Autor Subiect: Suzuki SX4 versus Noua Dacia Sandero Stepway  (Citit de 18479 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Suzuki SX4 versus Noua Dacia Sandero Stepway
« Răspuns #50 : 13.Nov.2012, 02:22:47 a.m. »
Am citit si eu despre noul Sandero / Sandero Setpway si cred ca ambele vor bate un cui serios in cosciugul SX4 2x4.
... daca as fi acum in RO/EU si as cauta o masina, Sandero ar fi foarte sus in lista preferintelor. Imi place cum arata (in poze) si dupa ce afirma oamenii prin review-uri cred ca mi-ar place si cum merge.

Personal acord celor de la Dacia un mare "thumb up" pentru noile modele (Sandero/Logan). Linia de design e reusita, imbunatatirile tehnice si dotarile se pare ca sunt si ele semnificative, iar preturile sunt inca in limita onestitatii. E o evolutie clara si ca imagine si pozitionare pe piata.
In acelasi timp un "thumb up" si pentru firma mama Renault, pentru ca a pastrat Sandero/Logan la Pitesti. In plus am citit ca si Sandero cu volan dreapta va fi facut tot la Pitesti, la fel ca si Renault Symbol. Cel putin ultimul dintre aspecte este nemaipomenit de important, faptul ca pe platforma tehnica Logan se vor face Renault-uri (si asta la Pitesti), chiar daca e vorba de cele pozitionate jos. Iata ca zvonurile negative despre Pitesti nu s-au adeverit; si ... as zice mingea e acum in terenul romanilor, sa profite de situatia actuala si prin seriozitate, productivitate, randament etc. sa le dea si alte idei francezilor in aceasta directie.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline adrian_r5

« Răspuns #51 : 13.Nov.2012, 07:58:44 a.m. »
... daca as fi acum in RO/EU si as cauta o masina, Sandero ar fi foarte sus in lista preferintelor.
Ce motorizare  :-/ :-/ :-/

Sandero cu volan dreapta
Oare o sa ajunga vreodata si prin Australia  :-/

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline BXXENL

« Răspuns #52 : 13.Nov.2012, 09:18:07 a.m. »
Serios, Sandero stepway sa fie un concurent serios pt sx4? Pai in SX4 nu e cine stie ce ergonomie, daramite in sandero. Degeaba arata bine exteriorul daca la interior toate sunt puse cu picioarele. Iar 90 de cai cea mai puternica motorizare..ha! Mult noroc sa faci o depasire in timp util. Daramite sa ai o rezerva de putere in cazul in care un bou se gaseste sa accelereze cand depasesti, sau masina de pe contra-sens vine mai repede decat ai anticipat. Si consumul nu o sa fie nici el grozav, la drum lung vor fi cel mult comparabile. Masina inalta si motor mic...adio comfort sonor sau consum mic.
  • SX4 1.5
Alex

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #53 : 13.Nov.2012, 09:33:40 a.m. »
Cred ca ar trebui sa le punem o "eticheta clara" dupa ce mergem cu ele.
Go Terios!!!:)

Offline xim

« Răspuns #54 : 13.Nov.2012, 09:48:41 a.m. »
cu un cuplu bun la turatii joase ...s-ar putea sa ai ai surprize foarte placute la depasirile din scurt ... vezi cazul dieselurilor de 60-70 CP puse pe Logan ... asa ca , daca nu esti pe autostrada ... nu caii sunt totul
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline xim

« Răspuns #55 : 17.Nov.2012, 04:53:19 p.m. »
Am vazut Sandero si Logan generatia a 2-a si sunt putin dezamagit, comparand ceea ce am vazut cu SX-ul din dotare.
Din afara totul arata bine, dar din momentul in care pui mana pe clanta si simti la degete bavura taioasa lucrurile incep sa nu mai arate asa de bine.
Scaunul il reglezi in continuare pe inaltime prin manevra...fundu sus si apasa pe buton, bavurile sunt prezente si la interior pe plasticele de la usi, iar langa touch-ul destul de aratos butoanele de la climatizare sunt din alta epoca. In stepaway am dat peste volan si schimbator imbracate in piele, materialul pare OK, dar volanul mi s-a parut prea subtire, schimbatorul cu o tija prea lunga, iar capul acestuia (neschimbat) destul de neergonomic.

Mi-a placut mai mult Lodgy, al carei interior  are nuante mai vesele si pare mai bine finisata.

Dar...cel mai mult mi-a placut Duster, cu care am facut si un scurt drivetest si pe care nu l-am judecat decat prin prisma prestatiei rutiere. Am mers pe macadam si pot spune ca ii place, nu este la fel de rigid ca SX-ul. Am urcat si coborat un deal cu inclinatie destul de mare si pot spune ca treapta 1 este perfecta, il lasi acolo si face totul singur (era  dieselul de 110). Pe sosea cum era de astepta putin balans in curbe, dar nu le poti avea pe toate. Ce nu imi place este ca tin de pret, semn ca inca se vinde bine.

Oricum bravo Dacia, este printre putinele lucruri care mai aduc plusuri la imaginea noastra.
Invatatura ar fi, cu oamenii de aici dar cu management si capital de afara poti face lucruri extraordinare... de ca sa nu aplicam experimentul acesta si la nivel mai mare? Bani si management UE, credeti ca ne-ar fi mai rau?
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #56 : 04.Dec.2012, 09:35:05 p.m. »
Go Terios!!!:)

Offline bogogica

« Răspuns #57 : 06.Dec.2012, 09:39:03 p.m. »
Versus..versus...versus.... sigur or sa fie voci "in sala" care or sa arunce cu salata/rosii/cartofi in mine, dar... cu toate ocarele care le-am adus SX-ului in timp, ca am adus si de'astea si toate lipsurile care i le atribui.... este imposibil sa il cobori la nivelul dacia si sa faci o comparatie intre ele. Dacia..... daca vreti cautati modele pe la TATA motors si alte cutii de genul asta pe 4 roti si faceti comparatii..... dar lasati Suzuki la o parte....undeva muuult mai sus, unde ii este locul.

Offline fireburn

« Răspuns #58 : 16.Ian.2013, 02:47:17 p.m. »
Xim, e o idee la care m-am gandit si eu, dar altii zic ca oamenii din afara nu se pot trage la raspundere.
Pai la noi daca se poate, de ce nu se face nimic in sensul asta ?
In plus mai e o problema mare, pe oamenii seriosi ii descurajeaza incurcaturile si nepotismele de la noi, si realizeaza ca nu-si pot indeplini obiectivele contractuale, asa ca majoritatea renunta.
Problema se extinde si la capital, care la noi NU TREBUIE sa se poata cuantifica, ca altfel de unde sa mai ciupa X si Y ?

Hai ca am dat-o in balarii.

Offline little_d

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
  • Suzuki SX4 Navi
« Răspuns #59 : 12.Feb.2013, 11:22:01 a.m. »
Eu sunt in postura in care vreau sa-mi cumpar o masina noua de tip crossover pentru ca am de gand sa mai parassc soseaua, dar nu pentru off road adevarat.
Asa ca m-am orientat pe piata sa vedem ce avem.
Prima masina care mi-a sarit in ochi a fost Dacia Sandero Stepway, care practic este varful de gama al Sandero dar inaltat putin. M-am dus la reprezentanta si m-am suit in el. Evident economia la cupru a dus la amplasarea majoritatii butoanelor pe consola centrala. In loc de comenzi pe volan pentru audio, s-a montat un satelit, cruise controlul e si el sub volan in partea stanga, ceea ce il face destul de greu de accesat.
Dar lucrul care m-a derjanjat cel mai tare a fost locul pe bancheta din spate. Eu am 1.87m si trebuie sa-mi dau scaunul destul de in spate pentru a avea o pozitie buna la volan. Dupa ce mi-am asezat scaunul dupa nevoi, nu am putut sa ma urc in spatele meu. Eventual cineva sub 1.50m ar fi incaput. Motorul de 0.9 Tce mi-a placut, dar parca un motor de 1.2 Tce de 120 de cai ar fi fost mai potrivit pentru masina. Am condus logan de 75 de cai pana acum si nu mai vreau sa am morcovi cand depasesc cate un tir.

Asa ca am renunat la idee si m-am orientat la alte marci si asa am ajuns la Suzuki SX4.
Chiar daca la interior finisarile nu sunt excelente mi se par mult mai bune ca la dacie, comenzile sunt amplasate ergonomic, poate pozitia butonului de ESP si de incalzire al scaunelor ar fi trebuit puse in alta parte, dar asta nu deranjeaza la fel cum deranjeaza comenzile pe dacie.
Am facut acelasi test cu reglatul scaunului, iar dupa ce am reglat scaunul soferului dupa nevoile mele, am putut sa ma urc in spate, chiar daca loveam cu genunchii in spatar, am putut sa intru si totusi sa stau bine.
Motorul de 1.6 si 120 de cai mi s-a parut foarte bun pentru SX4, cutia de viteze desi are 5 trepte mi s-a parut foarte bine etajata, iar modul 4X4 pot spune ca m-a cucerit.

Si acum sper ca pana in toamna sa reusesc sa mai strang ceva bani si sa pot sa-mi iau un SX4 4X4. si dupa cum vad eu situatia se pare ca aceasta varianta de SX4 o sa fie end of life si trag sperante la un pret bun pentru o masina aflata deja pe stoc la dealerii din romania.

dar om trai si om vedea :)
Vedeti ce poze am mai facut pe fotonik.ro