Autor Subiect: Inlocuire stergator spate  (Citit de 12521 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
  • Gen: Bărbat
Inlocuire stergator spate
« : 21.Sep.2012, 09:58:22 p.m. »
Ce solutii gasesc pentru inlocuirea stergatorului spate ?
Se poate inlocui doar lama ?

Acum ca au venit ceva ploi am simtit nevoia utilizarii stergatorului spate iar lama este cam dusa  :dknw:
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDIS / 129 CP / 4x4 CU REDUCTOR / 5 USI

Offline suzukica

Re: Inlocuire stergator spate
« Răspuns #1 : 21.Sep.2012, 10:17:02 p.m. »
Da, se poate. Eu am facut aceasta operatiune. Am cumparat doar lama in lungime de 600 mm., aproximativ 30 ron.
Cum este posibil, in trei cuvinte...,
1. se scot tijele metalice de pe lama veche, apoi se trage lama de pe stergetor;
2. se pun tijele metalice pe lama cea noua fiind taiata la dimensiunea stergatorului;
3. apoi se introduce lama cu cele doua tije in stergator prin acele orificii (patru) de-a lungul acestuia.
spor.
« Ultima Modificare: 21.Sep.2012, 10:46:28 p.m. de suzukica »

Offline calmantu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • the bad and the ugly.
« Răspuns #2 : 03.Oct.2012, 05:10:35 p.m. »
La fel am procedat si eu, m-am muncit in draci si nici n-am fost foarte multumit de rezultat (lama nu glisa pe geam cum ar fi normal, ci "sarea").

Am descoperit ca unul nou, de la reprezentanta, e 50 de lei. Din punctul meu de vedere merita banii ca sa scap de o grija dar depinde, bineinteles, de timpul liber si skill-urile fiecaruia :)

Offline MOTANUL

« Răspuns #3 : 26.Oct.2012, 05:44:37 p.m. »
Am gasit mai multe topicuri pe tema - dar aici mi se pare cel mai potrivit sa postez.

Asadar imi exprim si eu nemultumirea ca hayonul nu este sters de stergatorul de luneta cum trebuie in dreptul orei 12.00; Zona este foarte mica - dar este enervant ca exact acolo ramane apa de la stropitor care face ulterior zoaie pe luneta. Cum stegatorul original nu imi place si din al doilea motiv (este un pic ca scurt) am decis sa incerc un upgrade.

Din ce am gasit pe forum asta impaca si capra si varza:
http://www.epiesa.ro/piese-auto/NISSAN/X-TRAIL-SUV/benzina/2007/2.50-124/2.5-200706-0/sistem-curatare-parbriz/lamela-stergator-nissan-x-trail-art-2321012/

Maine ma suna sa-l ridic (30 de lei costa) si revin cu detalii.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline csb

« Răspuns #4 : 23.Dec.2012, 10:45:09 a.m. »
L-ai luat? se potriveste?
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline suzukica

« Răspuns #5 : 31.Dec.2012, 08:42:25 a.m. »
pentru @MOTANUL

Cum a ramas cu acel stergator de luneta, cel achizitionat isi face treaba, merita inlocuirea lui?

Offline MOTANUL

« Răspuns #6 : 09.Feb.2013, 08:59:31 p.m. »
Sterge un pic mai bine; In sensul ca zona din dreptul orei 12 (care in continuare ramane nestearsa) este in dreptul partii negre; mai exact nu se mai vede din masina. Din masina se vede totul sters.
Am mesterit ceva la lama sa stearga si acolo - dar bucuria a fost cam de 2 saptamani. (acum sterge macar cat sa se vada frumos din masina).

Fara nici o discutie cand se va toci lama de la stergator o sa inlocuiesc cu tot cu brat cu un stergator tip aerotwin. Ma voi hotara adhoc ce marca/brand va fi.

Offline csb

« Răspuns #7 : 09.Feb.2013, 09:32:16 p.m. »
gandul cu tip "aerotwin" ma bantuie si pe mine
problema e ca alea s pt fata si nu stiu daca gasim cu prindere pt spate.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline MOTANUL

« Răspuns #8 : 16.Feb.2013, 02:51:59 p.m. »
Pai schimb cu tot cu brat - care oricum are arcul prea anemic sa apese un aerotwin (am facut eu proba si arcul nu este suficient de puternic).

Va costa un pic mai mult - dar asta este...

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #9 : 16.Feb.2013, 04:06:08 p.m. »
...zona din dreptul orei 12 (care in continuare ramane nestearsa) este in dreptul partii negre;
Am mesterit ceva la lama sa stearga si acolo - dar bucuria a fost cam de 2 saptamani.
Nu arcul bratului este vinovat de nestergerea geamului ci elesticitatea si taria lamelelor metalice din cadrul lamei stergatorului impreuna cu culisarea lamei de cauciuc in ghidajele lamei.
Daca lama nu urmareste perfect forma geamului (bombata si/sau plana) pe toata circumferinta traseului de actionare a stergatorului, vor ramane mereu portiuni nesterse (neatinse) de catre stergator.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein