
« : 04.Oct.2012, 11:48:50 a.m. »
Salut tuturor,

As avea o intrebare: pe unde "trage" aer un suzuki Sx4? Vad ca sunt niste gauri chiar sub stergatoarele de parbriz, mai sunt si niste canale laterale - cred ca pe acolo se scurge apa de pe masina, si sub capota am mai vazut o teava destul de groasa care intra in cutia cu filtru. Acestea sunt locurile pe unde masina trage aer in masina, sau ma insel? [stiu ca intrebarea e "amuzanta" pentru utilizatorii de masini avansati, dar aici este un novice aproape total in ale masinilor   :) ].

Multumesc.

Offline BXXENL

Re: aerisirea masinii - pe unde se face?
« Răspuns #1 : 04.Oct.2012, 12:04:50 p.m. »
Aerul intra in habitaclu prin acele fante de la parbriz. Zona aia are o presiune mai mare decat atmosferic de regula, si aerul intra fortat in masina, si iese prin portbagaj>bara spate in fundul masinii unde este o zona cu presiune mai joasa decat cea atmosferica.

Motorul trage aer prin teava aia groasa care intra in cutia aia mare de rezonanta si mai apoi in filtru de aer>clapeta>galeria de admisie.
  • SX4 1.5
Alex

Offline suzukica

« Răspuns #2 : 04.Oct.2012, 07:06:18 p.m. »
intrebare similara, daca pot spune asa!
pe unde "se trage" aeru din habitaclu, apoi iesind prin gurile de ventilatie laterale/centrale, facandu-se un circuit al acestuia.
intrebarea este necesara pentru a dezinfecta tubulaturile in urma folosirii aerului conditionat impotriva bacteriilor cu un spay special, multumesc.
« Ultima Modificare: 04.Oct.2012, 07:09:06 p.m. de suzukica »

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #3 : 04.Oct.2012, 09:53:10 p.m. »
pe unde "trage" aer un suzuki Sx4?
Sant doua cai: una este pentru a putea functiona motorul si una este pentru a nu te sufoca in interiorul habitaclului (cabina).
Pe tine care din cele doua cai te-ar interesa  :-/

pe unde "se trage" aeru din habitaclu
Prin filtrul de polen; il poti vedea daca demontezi portita torpedoului.
« Ultima Modificare: 04.Oct.2012, 09:58:21 p.m. de suzukisx4x4 »
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline suzukica

« Răspuns #4 : 05.Oct.2012, 11:23:19 p.m. »
intrebare similara, daca pot spune asa!
pe unde "se trage" aeru din habitaclu, apoi iesind prin gurile de ventilatie laterale/centrale, facandu-se un circuit al acestuia.
intrebarea este necesara pentru a dezinfecta tubulaturile in urma folosirii aerului conditionat impotriva bacteriilor cu un spay special, multumesc.
mie nu imi raspunde nimeni?

Offline VAXXi

« Răspuns #5 : 06.Oct.2012, 12:11:04 a.m. »
La sprayul de dezinfectare a sistemului de AC se recomanda de obicei sa dai ventilatia pe recirculare si sa folosesti sprayul in habitaclu, din cate tin minte.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline adrian_r5

« Răspuns #6 : 06.Oct.2012, 12:27:47 a.m. »
mie nu imi raspunde nimeni?
wtf ... pai daca nu pui semnu' intrebarii ... noi de unde draqu sa stim ca tu vrei sa intrebi ceva  :-/ :-/ :-/

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #7 : 06.Oct.2012, 09:06:19 a.m. »
pe unde "se trage" aeru din habitaclu
Prin una din cele doua cai prin care se face si introducerea aerului in habitaclu in functie de pozitia comutatorului de dirijare a aerului: degivrare (gaurile de sub parbriz) sau prin prizele centrale.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline suzukica

« Răspuns #8 : 06.Oct.2012, 09:58:54 a.m. »
La sprayul de dezinfectare a sistemului de AC se recomanda de obicei sa dai ventilatia pe recirculare si sa folosesti sprayul in habitaclu, din cate tin minte.
@VAXXi, da, asa este, dar trebuie pus la o gura de tragere, nu oriunde si la sx4chiar nu stiu unde este?
Spre exemplu, la alte masini, gura de tragere se afla sub bord undeva, jos, la mijloc.
Se lasa spray-ul acolo pe pozitia deschis, timp de aproximativ 5 min., pana la golire.
Acesta este absorbit prin toata instalatia pana la iesire prin acele 4 grile, cele exterioare si cele din mijlocul borbului, evident butonul de ventilare fiind dat pe recircularea aerului.
« Ultima Modificare: 06.Oct.2012, 10:10:32 a.m. de suzukica »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #9 : 06.Oct.2012, 10:20:14 a.m. »
Daca dai aerul pe recirculare nu conteaza unde pui sprayul in habitaclu. In cele cinci minute cat il lasi sa actioneze, aerosolul continut ajunge in toate ungherele posibile. In cazul meu, pentru a evita posibile pete cred, era recomandat da dau scaunul din fata cat mai in fata, iar la locul unde stau picioarele celor din spate sa pun un prosop si pe el sprayul.